IceBug NAVIGATOR - test

Awatar użytkownika
MichalJ
Ekspert/Trener
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Właśnie jestem w trakcie testowania yaktrax wiec niedlugo zostanie opublikowany, ale juz na wstepie dodam, ze to co pokazales na allegro ni jak nie nadaje sie do szybszego biegania(ślizga się w momencie odbicia z palcow. W dodatku przesuwa sie po calym bucie i guma przeciera sie dosyc szybko. Do chodzenia jak najbardziej, ale do biegania lepiej kupic cos co sie do tego nadaje.
Michal. J
MOIM TRENEREM JEST JEZUS-strasznie wymagajacy ale warto mu zaufac

www.rodzinkamisyjna.pl
New Balance but biegowy
airbebe
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

1. Jakich wad dotyczyły reklamacje?
2. Co oznacza zwrot: nie zawsze poważnie

1. Najczęściej dotyczyły rozchodzenia się materiału na szwach. Nieraz wyrywających się nitów.
2. sposób naprawy. np. wyrwany nit został zastąpiony nowym, ale wystającym wewnątrz buta. Skutkiem takiej naprawy było ocieranie. W odpowiedzi na kolejną reklamację, klient otrzymywał info, że nie rzutuje to na walory użytkowe obuwia. To jeden z przykładów.
Awatar użytkownika
lubusz
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka w maratonie: 3:20:14

Nieprzeczytany post

airbebe pisze:1. Jakich wad dotyczyły reklamacje?

1. Najczęściej dotyczyły rozchodzenia się materiału na szwach. Nieraz wyrywających się nitów.
2. sposób naprawy. np. wyrwany nit został zastąpiony nowym, ale wystającym wewnątrz buta. Skutkiem takiej naprawy było ocieranie. W odpowiedzi na kolejną reklamację, klient otrzymywał info, że nie rzutuje to na walory użytkowe obuwia. To jeden z przykładów.
Moje dzieci skwitowały by to jednym: LOL !
Awatar użytkownika
seski
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

niestety problem polega na tym, że żaden sklep nie wprowadzil do swojej oferty navigatora i można go kupic tylko u przedstawiciela pod Łomiankami.
M: 3:05:50
1/2 M: 1:25:51
10 km: 0:39:17
5 km: 18:33
Awatar użytkownika
zukow2
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 36:00
Życiówka w maratonie: 2,52,20

Nieprzeczytany post

airbebe pisze:1. Jakich wad dotyczyły reklamacje?

miałem ochotę na ten but ale to mnie odstrasza trochę.
Szafa Biegacza i http://szafabiegacza.com/
Awatar użytkownika
MichalJ
Ekspert/Trener
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Zrobilem w nich okolo 200km i poki co nie widac jakiegokolwiek zuzycia. Nike, adidasy, asicsy tez sie rozwalaja w kuriozalny sposob i sa jaja z reklamacjami.
Michal. J

www.rodzinkamisyjna.pl
airbebe
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Z firmami bardziej sportowymi nie mam tyle doświadczenia. Głównie zajmuję się Outdoorem.
Jedynie z Nike miałem okazję współpracować dłużej i tutaj z reklamacjami nie było problemów. Reklamacje były i to całkiem sporo, ale dystrybutor uznawał wady i zazwyczaj naprawiał obuwie.
Poza tym IB słynie z butów zimowych (nie sportowych).
Podobnie jest z firmą Keen (której obuwie też niedawno było testowane). Firma robi fantastyczne sandały i buty do lekkiego trekkingu. Reklamacje rozpatrują bardzo pozytywnie. Ale... do biegiania, czy na rower (robia też buty typu SPD) ich produktów bym nie kupił.
Wybiorę firmy sprawdzone na tym polu, co wcale nie oznacza, że uważam je za gorsze. Po prostu brak im w tym renomy na dzień dzisiejszy.
Awatar użytkownika
zukow2
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 36:00
Życiówka w maratonie: 2,52,20

Nieprzeczytany post

airbebe pisze:Z firmami bardziej sportowymi nie mam tyle doświadczenia. Głównie zajmuję się Outdoorem.
Jedynie z Nike miałem okazję współpracować dłużej i tutaj z reklamacjami nie było problemów. Reklamacje były i to całkiem sporo, ale dystrybutor uznawał wady i zazwyczaj naprawiał obuwie.
Poza tym IB słynie z butów zimowych (nie sportowych).
Podobnie jest z firmą Keen (której obuwie też niedawno było testowane). Firma robi fantastyczne sandały i buty do lekkiego trekkingu. Reklamacje rozpatrują bardzo pozytywnie. Ale... do biegiania, czy na rower (robia też buty typu SPD) ich produktów bym nie kupił.
Wybiorę firmy sprawdzone na tym polu, co wcale nie oznacza, że uważam je za gorsze. Po prostu brak im w tym renomy na dzień dzisiejszy.

to też niezły argument .
Szafa Biegacza i http://szafabiegacza.com/
jamayowa
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: 35:06
Życiówka w maratonie: 2h46min

Nieprzeczytany post

A ile te cudeńka ważą?
MAJA TEAM
Awatar użytkownika
MichalJ
Ekspert/Trener
Kontakt:

Nieprzeczytany post

ok. 300g
Michal. J

www.rodzinkamisyjna.pl
Myszu
Dyskutant
Dyskutant

Nieprzeczytany post

Witam!! Czy ktoś z was wie gdzie w Krakowie lub okolicy można kupić buty Icebug navigator albo phyto???
grzesiek7009
Dyskutant
Dyskutant

Nieprzeczytany post

Też skusiłem się na te buciki po męczarniach na śliskich ścieżkach. Po pierwsze , doskonały kontakt w Łomiankach , buty były na drugi dzień. Poprosiłem o rabat i go otrzymałem, jest mozliwość wymiany , ale rozmiarówka taka jak w asics czy saucony. Bardzo dobrze wykonane buty, świetnie leżą na nodze. Co prawda przebiegłem w nich jeden raz , ale biega się lepiej niż w trailówce saucony. Polecam
Awatar użytkownika
MichalJ
Ekspert/Trener
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Najbliżej chyba zakopane, ale nie jestem pewny. Najlepej zadzwon do nich i zapytaj do jakich sklepow wysylali
Michal. J

www.rodzinkamisyjna.pl
Myszu
Dyskutant
Dyskutant

Nieprzeczytany post

MichalJ pisze:Najbliżej chyba zakopane, ale nie jestem pewny. Najlepej zadzwon do nich i zapytaj do jakich sklepow wysylali
Dzięki za odpowiedź - zadzwonie do nich :)
Awatar użytkownika
Katarina
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

osobiście testowałam w najcięższych warunkach IB MR2 (Gezno: śnieg, błoto, kamienie, skały, drewno, krosy zimowe ok 20km, już trzeci sezon)
na własne oczy widziałam jak używane są IB Phyto
z pierwszego źródła wiem jak zachowują się Froggy (ja tylko mierzyłam :))
miejski model cortina też nieźle sobie radzi :P

nakładka IB pasuje mi do terenowych nikeów i sama ciekawa jestem, jak w tym duecie się sprawdzi (choć może jak mi padną salomony, do dokupię sobie nie niej buty :P)

no i mogę z czystym sumieniem powiedzieć, że wątpliwości co do butów są bezzasadne :) świetnie się sprawdzają, wygodne, stabilne (jak dla mnie bardziej niż terenowe nike). świetny but
ODPOWIEDZ