Komentarz do artykułu O dwóch takich, co chcą podbić świat

...czyli wszystko co nie zmieściło się w innych działach a ma związek z bieganiem lub sportem.
Awatar użytkownika
primo
Stary Wyga
Stary Wyga
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Arti pisze:Tak czytam jak od wielu miesięcy wychodzą brudy PZLA. Jestem skłonny by zrobić zbiorowe listy, artykuły, apele itp. W końcu to my , środowisko biegowe. I nie przejmować się, że PZLA to zleje. Ważnie ,że więcej osób będzie świadomych co jest grane. Bo to już szczyty szczytów.

Dobrze,że o tym dyskutujemy.
Stron o bieganiu i nie tylko jest wiele. Zapewne znaczna ich część taki list przedrukuje, a i z pewnością znajdą się sposoby na szersze ich rozpropagowania poza internetem. To kto podejmie się napisania?
primo
PKO
Awatar użytkownika
Nagor
Ekspert/Trener

Nieprzeczytany post

Darek81 pisze: Jeszcz jedno moje spostrzeżenie aby nieporównywać warunków na zachodzie do warunków w polsce bo ktoś mówi że Marcin dostaje tyle co sprzataczka za granica ale tu jest Polska i na chwile obecna nikt tego niezmieni.
przysłowiowa sprzątaczka niezarobi u nas tyle co na zachodzie.
Z tym sie nie zgodzę. Ceny mamy już wyższe w większości dziedzin niż na Zachodzie. Dlaczego więc mamy zarabiać mniej? W tym sensie prezes PZLA jest już w Europie, nawiasem mówiąc :hej:

Co do apelu, owszem, można zrobić taki po to, aby zapisał się w kronikach. Zerknijcie na tego linka: http://www.sport.wp.pl/kat,1762,title,Plaw
go-nie-chce-Zlotych-kolcow,wid,9692679,wiado
mosc.html?rfbawp=1203941539.380&ticaid=156c6

Zwróćcie uwagę na reakcję prezes Szewińskiej, bo jest bardzo dla niej typowa: Plawgo jedzie po niej jak po łysej kobyle, a ona... przytakuje, że tak, tak, oczywiście ma rację. Ale jestem gotów założyć się, że... nic się nie zmieni, bo dokładnie tak samo działa PZLA i prezes od lat.
powerhouse
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Brawo bracia TiM Lewandowscy.Dotychczas obserwowalem i kibicowalem , teraz jestem calym sercem z Wami.
Potwierdzam brak jakichkolwiek zasad kwalifikacji do zawodow typu Puchar Europy - w tym roku mialem duze problemy aby przeforsowac kandydature mojego podopiecznego - majacego najlepszy wynik i w dodatku nabiegany w biegu ,w ktorym zawodnicy mieli sie kwalifikowac do Pucharu Europy.(zawodnik nie byl szkolony przez PZLA)
Kazano mu sie potwierdzac w nastepnych zawodach .Byl w formie wiec sie obronil ale ile to kosztowalo zdrowia i niepotrzebnych zmian treningowych ( ktore odbily sie w niedlugiej przyszlosci ) to wiem ja i sam zawodnik.
Trzymam kciuki za dalszy rozwoj kariery!
PAIN IS TEMPORARY , PRIDE IS FOREVER
Awatar użytkownika
wojtek
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 30:59
Życiówka w maratonie: 2:18
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Paradoksalnie rzecz biorac , bracia L okaza najwiecej patriotyzmu , zmieniajac obywatelstwo .

Czemu ?
- okaza brak lojalnosci wobec niektorych poczynan PZLA ( choc uczciwie jest napisane takze o dobrych stronach ) , co wydaje sie najlepszym batem
- beda mogli pomoc wielu innym zawodnikom polskim , podlaczajac ich do pewnych ukladow i pomagajac im w osiaganiu podium na imprezach mistrzowskich

Dla mnie nie jest pytaniem "czy" ale "kiedy".
Czas sportowca plynie tak szybko , ze slychac kazda przemijajaca sekunde .
Articles in English:
http://www.examiner.com/atlanta-sports-gear-in-atlanta/wojtek-wysocki

Looking back:
http://bieganie.pl/?cat=37

Jutup: http://www.youtube.com/user/wojtek1425/videos?view=0
Awatar użytkownika
Arti
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Patrząc na zestawienie osiąganych czasów: Kipketer, Czapi itd to aż żal by taki talent się zmarnował.

Trzymamy kciuki !!!! Udanego sezonu ! Przyznam,że 800m należy do jednej z moich ulubionych dyscyplin jeśli chodzi o emocje przed TV !
[url=http://www.kujawinski.com]www.kujawinski.com[/url]
Awatar użytkownika
Adam Klein
Honorowy Red.Nacz.
Życiówka na 10k: 36:30
Życiówka w maratonie: 2:57:48

Nieprzeczytany post

Rozmawiałem dzisiaj z jednym z zawodników, naszym forumowiczem ;) i stwierdziłem, że jednak wszyscy w naszym kraju mamy pewne mentalne obciążenia (ja też, ale walczę z sobą).

No bo wyobraźmy sobie, że wszyscy zarabiają np 1,5 tys miesięcznie.
Ale jest ktoś kto zarabia 6 tys (no, powiedzmy, że nawet to jest on, mimo, że tutaj to jest jego brat). Ale dlatego, że naprawde jest dobry, że musi się przy tym sporo nachodzić.

Ale ten sam człowiek dostaje ofertę z naprzykład ....Anglii. Że tam, za to samo co robi tu będzie dostawał 20 tys miesięcznie ?? (tak, strzelam).

Money makes the world go around - jak było w piosence. :)

Chyba nie można mieć pretensji, że ten człowiek jeśłi ma takie możliwości, chce mieć "jak najlepiej" a nie "tylko dobrze".
Każdy z nas chciałby mieć "jak najlepiej" ale nie każdemu z nas życie daje takie szanse.

Tomek - tu zwracam się do Tomka Lewandowskiego.
Odezwały się pewne gazety które pewnie będą chciały z Tobą porozmawiać po waszym powrocie.
Musisz się przygotowac na zarzuty:

"Jak Pan właściwie śmie chcieć mieć lepiej jeśłi Pana brat ma tak dobrze? "
Awatar użytkownika
Fist
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Ja nie mam pretensji o to ze ktos chce zarabiac wiecej, jak ma mozliwosc niech skorzysta. 2mln Polakow juz skorzystalo
Tylko czy zmiana obywatelstwa jest tu konieczna?
Panowie rozumiem licza tylko na pieniadze ze stypendium narodowego jakiegos kraju.
Taki Reebok (przyklad z UK) albo inny sponsor watpie zeby specjalnie czynili wymagania pod zmiane obywatelstwa. Ich interesuje bardziej nazwisko niz obywatelstwo. A moze jednak jest inaczej?

Kluby podejrzewam jesli maja pieniadze z panstwa to na obcokrajowców idzie mimo wszystko duzo mniej niz na rodowitych zawodników
Mateusz
Dare for more!
Awatar użytkownika
wojtek
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 30:59
Życiówka w maratonie: 2:18
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Jednak jest inaczej .

Jerzy Kuszakiewicz , bedac najlepszym oktogarianem na swiecie , dostal propozycje od 3M . Firma dala znac , ze liczy na sponsorowanie obywatela USA
Articles in English:
http://www.examiner.com/atlanta-sports-gear-in-atlanta/wojtek-wysocki

Looking back:
http://bieganie.pl/?cat=37

Jutup: http://www.youtube.com/user/wojtek1425/videos?view=0
b_j_j
Stary Wyga
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

PZLA przydałby sie mocny kopniak w postaci straty takiego zawodnika , może wtedy coś by się zmieniło
Awatar użytkownika
sredniak
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

podobal mi sie ten wywiad, bez owijania w bawełne, szczery i prawdziwy.nie znam zadnego z braci Lewandowskich ale slyszalem o nich same dobre rzeczy.zycze Wam powodzenia i minimum do Pekinu.pozdrawiam z Gliwic
run your way

www.sklepbiegacza.pl - polecam
Awatar użytkownika
Adam Klein
Honorowy Red.Nacz.

Nieprzeczytany post

Starszemu z Braci Lewadnowskich 26 marca urodził się syn Oliwier. To tak gwoli uzupełnienia.
Awatar użytkownika
Arti
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

FREDZIO pisze:Starszemu z Braci Lewadnowskich 26 marca urodził się syn Oliwier. To tak gwoli uzupełnienia.
GRATULACJE !!!! ;-)
[url=http://www.kujawinski.com]www.kujawinski.com[/url]
J. Owens
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: 34:08
Życiówka w maratonie: 2:55:47
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Dopiero teraz trafiłem na ten wywiad. Nie wiem czy sprawa zmiany obywatelstwa jest nadal aktualna, ale dla mnie to był szok, że w ogóle panowie dopuszczali taką myśl. To przykry dowód na to, że aby zdobyć kasę wielu ludzi zrobi wszystko i pozbawi się zasad, ideałów, tożsamości. Niestety widać to w całym społeczeństwie, era honoru i patriotyzmu dawno już minęła :( bardzo mi było przykro jak czytałem ten artykuł. Kusociński się w grobie przewraca. A może to jednak jakiś żart???
Awatar użytkownika
Adam Klein
Honorowy Red.Nacz.

Nieprzeczytany post

J. Owens pisze:To przykry dowód na to, że aby zdobyć kasę wielu ludzi zrobi wszystko i pozbawi się zasad, ideałów, tożsamości.
Ale mówisz o braciach Lewandowskich? Czy o działaczach czy o kim ?
Awatar użytkownika
jaszczomb
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Poruszył mnie ten wywiad. Wannabe trener mający żal do wszystkich, że nie może utrzymać rodziny ze swoich marzeń. Żenada.
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ