Pan się myli panie prezydencie .....
- Erelen
- Stary Wyga
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
- Kontakt:
Czytam sobie do poduszki jako ciekawą lekturę i jakoś ogarniamfotman pisze:A jeżeli nawet przebrnie przez ten prawniczo- urzędniczo- polityczny bełkot, to nie ma prawa tego ogarnąć.

[Edit] Porada jakby ktoś chciał to przeczytać, nie czytajcie samego Traktatu Lizbońskiego - bo wtedy się zgodzę z Fotmanem, że to bełkot, a obecnie obowiązujące traktaty w brzmieniu lizbońskim. To spokojnie przebrniecie.
[url=http://runmania.com/rlog/?u=Galakar][img]http://runmania.com/f/0bc2281cee6042c96b80b75dba0be126.gif[/img][/url]
http://erelen.blog.onet.pl/
http://erelen.blog.onet.pl/
-
- Zaprawiony W Bojach
Na dzień dobry czytam że nagle okazało się że zmieniło się stanowisko Polski w sprawie szczepionek, podobno chcemy kupić je od Szwecji. Przypadek? Dziś obowiązuje już prawo UE musimy się podporządkować i skoro wszyscy mają szczepionki to także my musimy je sobie kupić... Mam nadzieję że jak najmniej osób zaszczepi się tym świństwem.
Nie dawno słyszałem w tv że usuwają krzyże znajdujące się przy drogach... Za chwilę będą usuwać krzyże w szkołach, następnie usuną nasze godło, naszą flagę, hymn...
Nie dawno słyszałem w tv że usuwają krzyże znajdujące się przy drogach... Za chwilę będą usuwać krzyże w szkołach, następnie usuną nasze godło, naszą flagę, hymn...
- fotman
- Zaprawiony W Bojach
Gratuluję dobrego samopoczucia Tobie i twoim wykładowcom.Erelen pisze:Czytam sobie do poduszki jako ciekawą lekturę i jakoś ogarniamTak samo moi wykładowcy nie mają z tym problemów
![]()

Ciebie rozumiem, jak się jest młodym, to wszystko wydaje się proste i oczywiste. Człowiek młody nie jest w stanie dostrzec praw rządzących tym światem- prawo młodzieńczego idealizmu.
Wykładowców też rozumiem. Przecież nie mogą się przyznać, że uczą czegoś czego sami do końca nie zgłębili.
Gdyby prawo konstytucyjne było takie proste, to po co istnieliby specjaliści od wąskich zakresów tego prawa? Bo przecież zapisy TL to rodzaj konstytucji UE.
Konstyucja, która liczy 700 stron- przecież to są wielkie jaja....

-
- Zaprawiony W Bojach
Niech ściągają...wyjdzie to nam na dobre. We Włoszech takie akcje skończyły się tym, że teraz nawet u Fryzjera wiszą krzyże. Ja sam na jeden ściągnięty krzyz powiesze trzy następne...a jak to nie pomoże spray.Rapacinho pisze: Nie dawno słyszałem w tv że usuwają krzyże znajdujące się przy drogach... Za chwilę będą usuwać krzyże w szkołach, następnie usuną nasze godło, naszą flagę, hymn...
Fotman, jeśli nie Unia to jaką widzisz alternatywę?
Pozdrawiam!
wykastrowany kot
wykastrowany kot
- russian, white russian
- Zaprawiony W Bojach
czytałem kiedyś dawno w gazecie wywiad z 'Fryzjerem', jeszcze na wolności. zrobiony chyba u niego w gabinecie.jumper pisze: We Włoszech takie akcje skończyły się tym, że teraz nawet u Fryzjera wiszą krzyże.
też krzyż wisiał.
widać taki naród...
we gather energies
ours and the ones of the nature,
in order to make this intolerable world
endurable
ours and the ones of the nature,
in order to make this intolerable world
endurable
-
- Zaprawiony W Bojach
A no nikt święty nie jest. A krzyż to chyba dobrze, że wisiał. Może sobie chłopina w tym nowym "gabinecie" o nim przypomnirussian, white russian pisze:czytałem kiedyś dawno w gazecie wywiad z 'Fryzjerem', jeszcze na wolności. zrobiony chyba u niego w gabinecie.jumper pisze: We Włoszech takie akcje skończyły się tym, że teraz nawet u Fryzjera wiszą krzyże.
też krzyż wisiał.
widać taki naród...

Kiedyś TVN wyemitowało nagranie z urytej kamery złodzieja samochodu, który uciekając kradzionym autem modlił się aby go policja nie złapała

Pozdrawiam!
wykastrowany kot
wykastrowany kot
-
- Zaprawiony W Bojach
Widocznie nie dosłyszałeś, że usuwają te, które stoją w pasie drogowym i te, które zostały postawione bez pozwolenia. W pasie drogowym nie mogą stać - ani krzyże, ani reklamy, ani nic co nie jest związane z ruchem drogowym (znaki drogowe mogą). Po drugie: jeżeli cokolwiek jest na trwale związane z gruntem, czy to krzyż, czy za przeproszeniem kibelek - to żeby to postawić musisz mieć pozwolenie.Rapacinho pisze: Nie dawno słyszałem w tv że usuwają krzyże znajdujące się przy drogach... Za chwilę będą usuwać krzyże w szkołach, następnie usuną nasze godło, naszą flagę, hymn...
A jak nie masz, to jest to samowola budowlana i podlega likwidacji.
Ostatnio zmieniony 02 gru 2009, 09:36 przez ruh hożuf, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Zaprawiony W Bojach
Jest kilka krajów w Europie które jakoś przędą bez Unii: Szwajcaria, Norwegia, Dania - z tego co wiadomo to specjalnie za bardzo nie narzekająjumper pisze:

-
- Zaprawiony W Bojach
Może nie dosłyszałem, ale fakty są takie że dziś krzyże przy drogach jutro w szkołach, za chwilę zaczną ściągać także nasze godła i zastępować je godłami UE (nie wiem czy coś takiego mają, ale pewnie sobie wymyślą...ruh hożuf pisze: Widocznie nie dosłyszałeś, że usuwają te, które stoją w pasie drogowym i te, które zostały postawione bez pozwolenia. W pasie drogowym nie mogą stać - ani krzyże, ani reklamy, ani nic co nie jest związane z ruchem drogowym (znaki drogowe mogą). Po drugie: jeżeli cokolwiek jest na trwale związane z gruntem, czy to krzyż, czy za przeproszeniem kibelek - to żeby to postawić musisz mieć pozwolenie.
A jak nie masz, to jest to samowola budowlana i podlega likwidacji.

Co do krzyży, mi nie przeszkadzają nigdzie. Choć do kościoła w takiej formie w jakiej jest on obecnie jest mi dalej niż bliżej.
-
- Stary Wyga
Z Danią to nie tak. Jest w EWG/UE od 1973 r. Szwajcaria, Norwegia, Islandia i kilka malutkich (na zachód od nas) nie są i mają się całkiem dobrze.ruh hożuf pisze:Jest kilka krajów w Europie które jakoś przędą bez Unii: Szwajcaria, Norwegia, Dania - z tego co wiadomo to specjalnie za bardzo nie narzekająjumper pisze:
Co do "alternatyw", to pamiętacie jaką popularność przed referendum, zdobyło powiedzenie "nie ma innej alternatywy". Całkiem kształceni tak mówili. Albo inne "jak nie unia to co, Białoruś!?"
Przekonali większość obietnicami dotacji i możliwością legalnego wyjazdu za chlebem. Ech... szkoda gadać. Kiedyś z dumą ludzie potrafili powiedzieć "boso ale w ostrogach"

-
Ostatnio zmieniony 02 gru 2009, 23:02 przez DeeL, łącznie zmieniany 1 raz.
- td0
- Zaprawiony W Bojach
... uff!jumper pisze:Niech ściągają...wyjdzie to nam na dobre. We Włoszech takie akcje skończyły się tym, że teraz nawet u Fryzjera wiszą krzyże. Ja sam na jeden ściągnięty krzyz powiesze trzy następne...a jak to nie pomoże spray.Rapacinho pisze: Nie dawno słyszałem w tv że usuwają krzyże znajdujące się przy drogach... Za chwilę będą usuwać krzyże w szkołach, następnie usuną nasze godło, naszą flagę, hymn...
Nie, nie dam się sprowokować.
Ale przeczytaj co napisałeś i zastanów się na spokojnie.
:) Tomek
-
- Zaprawiony W Bojach
Pozdrawiam!
wykastrowany kot
wykastrowany kot