Tak na moje oko bo sam niedawno dokonalem wyboru i mam dosc podobne parametry wagowe (rowniez jesli chodzi o stopy i slad wodny)
Masz stope neutralna/lekka pronacja czyli kategoria butow przy twojej wadze cushioning i stability (bez motion control)
W cenie do 200 zl sie zmiescisz. bo wyprzedaze sa naprawde konkretne (zwlaszcza decathlon) ale najlepiej by bylo zebys udal sie do sklepu i sam sobie przymierzyl buty i sprawdzil ktore ci najbardziej pasuja.
nie biegasz jeszcze zbyt szybko z tego co widzialem wiec omijaj startowki i proponowalbym ci buty z dobra amortyzacja w ktorych nawet sie troche plywa

nie zniechecisz sie nie beda bolaly sie stawy a i kontuzje powinny omijac.
Wg mnie wybierz cos z nastepujacych modeli (w nawiasach ceny z mojego decathlonu+ moje wrazenia)
Asics Kayano 15 (199 zl, kapitalna amortyzacja stopy mozna ladowac na niej i sie niczym nie przejmowac, z kolej palce i srod stopie twarde)
NB 1063 (1062) 249 zl bardzo fajny but masa amortyzacji ale nie az tak zroznicowanej jak w kayano (cos pomiedzy tymi modelami) wzialbym je ale rozmiar 46 (11.5 uk)byl na mnie ciut za duzy a 45 za maly (10uk) bo kazdego
Mizuno Wave Fortis 2, Wave Cyclone (149 zl, Cyclone jest dla lekkiego pronatora, fortis neutralne, moja stopa lepiej czyla sie w cyclone fajny but troche sztywna amortyzacja ale i tak bardzo wygodne (choc raczej do biegu <10k ) gdybym wybieral jedna pare butow zamiast dwoch par wzialbym NB jesli bylyby w odpowiednim rozmiarze lub Cyclone wlasnie.
Nike Pegasus 25 (199 zl, mam osobiscie pegasusy trialowe i bylem z nich zadowolony dopiero po wymianie wkladki bo wczesniej mialem przez nie spory bol stopy, bardziej stabilne i mniej amortyzujace niz vomero, dla ciebie moze byc bdb wyborem( ja jestem prawie 10 kg od ciebie ciezszy i dla mnie nie do konca)
Adidas Responce Stabilty (149 zl, to juz but troche na skraju Motion control, dla mnie niczym specjalnym sie nie wyroznial i niepasowal do mojej stopy, moze do twojej bedzie idealny?)
Kiprun 2000 (89 zl, troche za malo wg czuc amortyzacje, dla pronatora)
Puma Velosis (249 zl Intersport tez bardzo ciekawy but, klasy New balance wg mnie; ale lepiej do mojej stopy dopasowany - polecałbym)
ponoc sa jeszcze asics gel oberon (99zl ) asics lynx2 (99 zl) mysle ze dla ciebie tez bylyby tak naprawde wystarczajace
te wszystkie modele obadalemi takie mam odczucia, o testach to bedzie mozna mowic jak w tych butach zrobie kilkaset km.
Pozdro