Komentarz do artykułu Skarpety kompresyjne - HIT czy KIT

Awatar użytkownika
Eddie
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Dlatego napisałem, że mogę się mylić :)
PKO
cw-x.pl
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Witam wszystkich forumowiczów i wszystkich zainteresowanych tematem kompresji, a szczególnie tych biorących żywo udział w niniejszej dyskusji, tych “absolutnie wszystko wiedzących najlepiej” i tych słabo zorientowanych w temacie. Po moim nicku wiadomo raczej wszystko jednak mógłbym stworzyć alternatywny login jak to zresztą wielu robi i świetnie udawać nie zaangażowanego czy nie mającego interesu w tym co i do kogo piszę. Tak mógłbym tylko po co…? Chyba tylko po to by móc podkreślić wielokrotnie swoją obiektywność w ocenie i pochwalić się znajomością zagadnienia. Jednak napiszę co napiszę i będąc nieobiektywnym pozostawiam to do oceny bardziej powściągliwym ode mnie.
Czytając poniżej o jedynych słusznych “rozwiązaniach” przyszedł mi do głowy taki pomysł, a mianowicie: bardzo trudno jest w dzisiejszych czasach przy obecnym dostępie do informacji zachować obiektywizm w ocenie jakiegokolwiek produktu z tak specyficznym przeznaczeniem jakim jest bieganie i wszystkie jego aspekty. Podobnie jest z butami biegowymi tak przynajmniej ja uważam, tzn. jest wielu producentów obuwia i przynajmniej kilku z nich możemy zaliczyć do światowej czołówki co pozwala mi sądzić, że nie ma niestety jednego jedynego najlepszego producenta, który dysponuje jedynym i najlepszym modelem buta dla wszystkich. Ale nie o butach miało być…
Reprezentuje firmę, która jest wiodącym światowym producentem odzieży z wykorzystaniem technologii związanych z kompresją.
Moja propozycja skierowana jest do wszystkich biorących czynny udział w tej dokładnie dyskusji (zarejestrowane wypowiedzi do momentu ukazania się mojego postu).
Proponuję wypróbowanie skarpet kompresyjnych CW-X’a na zasadach “satysfakcja gwarantowana” z czasem do zwrotu 30 dni od dnia 1.12.09r. Oczywiście każdy zainteresowany otrzyma szczegóły mailem po uprzednim kontakcie ze mną.
Umówmy się, że po 1 stycznia 2010 dokonamy na tym samym forum podsumowania. Ja przedstawię efekty z mojej strony, Ci zaś z Was, którzy znajdą chwilę wypowiedzą się na temat bądź produktu bądź to samej kompresji jako takiej.
Liczę jednak na to, że występując oficjalnie mój wpis nie zostanie usunięty z tego forum jak już to miało miejsce w przeszłości (niestety nie pamiętam czy miało to miejsce na tym forum czy na forum konkurencyjnego portalu) po zamieszczeniu krótkiej informacji z prośbą o kontakt.
Pozdrawiam serdecznie.
Kontakt od osób zainteresowanych tylko i wyłącznie na pw.
Wracam do kraju 20 listopada, wszystkie wysyłki z pewnościa dotrą do zainteresowanych przed 1 grudnia.
Awatar użytkownika
wojtek
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 30:59
Życiówka w maratonie: 2:18
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Jedne z tych skarpet naleza do mnie

http://www.flickr.com/photos/26569739@N ... 679282788/
Articles in English:
http://www.examiner.com/atlanta-sports-gear-in-atlanta/wojtek-wysocki

Looking back:
http://bieganie.pl/?cat=37

Jutup: http://www.youtube.com/user/wojtek1425/videos?view=0
Sochanski
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Mam pytanie dlaczego Pauli nie pomogly skarpety kompresyjne i plaster na nosie skoro to takie dobre wynalazki!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
gasper
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Sochanski pisze:Mam pytanie dlaczego Pauli nie pomogly skarpety kompresyjne i plaster na nosie skoro to takie dobre wynalazki!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
pomogły - bez nich pobiegłaby 13 sekund wolniej
Awatar użytkownika
Eddie
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Jakby nie patrzeć u zawodowców, każda sekunda jest na wagę złota ;)
tazoo
Stary Wyga
Stary Wyga
Życiówka w maratonie: 3:26:54

Nieprzeczytany post

Czy przy dłuższych wybieganiach warto założyć dobre firmowe skarpety dla piłkarzy?Dzisiaj oglądałem takie nike za 30zł w outlecie. mają wyraźnie zaznaczone strefy ucisku. Wiem, że nie są dedykowane dla biegaczy choć piłkarze tez nieźle muszą pozapie...ć. Warto czy nie warto (oto jest pytanie)???
[url=http://runmania.com/rlog/?u=tazoo][img]http://runmania.com/f/8a08b00c9ee276eecbac13751b1319b8.gif[/img][/url]
Awatar użytkownika
Eddie
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Chciałbym tylko tak informacyjnie, gdyż jest już wątek utworzony odpowiedni, podać iż z dniem dzisiejszym można zamawiać skarpety kompresyjne CEPA, cena promocyjna do końca roku dla biegaczy to 169 zł. regularna cena 50 euro czyli jakieś 200 zł.
Awatar użytkownika
wojtek
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 30:59
Życiówka w maratonie: 2:18
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Cena bardzo korzystna ( testuje skarpety kompresyjne roznych firm od marca )
Articles in English:
http://www.examiner.com/atlanta-sports-gear-in-atlanta/wojtek-wysocki

Looking back:
http://bieganie.pl/?cat=37

Jutup: http://www.youtube.com/user/wojtek1425/videos?view=0
Awatar użytkownika
Jarek Gniewek
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Reasumując: wg. moich doświadczeń z skarpetami bez certyfikatu "kompresyjnego" oraz opinii wielu biegaczy, którzy biegają w podobnym sprzęcie śmiało stwierdzam że pomimo nie tak perfekcyjnego ucisku jak w skarpetach ze specjalnym certyfikatem również jest zauważalny efekt regeneracyjny.
"Umysł jest wszystkim; mięśnie - tylko kawałkami gumy. Stałem się taki, jaki jestem,
 właśnie dzięki mojemu umysłowi".
Awatar użytkownika
Eddie
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Nie wchodząc w dłuższą polemikę idąc "za ciosem". Reasumując z moich doświadczeń i według opinii wielu biegaczy, którzy potwierdzają, iż można biegać w zwykłych trampkach z bazaru osiągając przy tym podbny efekt treningu co w markowym obuwiu amortyzującym przeznaczonym dla pronatorów, czy też supinatorów... :hahaha: :hej: (Taki żart bez urazy oczywiście :hahaha: )
Awatar użytkownika
wysek
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 32:34
Życiówka w maratonie: 2:43
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Edi pisze:Nie wchodząc w dłuższą polemikę idąc "za ciosem". Reasumując z moich doświadczeń i według opinii wielu biegaczy, którzy potwierdzają, iż można biegać w zwykłych trampkach z bazaru osiągając przy tym podbny efekt treningu co w markowym obuwiu amortyzującym przeznaczonym dla pronatorów, czy też supinatorów... :hahaha: :hej: (Taki żart bez urazy oczywiście :hahaha: )
Wyluzuj :)

Żart nie udany. Buty to buty, skarpety to skarpety. Nie będę mówił bez czego da się biegać, a bez czego nie ; )
Obrazek
Biegacz, bloger, trener biegania
Awatar użytkownika
Eddie
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

:):)
emilpe
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

wysek pisze: Buty to buty, skarpety to skarpety. Nie będę mówił bez czego da się biegać, a bez czego nie ; )
Brac triathlonowa potwierdza! Skarpety są zbędne!!! Na krótszy dystans buty z resztą też :hahaha:
Awatar użytkownika
Bartess
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 999:99
Życiówka w maratonie: 999:99

Nieprzeczytany post

Pytanie do tych, którzy inspirowani artykułem i dyskusją nabyli skarpety: Jakie wrażenia?
Po tygodniu użytkowania mogę napisać, że w moim przypadku może to nie jest hit, ale też na pewno nie jest to kit.

Póki co, po tygodniu użytkowania mam wrażenie, że działają. Mam nadzieję, że tak jest, a nie jest to tylko wrażenie, bo byłoby to dość kosztowne wrażenie ;-). Od tego czasu praktycznie zapomniałem o jakimkolwiek bólu łydek. Robię tak, że po biegu nie zdejmuję ich od razu, tylko łażę w nich jeszcze z godz-dwie. Faktem też jest, że przez ten ostatni tydzień trenowałem mniej intensywnie. Jak na razie jestem zadowolony.

Pozdrawiam.
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ