bieganie 2 razy w tygodniu, jak i czy jest sens

Biegowe "citius, altius, fortius": miejsce dla tych którzy chca biegac dalej i szybciej.
szmojtek
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Witam! Czy są jakieś programy treningowe dla "biegaczy" którzy mogą biegać tylko 2 dni tygodniowo? Czy można Stosować np trening pumy tylko tydzień rozkładać na dwa? Chodzi o to że na co dzień trenuję boks (4 treningi tygodniowo - poniedziałek, środa, piątek, sobota). Na bieganie chciałem przeznaczyć 2 dni czwartek i niedziela. Wtorek to mój dzień regeneracyjny... Bieganie ma być sportem uzupełniającym - poprawa
kondycji, ale też dobrze wpływa na prace nóg w boksie.
Da się ułożyć jakiś sensowny plan treningowy na te dwa dni?
Dzięki za pomoc i pozdrawiam!
Wojtek
PKO
Awatar użytkownika
td0
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Jeśli bieganie ma być uzupełnieniem to jasne, że możesz biegać tylko dwa dni.

Jeśli poważniej myślisz o bieganiu to:
Czy boksujesz od rana do wieczora? Dzień jest długi.

Myślę, że równie dobrze możesz rano spokojnie biegać rozbiegania a po południu boksować (albo odwrotnie).
:) Tomek
szmojtek
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Widzisz treningi na boksie są dość konkretne, a ja mam tendencję do "zarzynania się" i spoko dałby radę biegać 4 razy w tygodniu i ćwiczyć 4 razy w tygodniu, a i na rower bym jeszcze chciał wyskoczyć. Problem w tym, że mało kiedy udaje mi się przespać pełne 8 godzin (własna działalność - 10-12 h przed kompem dziennie), wiec takie manewry zazwyczaj kończyły się po jakimś czasie przetrenowaniem...
Awatar użytkownika
td0
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

:) Tomek
thomekh
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

5-6km, 30-36min spokojnie ci wystarczy jako uzupełnienie boksu, na dobry początek.
Awatar użytkownika
merlin
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: 3:30:23

Nieprzeczytany post

W "runner's" jest artykuł o takim właśnie treningu biegowym. 2 x w tygodniu i to dosyć krótko. Próbował ktoś biegać według tego planu?
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ