Bieg WOŚP Policz się z cukrzycą
-
- Wyga
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
POLICZ SIĘ Z CUKRZYCĄ RAZEM Z WIELKĄ ORKIESTRĄ ŚWIĄTECZNEJ POMOCY!
Już 10 stycznia 2010 roku, po raz kolejny pobiegniemy razem z Wielką Orkiestrą Świątecznej Pomocy w Biegu WOŚP - "Policz się z cukrzycą". W ten sposób pomagamy wszystkim diabetykom.
Pięciokilometrowa trasa biegu poprowadzi ścisłym centrum Warszawy, ze startem i metą pod Pałacem
Kultury i Nauki. Udział w imprezie jest bezpłatny, a na wszystkich biegaczy czekają pamiątkowe koszulki.
Szczegóły, regulamin i zapisy na http://www.wosp.org.pl/final/bieg
Rozpocznij nowy sezon biegowy z prawdziwą pompą i wspomóż inicjatywę Jurka Owsiaka!
Już 10 stycznia 2010 roku, po raz kolejny pobiegniemy razem z Wielką Orkiestrą Świątecznej Pomocy w Biegu WOŚP - "Policz się z cukrzycą". W ten sposób pomagamy wszystkim diabetykom.
Pięciokilometrowa trasa biegu poprowadzi ścisłym centrum Warszawy, ze startem i metą pod Pałacem
Kultury i Nauki. Udział w imprezie jest bezpłatny, a na wszystkich biegaczy czekają pamiątkowe koszulki.
Szczegóły, regulamin i zapisy na http://www.wosp.org.pl/final/bieg
Rozpocznij nowy sezon biegowy z prawdziwą pompą i wspomóż inicjatywę Jurka Owsiaka!
- kubako83
- Zaprawiony W Bojach
- Kontakt:
Szkoda, że to w Warszawie a nie w Łodzi. Chętnie bym się przyłączył...
Kuba -----> [url=http://www.kuba-pichci.pl]jesteś głodny? zjedz coś![/url] | [url=http://bieganie.pl/forum/viewtopic.php?t=15372]mój blog[/url] | [url=http://bieganie.pl/forum/posting.php?mode=reply&f=28&t=15605]skomentuj[/url]
- Rychu
- Wyga
samochody blokowały cześć biegaczy, bo miał na ostatnie 500m dołączyć Owsiak
na chama ludzi się stopowało żeby na końcu Owsiak wbiegł na czele biegu ze niby cały tak przebiegł
no a jak dołączył to tempo było dla mnie zbyt wolne żeby biec i szedłem
do czasu, aż się na tyle wkurzyłem ze ominąłem kondukt piewców i pobiegłem do mety
na chama ludzi się stopowało żeby na końcu Owsiak wbiegł na czele biegu ze niby cały tak przebiegł
no a jak dołączył to tempo było dla mnie zbyt wolne żeby biec i szedłem
do czasu, aż się na tyle wkurzyłem ze ominąłem kondukt piewców i pobiegłem do mety
- pejot
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 00:44:44
- Życiówka w maratonie: 3:32:39
- Kontakt:
Idea zacna ale niestety muszę potwierdzić: to jest impreza medialna, nie biegowa.
Start opóźniony, bo musi wejść na wizję, finisz spowolniony, bo musi ładnie wyglądać w TV jak "wszyscy razem biegną" itd.
Taki "Taniec z biegaczami".
Start opóźniony, bo musi wejść na wizję, finisz spowolniony, bo musi ładnie wyglądać w TV jak "wszyscy razem biegną" itd.
Taki "Taniec z biegaczami".
-
- Dyskutant
Na pewno nie jest to bieg dla "ścigantów" Nie ma w nim zwycięzców i przegranych.
Nazwał bym go biegową demonstracją poparcia dla idei propagowanych przez WOŚP.
Raz w roku można chyba potruchtać w tłumie biegaczy, bez zacięcia i zmęczenia na twarzy. Dodatkowo jest to idealna okazja aby zachęcić osoby niebiegające do wzięcia udziały w ich pierwszej imprezie biegowej, może się zarażą tym bakcylem a jak nie to na pamiątkę zostanie im okazały medal.
A tych którzy chcą się pościgać zapraszam już 17.01 na Chomiczówkę do wyboru 5 i 15km z atestem i elektronicznym pomiarem.
Nazwał bym go biegową demonstracją poparcia dla idei propagowanych przez WOŚP.
Raz w roku można chyba potruchtać w tłumie biegaczy, bez zacięcia i zmęczenia na twarzy. Dodatkowo jest to idealna okazja aby zachęcić osoby niebiegające do wzięcia udziały w ich pierwszej imprezie biegowej, może się zarażą tym bakcylem a jak nie to na pamiątkę zostanie im okazały medal.
A tych którzy chcą się pościgać zapraszam już 17.01 na Chomiczówkę do wyboru 5 i 15km z atestem i elektronicznym pomiarem.
- Rychu
- Wyga
zgadzam się, że to idea biegu jest ważna
ale to nie jest bieg
można nazwać marszem, bo z bieganiem nie ma nic wspólnego
próbowałem truchtać (a nie jestem szybki) i było za szybko
musiałem przejść spory kawałek
więc proponuję, by bieg był biegiem albo zmienić nazwę na marsz
jakoś idea potrafili pogodzić z biegiem organizatorzy półmaratonu w Toruniu w tym przypadku też można by wystarczy trochę chęci u oganizatora
ale to nie jest bieg
można nazwać marszem, bo z bieganiem nie ma nic wspólnego
próbowałem truchtać (a nie jestem szybki) i było za szybko
musiałem przejść spory kawałek
więc proponuję, by bieg był biegiem albo zmienić nazwę na marsz
jakoś idea potrafili pogodzić z biegiem organizatorzy półmaratonu w Toruniu w tym przypadku też można by wystarczy trochę chęci u oganizatora
-
- Dyskutant
- Kontakt:
Kolego Rychu
trudno polemizować z kimś kto ma takie podejście do organizacji imprez biegowych, mogę Ciebie jedynie zapewnić, że w tym "biegu" biega wiele osób, którym tempem nie byłbyś w stanie dorównać na żadnym dystansie a mimo to dobrze się bawią.
Wyluzuj i baw się razem z nami.
Pozdrawiam.
trudno polemizować z kimś kto ma takie podejście do organizacji imprez biegowych, mogę Ciebie jedynie zapewnić, że w tym "biegu" biega wiele osób, którym tempem nie byłbyś w stanie dorównać na żadnym dystansie a mimo to dobrze się bawią.
Wyluzuj i baw się razem z nami.
Pozdrawiam.
biegam bo lubię
- Rychu
- Wyga
Nie znamy się i nie wiesz jakie mam podejście do biegania
gdyby nie zacna idea to omijał bym ten "bieg" na odległość
w tym samym czasie jest inna impreza, bardziej biegowa ale wybieram wośp ze względu na idea i nic poza tym
co do zabawy to sporo osób kiepsko się w zeszłym roku "bawiło",a przynajmniej takie głosy słyszałem podczas "biegu" i tuż po nim
oby w tym roku była zabawa
z ciekawostek dodam, że rok temu pierwszy raz widziałem kogoś w kozakach biegnącego dość szybkim tempem
widok interesujący
gdyby nie zacna idea to omijał bym ten "bieg" na odległość
w tym samym czasie jest inna impreza, bardziej biegowa ale wybieram wośp ze względu na idea i nic poza tym
co do zabawy to sporo osób kiepsko się w zeszłym roku "bawiło",a przynajmniej takie głosy słyszałem podczas "biegu" i tuż po nim
oby w tym roku była zabawa
z ciekawostek dodam, że rok temu pierwszy raz widziałem kogoś w kozakach biegnącego dość szybkim tempem

-
- Stary Wyga
Biegając pomagamy?bioły pisze:
-
-
- Dyskutant
Pomagamy.DeeL pisze:Biegając pomagamy?bioły pisze:
-
Bieg jest medialny i zwraca dużą uwagę na problemy osób chorych na cukrzycę. Dzięki całej akcji WOŚP może zakupić pompy insulinowe dla dzieciaków oraz promować ideę umieszczania na produktach spożywczych informacji ważnych dla diabetyków (ilość wymienników węglowodanowych i białkowo-tłuszczowych).
-
- Stary Wyga
Fakt, media rządzą.Darek Pawelec pisze:Pomagamy.DeeL pisze:Biegając pomagamy?bioły pisze:
-
Bieg jest medialny i zwraca dużą uwagę na problemy osób chorych na cukrzycę. Dzięki całej akcji WOŚP może zakupić pompy insulinowe dla dzieciaków oraz promować ideę umieszczania na produktach spożywczych informacji ważnych dla diabetyków (ilość wymienników węglowodanowych i białkowo-tłuszczowych).
Nie sposób porównać koszty takiego biegu (3045 os. x koszulka, medal + koszty organizacyjne) do zysków osiagnietych "przez zwrócenie uwagi".
A J. Owsiak osiągnął już taką pozycję "guru", że mógłby pomysleć o przeniesienie terminu WOŚP na cieplejszy okres. Np. w okolicach Dnia Dziecka (też święto). Przynajmniej objęte troską dzieci nie marzłyby podczas puszczania światełka do nieba, jak i całego styczniowego dnia. I jeszcze jedno, na pewno może przy okazji "głównego" hasła wprowadzić coś o niepaleniu papierosów.
-
-
- Stary Wyga
- Życiówka na 10k: 45,32
- Życiówka w maratonie: 3.51.20
Osobiście popieram takie akcje,przyznaje również że bieg w tym przypadku to sprawa drugoplanowa .Biegam od niedawna nie miałem jeszcze okazji brać udziału w żadnym biegu, myślę że taka impreza to bardzo dobra okazja na pierwszy krok .Można poczuć namiastkę prawdziwego biegu i zobaczyć w przybliżeniu jak to wygląda od strony uczestnika. Szkoda tylko że mam 220 km do warszawy 

-
- Dyskutant
UWAGA
Sponsor biegu, Bank BPS, przygotował dla Was ciekawą niespodziankę. Z racji happeningowego charakteru imprezy, Bank BPS ufundował specjalną nagrodę dla Najbardziej Odjechanego Biegacza. Puchar zostanie wręczony zwycięzcy w studiu telewizyjnym, w niedzielę o godz. 21:40. Zapraszamy do wspólnej zabawy. Pokażmy, że biegać można także "z przymrużeniem oka" i uśmiechem na twarzy!
Sponsor biegu, Bank BPS, przygotował dla Was ciekawą niespodziankę. Z racji happeningowego charakteru imprezy, Bank BPS ufundował specjalną nagrodę dla Najbardziej Odjechanego Biegacza. Puchar zostanie wręczony zwycięzcy w studiu telewizyjnym, w niedzielę o godz. 21:40. Zapraszamy do wspólnej zabawy. Pokażmy, że biegać można także "z przymrużeniem oka" i uśmiechem na twarzy!