Czas biegu a dystans

Biegowe "citius, altius, fortius": miejsce dla tych którzy chca biegac dalej i szybciej.
Awatar użytkownika
MichalJ
Ekspert/Trener
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Dotykacie tutaj problemu, ktory w srodowisku sportowym nazywa sie "mistrzowie treningu" sa to ludzie, ktorzy na treningach robia rekordy swiata, ale na zawodach nie bardzo. Maja oni kilka wspolnych cech.

1. Maja duzy talent, wygorowane ambicje, nie sluchaja co sie do nich mowi, nie umieja odpoczywac, na zawodach wychodzi im bardzo zadko, ale jak juz wyjdzie to wala dobry wynik, ktorego potem nie moga potwierdzic(zapewne chodzik pamietasz takiego pana o inicialach R.D, ja moglbym mnozyc takich gosci w naszym kraju). W koncu nie wytrzymuja psychicznie i koncza kariere. Pewnie gdyby urodzili sie w Kenii byliby mistrzami olimpijskimi :)
Michal. J
MOIM TRENEREM JEST JEZUS-strasznie wymagajacy ale warto mu zaufac

www.rodzinkamisyjna.pl
PKO
Awatar użytkownika
chodzik
Stary Wyga
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

Jurek chyba trafiles wtedy z odbudowa z nadmiarem ze czules ten gaz po mocnym treningu ktory pewnie intensywnoscia byl zblizony do zawodow ;)

ale fakt ja cos takiego mialem po polmaratonie tzn w sobote 10km 31'40 a na drugi dzien polmaraton fakt ze 1:13' zaczalem jak kozak a po 12km to plakalem :) i po 3 dniach mialem mega power :)

Michal pan R.D to na wstepie trzeba powiedziec ze byl swietnym kompanem :) ale treningowo bylo tak jak napisales :)

dlatego tez robie to co Ty z ulozeniem w glowie zawodnika poszczegolnych zasad co jak dlaczego a po co to dla siebie trenujesz itd....
gg 2097932 - kto pyta nie błądzi :)
Jurek z Lasu
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Panowie; troche nie tak. Plan jest realizowany z głową; jest miejsce na akcent, jest na odpoczynek. W pewnym momencie biegane akcenty zaczynają pachnąć monotonią, chyba za mało adrenaliny?; Robisz dosłownie - jeden trening który zwala Cię z nóg; przez 2-3 dni dochodzisz do siebie, po 4-5 dni bieganie nabiera innego wymiaru. Wiem co to są założenia treningowe, spokojnie - zajechać się można bardzo szybko. Wiem że takim kopem są zawody (to idealne rozwiązanie) ale gdy ich brak to? ... idealnym rozwiazaniem są wspólne treningi biegane w grupie które na koniec przechodzą w prawdziwy wyścig - trening kenijski lub jeżeli jest się samemu taki jeden, dwa mega akcenty.
Nie oszukujmy się taki trening w odcinkach (nie ciągły) nawet na prędkościach startowych jest w pełni wykonalny.
Awatar użytkownika
russian, white russian
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

mhm, mhm...

prawie wyszedłem na ten trening, co go tydzień temu miałem zrobić...

systematyczność jest chyba najważniejsza...zwłaszcza w świętowaniu...

zdrówko
we gather energies
ours and the ones of the nature,
in order to make this intolerable world
endurable
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ