Ups... Właśnie zauważyłem, że to Strefa Kobiet. Wybaczcie dziewczynytd0 pisze:Temat rzeka!
Próbowałem: zapasów klasycznych, piłki ręcznej, hokeja na lodzie, sprintu, koszykówki, brydża sportowego, badmingtona, siatkówki, narciarstwa alpejskiego.
Pozostało mi: bieganie, siatkówka, narty.
nasze sporty,oprócz biegania oczywiście
Moderator: beata
- td0
- Zaprawiony W Bojach
:) Tomek
- beata
- Ekspert/Trener
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
No wiesz, czego Takiego nie zauważyć ?td0 pisze:Ups... Właśnie zauważyłem, że to Strefa Kobiet. Wybaczcie dziewczyny
Wybaczamy i zapraszamy .
- kubako83
- Zaprawiony W Bojach
- Kontakt:
Dlatego właśnie jeżdżę na "holendrze" Siodełka firmy Lepper są wygodniejsze niż niejedna kanapa.truchcik pisze:jakoś nie lubię jazdy na rowerze...mam okropne siodełko i zawsze po ...cierpię:( może mój rower jest zbyt sportowy...?
Kuba -----> [url=http://www.kuba-pichci.pl]jesteś głodny? zjedz coś![/url] | [url=http://bieganie.pl/forum/viewtopic.php?t=15372]mój blog[/url] | [url=http://bieganie.pl/forum/posting.php?mode=reply&f=28&t=15605]skomentuj[/url]
-
- Stary Wyga
Często nim trafi się na dobre siodełko mijają lata Polecam Brooks'a.[/quotSvolken pisze:truchcik pisze:jakoś nie lubię jazdy na rowerze...mam okropne siodełko i zawsze po ...cierpię:( może mój rower jest zbyt sportowy...?
kubako83
Dlatego właśnie jeżdżę na "holendrze" Siodełka firmy Lepper są wygodniejsze niż niejedna kanapa.
Dziękuję za podpowiedzi w sprawie siodełka...jednak na LEPPERA, chyba się nie skuszę
jakoś żle mi się widzi
Bieganie mnie uszczęśliwia:))
-
- Dyskutant
Mam takie dwie ukochane aktywności, które trochę sobie przeszkadzają: TANIEC I BIEGANIE. Zwłaszcza to bieganie wpływa niestety negatywnie na mój taniec: przykurcze i muskularniejsze nogi.
Ale na szczęście jestem od niedawna instruktorem fitness, to umiem sobie już sama pomóc w tych dwóch "wypadkach przy pracy":)
Ale na szczęście jestem od niedawna instruktorem fitness, to umiem sobie już sama pomóc w tych dwóch "wypadkach przy pracy":)
-
- Dyskutant
@aokins
Skoro jesteś instruktorką fitness, to może doradzisz, jakiego rodzaju zajęcia na siłowni (grupowe na sali) są najbardziej wskazane na osób, które trochę biegają (piszę trochę, bo przygotowuję się póki co do biegu na 10km, a nie do maratonu;).
Osobiście chodzę także na zajęcia taneczne, czasami stretching, step, power pump (ze sztangą)...może bardziej joga albo pilates byłby wskazany?
Będę wdzięczna za jakieś wskazówki:)
Skoro jesteś instruktorką fitness, to może doradzisz, jakiego rodzaju zajęcia na siłowni (grupowe na sali) są najbardziej wskazane na osób, które trochę biegają (piszę trochę, bo przygotowuję się póki co do biegu na 10km, a nie do maratonu;).
Osobiście chodzę także na zajęcia taneczne, czasami stretching, step, power pump (ze sztangą)...może bardziej joga albo pilates byłby wskazany?
Będę wdzięczna za jakieś wskazówki:)
-
- Dyskutant
Uważam, że jak masz czas na takie dodatkowe zajęcia, to ogólnie powinnaś uzupełniać się niepodobnymi formami aktywności.
To też zależy od indywidualnych potrzeb: czy potrzebujesz wzmocnienia którejś partii mięśni, czy popracować nad wytrzymałością, wydolnością, itd...
Na moim przykładzie: jestem cały czas w ruchu, dużo chodzę, więc nie mam problemów wytrzymałościowych, natomiast tak jak wcześniej napisałam: od ciągłego wysiłku+ bieganie potrzebuję wiele ćwiczeń rozciągających. Poświęcam temu codziennie min. 30min. I tak czasem to jest za mało na wymagania taneczne. Od pewnego czasu wzmacniam szczególnie m. brzucha, bo pomagają mi one w poprawnym bieganiu.
Zastanów się, co powinnaś wzmocnić u siebie, a co jest na dobym poziomie i po prostu wyrównywaj braki. Chyba, że wszystko jest u ciebie OK ,to w zależności od obranego treningu można skupić się na pewnym elemencie, z czasem spróbować czegoś nowego-cały czas działać na organizm nowymi bodźcami. Wtedy będzie rozwój.
Tak naprawdę trzeba bardzo dobrze znać swój organizm, by ocenić, co on potrzebuje do zbliżenia się do max swoich możliwości. Jak coś to pisz na PW.
To też zależy od indywidualnych potrzeb: czy potrzebujesz wzmocnienia którejś partii mięśni, czy popracować nad wytrzymałością, wydolnością, itd...
Na moim przykładzie: jestem cały czas w ruchu, dużo chodzę, więc nie mam problemów wytrzymałościowych, natomiast tak jak wcześniej napisałam: od ciągłego wysiłku+ bieganie potrzebuję wiele ćwiczeń rozciągających. Poświęcam temu codziennie min. 30min. I tak czasem to jest za mało na wymagania taneczne. Od pewnego czasu wzmacniam szczególnie m. brzucha, bo pomagają mi one w poprawnym bieganiu.
Zastanów się, co powinnaś wzmocnić u siebie, a co jest na dobym poziomie i po prostu wyrównywaj braki. Chyba, że wszystko jest u ciebie OK ,to w zależności od obranego treningu można skupić się na pewnym elemencie, z czasem spróbować czegoś nowego-cały czas działać na organizm nowymi bodźcami. Wtedy będzie rozwój.
Tak naprawdę trzeba bardzo dobrze znać swój organizm, by ocenić, co on potrzebuje do zbliżenia się do max swoich możliwości. Jak coś to pisz na PW.
-
- Dyskutant
Generalnie muszę wzmocnić mięśnie brzucha-ostatnio niestety je trochę zaniedbałam:( Więc pewnie poświęce więcej czasu na zajęcia typu ABT...dodatkowo poprawa wydolności- zawsze się przyda (np. w formie zaawansowanego stepu).
Slyszałam, że podczas biegania spala się nie tylko tłuszcz, ale także miesnie...a tego drugiego bym niestety nie chciała. czy zauwazyłyscie u siebie takie efekty (spalanie mięśni)? Z kolei dobra muskulatura (nie mam na myśli przesadnej;) jest pomocna w czasie biegania..nic, tylko czas wziąć się bardziej za siebie:)
Slyszałam, że podczas biegania spala się nie tylko tłuszcz, ale także miesnie...a tego drugiego bym niestety nie chciała. czy zauwazyłyscie u siebie takie efekty (spalanie mięśni)? Z kolei dobra muskulatura (nie mam na myśli przesadnej;) jest pomocna w czasie biegania..nic, tylko czas wziąć się bardziej za siebie:)
-
- Zaprawiony W Bojach
- Kontakt:
Nestea, a nie chcesz spróbować zwykłego treningu siłowego? Zajęcia zajęciami, ale prawidłowo ułożony trening z obciążeniem jest bardzo pomocny przy bieganiu i oczywiście mniej kataboliczny.
-
- Dyskutant
W sumie mogłabym się tym zainteresować...spytam trenera na siłowni. A może macie jakieś linki do rozpisek jakie ćwiczenia robić, z jaka częstotliwością, z jakich maszyn korzystać, etc?
Zajęcia grupowe też lubię, więc wolny czas trzeba będzie rozdzielić na różne aktywności...
Zajęcia grupowe też lubię, więc wolny czas trzeba będzie rozdzielić na różne aktywności...
- piter82
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 40:32
- Życiówka w maratonie: 3:22:xx
tak widzę i obserwuje i cieszy mnie to, że w Polsce tak popularne i znane staje się bieganie wśród płci pięknej oczywiście
Pozdrawiam
Pozdrawiam
Ciągle do przodu pokonując własne słabości
10k - 40:32 - 05.10 15k - 01:04:39 - 09.10 21,097k - 1:29:57 - 09.10 42,195k - 03:22:36 - 09.09
Mój Blog Aktywni Sportowo
GG 730243
10k - 40:32 - 05.10 15k - 01:04:39 - 09.10 21,097k - 1:29:57 - 09.10 42,195k - 03:22:36 - 09.09
Mój Blog Aktywni Sportowo
GG 730243
-
- Zaprawiony W Bojach
- Kontakt:
W ostatnim polskim Runner's Worldzie jest kilka ćwiczeń brzucha przydatnych dla biegaczy. Poza tym dobra instrukcja jest na kulturystyka.pl/atlas - generalnie można oprzeć się na metodzie, że w 1 treningu robisz 1 ćwiczenie na każdą większą grupę mięśni (w 3-4 seriach z ilością powtórzeń między 8 a 15, ale to już zależy od celu, planu, obciążenia i możliwości).nestea21 pisze:W sumie mogłabym się tym zainteresować...spytam trenera na siłowni. A może macie jakieś linki do rozpisek jakie ćwiczenia robić, z jaka częstotliwością, z jakich maszyn korzystać, etc?
Dla biegaczy pożyteczna jest też praktyka jogi, jest tam wiele asan, które zastępują ćwiczenia z obciążeniem własnego ciała w treningu siłowym, a dodatkowo masz rozciąganie, naukę oddechu, relaksację i parę innych korzyści.
- Bawareczka
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 59'47''
oprocz biegania jezdze na rowerze, kiedys byl NW ale ju nie mam czasu
- pysia222
- Stary Wyga
Ja uwielbiam sport gram w kosza , siatke , plywam , bardzo lubie tenisa i rolki.
W zimie narty , lyzwy w tym roku obiecalam sobie , ze naucze sie jezdzic na snowbordzie
W zimie narty , lyzwy w tym roku obiecalam sobie , ze naucze sie jezdzic na snowbordzie
18.05.14 mz3athlon (Sprint) - 01:25:32
08.06.14 Elk (Sprint) - 01:26:43
06.07.14 Welzheim (Sprint) - 01:39:42
03.08.14 Ulm (Olimpijski)
moje marzenie - IRONMAN FRANKFURT
08.06.14 Elk (Sprint) - 01:26:43
06.07.14 Welzheim (Sprint) - 01:39:42
03.08.14 Ulm (Olimpijski)
moje marzenie - IRONMAN FRANKFURT
- Kraverka
- Rozgrzewający Się
Cześć,
oprócz biegania [które dopiero co zaczełam ] uwielbiam łyżwy - dlatego tak bardzo kocham zime [oby lato szybko do nas nie wróciło ], rolki, rower - noo i przede wszystkim KRAV MAGA ostatnio chodzę również na boks i oczywiście różne gry zespołowe [siatkówka, ręczna, koszykówka - dla zabawy ze znajomymi] :uuusmiech: czy bilard, lotki i piłkarzyki również wchodzą w rachubę?
pozdrawiam
oprócz biegania [które dopiero co zaczełam ] uwielbiam łyżwy - dlatego tak bardzo kocham zime [oby lato szybko do nas nie wróciło ], rolki, rower - noo i przede wszystkim KRAV MAGA ostatnio chodzę również na boks i oczywiście różne gry zespołowe [siatkówka, ręczna, koszykówka - dla zabawy ze znajomymi] :uuusmiech: czy bilard, lotki i piłkarzyki również wchodzą w rachubę?
pozdrawiam
One rule - is no rules!
PS Biegam po nową sylwetkę (!)
PS Biegam po nową sylwetkę (!)