Witam!
Probowalem zanlezc cos podobnego w watkach ale nic podobnego nie znalazlem.
Oczywiscie biegam jak kazdy tutaj. Rozpoczalem trening 10 km ponizej 45 min. Niestety 1 godz. wybieganie 2 tyg temu - sloneczna pogoda ale wiatr niemilosiernie mrozny pol trasy w plecy a pol w twarz. Mimo czapki rekawiczek, kurtki oraz spod z dlugim rekawem oraz leggingsow nie oparlem sie przeziebieniu (mimo ze jest to pierwsze o jakichs 7 miesiecy) na szczesice bez temp. ale wzialem antybiotyk bo zaczynalo sie pogarszac. Zostal mi jeszcze jeden dzien kuracji. Czy nie bedzie zbyt ryzykowne lekkie rozbieganie np w sobote lub niedziele? wolne temp przez np 30 min?
Planuje wystartowac 26 grudnia na 5mil (8 km) no i nie chce za dlugo robic przerwy bo pewnie sie to odbije na formie a chcialbym pobiec okolo 33-34 min.
pozdrawiam
Kontynuacja treningu po zazywaniu antybiotykow
-
- Wyga
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
Jeżeli się dobrze czujesz to spokojnie moesz wznowić teningi. Tak jak piszesz zaczynając od spokojnego niezby długiego biegu. Ja bym zaczął nawet wcześniej, bo antybiotyki aż tak źle nie oddziałują na organizm.
Inna sprawa że ja jak czuje jakieś objawy choroby (nieczęsto) to postanawiam te objawy zadeptać wysiłkiem fizycznym co akurat w moim przypadku zdaje się działać. Ale nie będe nikomu polecał trenowania w stanie chorobowym bo specjaliści stanowczo odradzają.
Inna sprawa że ja jak czuje jakieś objawy choroby (nieczęsto) to postanawiam te objawy zadeptać wysiłkiem fizycznym co akurat w moim przypadku zdaje się działać. Ale nie będe nikomu polecał trenowania w stanie chorobowym bo specjaliści stanowczo odradzają.
-
- Rozgrzewający Się
- Życiówka na 10k: 47
- Życiówka w maratonie: 4.06
Dzieki za jakis kierunek, aczkolwiek nie wiem czy abtybiotyk nie jest az tak obojetny na organizm, na pewno w jakims stopniu go oslabia, musialby sie ktos wypowiedziec kto ma zaplecze edukacyjne w medycynie. Ale mysle ze cieple ubranie + cos cieplego do picia na droge + spokojne tempo wprowadzajace nie powinno spowodowac jakichs ponownych katarowych historii
Moze ktos jeszcze sie wypowie bede wdzieczny 
pozdrawiam

pozdrawiam
- ssokolow
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 48:35
- Życiówka w maratonie: 4:04:02
Ciekawe co to za lekarz ci przepisał antybiotyk na przeziębienie... i to bez temperatury... - konował a nie lekarz... no chyba że miałeś jakieś inne objawy o jakich tutaj nie piszesz....
jeśli już wziąłeś antybiotyk - to wytłukłeś połowę swojej pozytywnej flory bakteryjnej... więc przynajmniej 7 dni od końca kuracji powinieneś sobie darować JAKIEKOLWIEK bieganie... i uważać na siebie bardziej niż zwykle - niestety tak prawda że antybiotyki NIE są obojętne dla naszego zdrowia...
inna sprawa, że na drugi raz jak cię łapie katar i dreszcze ... to buty na nogi i w drogę... - a po powrocie do domu gorąca kąpiel a nie antybiotyk :/ do tego trzeba sobie było walnąć "witaminkę" w postaci jabłka i / lub jakiejś tablety lub tablety do picia... i byłbyś zdrów jak ryba....(a może koń? )
jeśli już wziąłeś antybiotyk - to wytłukłeś połowę swojej pozytywnej flory bakteryjnej... więc przynajmniej 7 dni od końca kuracji powinieneś sobie darować JAKIEKOLWIEK bieganie... i uważać na siebie bardziej niż zwykle - niestety tak prawda że antybiotyki NIE są obojętne dla naszego zdrowia...
inna sprawa, że na drugi raz jak cię łapie katar i dreszcze ... to buty na nogi i w drogę... - a po powrocie do domu gorąca kąpiel a nie antybiotyk :/ do tego trzeba sobie było walnąć "witaminkę" w postaci jabłka i / lub jakiejś tablety lub tablety do picia... i byłbyś zdrów jak ryba....(a może koń? )
-
- Rozgrzewający Się
- Życiówka na 10k: 47
- Życiówka w maratonie: 4.06
pliz nie dolujcie mnie bardziej. Konkluzja jest jednoznacznaF@E pisze:Chcesz bracie zostać dziadem? to biegaj na infekcji z antybiotykami.
POCZEKAC KILKA DNI AZ ORGANIZM ODBUDUJE WYBITA "DOBRA" FLORE BAKTERYJNA.
Tak tez uczynie

pozdrawiam i zycze przeziebionym szybkiego powrtou do dawnej formy:)