Jarkovsky - 10k 32:45-33:15 Wiosna 2010
Moderator: infernal
- Jarek Gniewek
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
4.01.2010 Poniedziałek
OWB - 50'58"
godz. 18.00; temp. -7stC, śnieg, sprzęt; NB MT 800
OWB - 50'58"
godz. 18.00; temp. -7stC, śnieg, sprzęt; NB MT 800
"Umysł jest wszystkim; mięśnie - tylko kawałkami gumy. Stałem się taki, jaki jestem,
właśnie dzięki mojemu umysłowi".
- Jarek Gniewek
- Zaprawiony W Bojach
A wolne mi się przyda.
"Umysł jest wszystkim; mięśnie - tylko kawałkami gumy. Stałem się taki, jaki jestem,
- Jarek Gniewek
- Zaprawiony W Bojach
Bieg w grząskim śniegu jak po piaszczystej plaży. Tylko kolor i nie temperatura, ale siła wyobrażni...
6.01.2010 Środa
OWb - 1h 7' 35"
godz. 18.00;temp.-5stC, śnieg;sprzęt: NB MT800; samopoczucie: dobre
6.01.2010 Środa
OWb - 1h 7' 35"
godz. 18.00;temp.-5stC, śnieg;sprzęt: NB MT800; samopoczucie: dobre
- Jarek Gniewek
- Zaprawiony W Bojach
Dzisiaj jest ten dzień z którego cieszę się że naczelny zatrudnił mnie do testowanaia sprzętu!
Spełniło sie moje marzenie sprzetowe sprzed 10 lat mam inov-8. W końcu sa do kupiena w Polsce, jeszcze tylko biegowe La Sportivy i bedą spełniony sprzętowo. Buty La Sportiva, inov-8 i Montrial to biegowe "Mercedesy" dla górali. Ja pierwszy raz spotkaełem się z ejnowami we Francji potem w Anglii,ale w Polsce naprawdę mało kto słyszał o nich. Ok juz cicho więcej opiszę w tescie. Dzisaj krótko ale żwawo.
7.01.2010 Czwartek
42 minuty biegu we śniegu
Spełniło sie moje marzenie sprzetowe sprzed 10 lat mam inov-8. W końcu sa do kupiena w Polsce, jeszcze tylko biegowe La Sportivy i bedą spełniony sprzętowo. Buty La Sportiva, inov-8 i Montrial to biegowe "Mercedesy" dla górali. Ja pierwszy raz spotkaełem się z ejnowami we Francji potem w Anglii,ale w Polsce naprawdę mało kto słyszał o nich. Ok juz cicho więcej opiszę w tescie. Dzisaj krótko ale żwawo.
7.01.2010 Czwartek
42 minuty biegu we śniegu
- Jarek Gniewek
- Zaprawiony W Bojach
Z zimna mnie trzepneło tak że biegłem napewno w drugim zakresie, ale znów na nogach ejnowy więc z tyłu bryzgał śnieg
owb2 - 37'19"
godz.18.00. temp.-3stC. śnieg; samopoczucoe: dobre, Sprzęt: Inov-8 X-Talon
owb2 - 37'19"
godz.18.00. temp.-3stC. śnieg; samopoczucoe: dobre, Sprzęt: Inov-8 X-Talon
- Jarek Gniewek
- Zaprawiony W Bojach
Wredna pogoda deszcz i śnieg i wiatr mimo to zrobiłem najdłuższy trening w tym sezonie.
9.01.2010 Sobota
OWB1 - 1h 33'06"
godz.17.00, śnieg, deszcz; 1st.C; samopoczucie:dobre na końcówce przymulenie; sprzęt: Inov-8 X-Talon 212
9.01.2010 Sobota
OWB1 - 1h 33'06"
godz.17.00, śnieg, deszcz; 1st.C; samopoczucie:dobre na końcówce przymulenie; sprzęt: Inov-8 X-Talon 212
- Jarek Gniewek
- Zaprawiony W Bojach
Znów padł rekord w długości biegu. Prawie dwie godziny i to w głębokim śniegu. Ale miałem pomocnika czworonożnego
Z jednej strony pomogał mi biec szczególnie z górki bo pod górke musiałem mu krzyczeć: "go! go! go!" (nie wiem czy kumał baze, ale tak mu wołałem) a z drugiej tempo które przez niego miałem jest szokujące. NA płaskim ok. 4'10"/km z górki 3'04" !!! po 13 km nawalił mi GPS i nie wiem jakie miałem pózniej tempo bo Harti trohę się wyżył i tempo spadło. Po półtorej godziny tak mi w zesztwniały palce u rąk, że skorzystałem po drodze z "orlenu" (15 minut przerwy) PAni ze stacji odwiązała mi szelki i musiała za herbate również z kieszeni mi wyciądnąć pieniążki W sumie eksperyment z canicrosem.
10.01.2010 NIEDZIELA
Canicross 1h 55' 19"
godz. 9.00; temp.-1st.C, śnieg dużooo śniegu, samopoczucie:OK, sprzęt: inov8 X-talon 212 + krzyżówka syberian-malamut
Z jednej strony pomogał mi biec szczególnie z górki bo pod górke musiałem mu krzyczeć: "go! go! go!" (nie wiem czy kumał baze, ale tak mu wołałem) a z drugiej tempo które przez niego miałem jest szokujące. NA płaskim ok. 4'10"/km z górki 3'04" !!! po 13 km nawalił mi GPS i nie wiem jakie miałem pózniej tempo bo Harti trohę się wyżył i tempo spadło. Po półtorej godziny tak mi w zesztwniały palce u rąk, że skorzystałem po drodze z "orlenu" (15 minut przerwy) PAni ze stacji odwiązała mi szelki i musiała za herbate również z kieszeni mi wyciądnąć pieniążki W sumie eksperyment z canicrosem.
10.01.2010 NIEDZIELA
Canicross 1h 55' 19"
godz. 9.00; temp.-1st.C, śnieg dużooo śniegu, samopoczucie:OK, sprzęt: inov8 X-talon 212 + krzyżówka syberian-malamut
- Jarek Gniewek
- Zaprawiony W Bojach
Ja to jestem sprytny, jak cholera Znudziła mi sie stara petla więc pobiegłem ją w odwrotnym kierunku.
Co do inov-8 świetnie mi się w nich biega szczególnie w takich śnieznych warunkach, poprostu są niesamowite ani razy nie miałem poslizgu czy grzęśniecia w śniegu. Wkur.... mnie że od początku w lewym bucie coś mnie gniecie i to od góry, w miejscu mocowania języka. Wszystko już zrobiłem: prostowałem język, kombinowałem ze sznurowadłami, rózne skarpety stosowałem ale ały czas cos mnie tam mierżi. Wreście na dzisiejszym treningu gdy juz kulałem z bólu zatrzymałem sie na przystanku i wyciagnołem wkładkę - i jak ręką odjoł, luz. Mam znak zapytania nad głową - czy ja mam lewą nogę (łuk) jakiś inny, wyższy? czy raczej jakiś dupek (pracownik fabryki) spaprał robotę? Druga wersja wydaję się mniej realna bo to wszystkto idzię w szablonach... Nia miałem takiego czegoś jeszcze. Buta dobrełem bez luzu bo to wersja do ścigania, na wąską stopę ale nie przypuszcałem że też na "płytką". Kurde materiał tez jest mało rozciągliwy więc pozostaje kombinowanie z wkladką.
11.01.2010 Poniedziałek
OWB1 - ok.10km 50' 52"
5xostry rytm po sniegu ok.100m
godz. 18.00;temp. -3st.C, śnieg;samopoczucie: zamulenie; sprzęt: inov-8
Co do inov-8 świetnie mi się w nich biega szczególnie w takich śnieznych warunkach, poprostu są niesamowite ani razy nie miałem poslizgu czy grzęśniecia w śniegu. Wkur.... mnie że od początku w lewym bucie coś mnie gniecie i to od góry, w miejscu mocowania języka. Wszystko już zrobiłem: prostowałem język, kombinowałem ze sznurowadłami, rózne skarpety stosowałem ale ały czas cos mnie tam mierżi. Wreście na dzisiejszym treningu gdy juz kulałem z bólu zatrzymałem sie na przystanku i wyciagnołem wkładkę - i jak ręką odjoł, luz. Mam znak zapytania nad głową - czy ja mam lewą nogę (łuk) jakiś inny, wyższy? czy raczej jakiś dupek (pracownik fabryki) spaprał robotę? Druga wersja wydaję się mniej realna bo to wszystkto idzię w szablonach... Nia miałem takiego czegoś jeszcze. Buta dobrełem bez luzu bo to wersja do ścigania, na wąską stopę ale nie przypuszcałem że też na "płytką". Kurde materiał tez jest mało rozciągliwy więc pozostaje kombinowanie z wkladką.
11.01.2010 Poniedziałek
OWB1 - ok.10km 50' 52"
5xostry rytm po sniegu ok.100m
godz. 18.00;temp. -3st.C, śnieg;samopoczucie: zamulenie; sprzęt: inov-8
- Jarek Gniewek
- Zaprawiony W Bojach
Trochę odczuwam chyba niedzielny trening więc dzisiaj spokojne tempo na łatwej trasie.
12.10.2010 Wtorek
OWB1 - czas" 40' 07"
godz.18.00; temp.-3st.C, snieg; samopoczucie:dobre, sprzęt: inov-8
12.10.2010 Wtorek
OWB1 - czas" 40' 07"
godz.18.00; temp.-3st.C, snieg; samopoczucie:dobre, sprzęt: inov-8
- Jarek Gniewek
- Zaprawiony W Bojach
"...Po ulicach snów biegnie nas spora zgraja
Po tych ulicach ze snów wszędzie słychać nasz bluzg
Tacy nikczemni i źli – widzimy się na ekranach..."
12.10.2010 Środa
owb1 - 1h 2'08"
Po tych ulicach ze snów wszędzie słychać nasz bluzg
Tacy nikczemni i źli – widzimy się na ekranach..."
12.10.2010 Środa
owb1 - 1h 2'08"
- Jarek Gniewek
- Zaprawiony W Bojach
Jest nieżle biegam ponad 19 km bez kryzysu, jest to dla mnie znak że się trochę wybiegałem i jak zejdzie śnieg to spokojnie 25 km się zrobi. Aż mnie to zdziwiło ale mijałem po drodze 4 biegaczy, "na zadupiu" i trzech z nich jak etykieta biegacza nakazuję pozdrowiło się ze mną a jeden niestety burak cicho pobiegł w swoją stronę bez słowa.
14.10.201 Czwartek
OWB1 - 19,43km czas: 1h 33'53" śr.4'49"
godz.17.30;temp.-4stC,śnieg:samopoczucie:dobre;sprzęt: jak zwykle inov-8
14.10.201 Czwartek
OWB1 - 19,43km czas: 1h 33'53" śr.4'49"
godz.17.30;temp.-4stC,śnieg:samopoczucie:dobre;sprzęt: jak zwykle inov-8
- Jarek Gniewek
- Zaprawiony W Bojach
Po dniu przerwy warto wartko pobiegać. W sumie 5 minut rozgrzewki i reszta na wyczucie w drugim zakresie.
16.01.2010 Sobota
56'26"
NB MT800 dla wypoczecia lewej stopy.
16.01.2010 Sobota
56'26"
NB MT800 dla wypoczecia lewej stopy.
- Jarek Gniewek
- Zaprawiony W Bojach
Zrobiłem mały tunning ejnowom żyletka wyciałem spod języka cóś takiego wzmacniającego przeszycie. Poprostu ryzyk-fizyk. I mogłem biec we wkładkach w końcu. Co do biegania to się w tej pieknej zimowej sceneri zagubiłem i musiałem wracać dzikim niewydeptanym szlakiem. Straszny ból jest biec we śniegu kiedy zlodowaciała krawędż śladu stopy wbija sie w kostki.
17.01.2010 Niedziela
OWB1 0 1h 42' 27"
godz. 9.00;temp.0st.C, śnieg; samopoczucie:dobre, sprzęt: Inow-8 X-Talon 212
17.01.2010 Niedziela
OWB1 0 1h 42' 27"
godz. 9.00;temp.0st.C, śnieg; samopoczucie:dobre, sprzęt: Inow-8 X-Talon 212
- Jarek Gniewek
- Zaprawiony W Bojach
Trochę mnie tu nie było i już mnie wyrzuciło na drugą stronę. Ale spokojnie cały czas jestem w "ciągu". CEProwałem.Poprzednie dni standardowo jak na styczeń długie wybiegania wszystkie ponad godzinne. W tym tygodniu jeden dzień laby miałem.
Dziś krioterapia dla płuc. Wybiegłem o 9.00 i na wzkazówce termometru było 18 stopni ponizej zera. Ubrałem sie więc podwójnie: dwie pary skarpet, rękawiczek spodni i bluz. Półmetek miałem na Magurce (909m n.p.m.) gdzie wystąpiła inwersja, a dodatkowe ciapło pochodziła od słońca. Taka zima jest piękna - śnieg mieni w się w promieniach słońca jak diament, pod nogami skrzypi, a sceneria białych drzew jak z bajki.
24.01.2010 Niedziela
OWB1 - 1h 7'18"
godz.9.15;temp.-18,śnieg, samopoczucie:dobre, sprzęt:Inov-8
Moja trasa
Żar - będziemy biegli Salomon Trial Running
Szczyt Magurki - jedna z koron cyklu Salomon Trial Running
Skrzyczne - tu też odbędzie Salomon Trial Running
Dziś krioterapia dla płuc. Wybiegłem o 9.00 i na wzkazówce termometru było 18 stopni ponizej zera. Ubrałem sie więc podwójnie: dwie pary skarpet, rękawiczek spodni i bluz. Półmetek miałem na Magurce (909m n.p.m.) gdzie wystąpiła inwersja, a dodatkowe ciapło pochodziła od słońca. Taka zima jest piękna - śnieg mieni w się w promieniach słońca jak diament, pod nogami skrzypi, a sceneria białych drzew jak z bajki.
24.01.2010 Niedziela
OWB1 - 1h 7'18"
godz.9.15;temp.-18,śnieg, samopoczucie:dobre, sprzęt:Inov-8
Moja trasa
Żar - będziemy biegli Salomon Trial Running
Szczyt Magurki - jedna z koron cyklu Salomon Trial Running
Skrzyczne - tu też odbędzie Salomon Trial Running
- Jarek Gniewek
- Zaprawiony W Bojach
Chciałem sobie pobiegać lekko w miękkich butkach.(Puma Vectana TR) I co? Od razu gleba jedna ale za to spektakularna na oczach widzów
25.01.2010 Poniedziałek
OWB1 - ok. 10km 49'29"
25.01.2010 Poniedziałek
OWB1 - ok. 10km 49'29"