Zanizony poziom testosteronu - Pomocy

Wszystko o bieganiu i zdrowiu
Colin2000
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Witam wszystkich,
O tuz mam owy problem. Zrobiłem sobie ostatnio badania na poziom testoseronu ( ogólnego i wolnego ). Wyniki zaskoczyły mnie dosyć bardzo.
O tuz mam ponizej ustalonej normy...
Oólny wynik Testosteronu to : 1,23 ng/ml 9 MIN. norma to od 2.84 do 8.00
Wynik wolnego 1,6 pg/ml ( norma 8,9 do 42,5 )
Badania wykonywałem podwujnie ( rano ) takze ni ema mowy o pomyłce...
Otuz moje pytanie i niepokuj spowodowany jest tym ze ostatnio zauwazyłem duzu spadek sił witalnych czym niestety daje sie bardzo we znaki podczas treningów...
Cwicze takze na siłowni ale bardzo ciezko mi idzie ( siła spadła itp. ) podobnie z Liblido.
Mam 21 lat,a wtym wieku powinienem miec jeszcze spory zapas tego hormonu.. Nieiwem co jest nie tak ? czym to moze byc spowodowany taki stan rzeczy troche sie martwie o mój stan.
Dodam ze byłem już u lekarza ale kazał mi jeszcze poczekać 5 miesiecy aż i powtórzyć badania... Niewiem dlaczego tak długo mam czekać...

Moje pytanie zatem, czym mozna sobie podniesc poziom testostorenu (najlepiej tego naturalnego) Jestem tak zdesperwoany tym problemem iż myslałem nawet o zastosowaniu estrów podawanych inikcyjnie...
:(
PKO
piomis
Stary Wyga
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

A nie nałykałeś się anaboli na tej siłowni? Wtedy Twój własny testosteron już nie jest produkowany
trudno pogodzić wszystko, ale warto się starać
Awatar użytkownika
F@E
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Rób przysiady, wzrośnie i nie powtarzaj tzw. syndromu machacza, bo może przesadzasz z progresją albo się przemęczasz. A jak siadałeś na jeża to zrób odblok.

pozdro
Colin2000
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Brałem kilka krotnie suplementy tj. Kreatyne z dextrosa, HMB, Triboolon, ZMA, prepraty witaminowo-mineralne.
Własnie ostatnio zwiększyłem ilosc i obciazenie na nogi ( przysiady ze sztanga ) a takze tzn. modlitewnik ( biceps )
Moze faktycznie poczekam pare miesiacy i wznowie badania...
Pozdrawiam
Awatar użytkownika
F@E
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Kreatyne z dextrosa, HMB, Triboolon, ZMA

Jedyne co z tego bym jadł to ZMA, jesz gówna i dziwisz się że coś jest nie tak, to jest wszystko na drenaż kieszeni robione nie na zdrowie, a o kreatynie to można epopeje napisać, kiedyś napisałem coś o tym jak chcesz robić masę ;)
Powiem raz:
Kre-alkyn, mono-hydrat, jabłczań, magnezowy chelat kreatyny, orotan kreatyny, to wszystko ładnie brzmi, niby przebadana, ale co jakiś czas wychodzą jakieś nowości - pseudo lub nie. Najnowsza forma, czyli orotan jest chyba z 2002 roku. Niby chelat i mono są najlepsze, ale suma sumarum jest to niedopracowane, chodzi raczej o rewelacje z synergii działania kreatyny i np. magnezu... czy kwasu orotowego... Kre-alkyn zaś to mono z sodą, która ma niby obniżyć PH co miało wpłynąć na lepszą przyswajalność i nie konwertowanie w kreatyninę, lecz w praktyce mizernie coś to wychodzi. Podsumujmy: im bardziej kwaśne środowisko tym szybciej kreatyna jest przekształcana w bezużyteczną kreatyninę, w żołądku mamy wybitnie kwaśne środowisko i zanim kreatyna zostanie przyswojona 80% zamieniana jest do kreatyniny, która jest toksyczna i bardzo obciąża nerki. Osobiście darowałbym sobie suplementację tym suplementem, dla mnie jest on bezużyteczny i zbyt niszczący nasze cenne zdrówko.
Powiem dwa:
http://super-sylwetka.pl/plynna_masa.php
Powiem trzy:
Masę idzie zawsze zrobić, tylko trzeba podejść do niej z głową, a nie jak 90% siłaczy na siłowni, czyli bezsensu.
Powiem cztery:
Białko proponuję OPTIMUM 100% Whey Gold Standard, bardzo dobrze skonstruowane...
Colin2000
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Hmm, całkiem moz,iwe ze od Kraetynt po cyklu zauwazyłem zwiekszona ilosc wypadania włosów i chwilowy ból jader.
Po jakimś czasie wszystko ustało, zrobiłem badania a tu taka niespodzianka...
Pozdr.
Awatar użytkownika
ArturS
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Nie zdziwiłbym się gdyby producent dodawał do tych środków jakiś "gratis", przez który są wyniki. Jeśli tym gratisem jest anabolik, to bez odbloku się nie obejdzie. W końcu kiedyś wyjdzie, że te sklepowe używki są gorsze od nielegalnie nabytych anaboli, ale branych z głową :orany: Tak czy siak chemia to chemia - mogą sobie pisać, że "uzyskano z natury", ale pewnie prawdy w tym wiele nie ma. Później człowiek robi za królika doświadczalnego :grr:
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ