Może dodam od siebie 3 główne zalety cep'ów.
CEP jako jedyne są dobierane na podstawie obwodu łydki w najszerszym miejscu, co zapewnia bardzo dobre dopasowanie skarpety do nogi i gwarantuje, że ucisk na stopie będzie właściwy i skuteczny.
Po drugie stopień kompresji w CEP wynosi od 18-25 mmHG a więc podpada pod pierwszą klasę medyczną.
Po trzecie CEP jest firmą wywodzącą się od światogo lidera kompresji, który od 50 lat działa na rynku medycznym odzieży kompresyjnej i nie tylko.
Wyglądem, CEP Running to powiedzmy oryginalny model (pierwszy) a Progressive został wprowadzony niedawno. Różnica jest w wyglądzie właściwości te same. Kto wie, może za jakiś czas sprowadzimy też różowe jak będą chętni
A ja mam Cepy...kiedyś korzystałam tylko z modelu Walking (podczas imprez targowych- sprawdzają się podczas dluższego stania; w Polsce póki co niedostępne), a niedawno kupilam sobie takze running. Poki co korzystam z nich na krótszych dystansach, bo przygotowuje się do biegu na 10 km. Innych skarpet kompresyjnych nie testowałam, ale z cepów jestem bardzo zadowolona.