![uśmiech :)](./images/smilies/icon_e_smile.gif)
PYRLANDIA Team czyli Team Saucony BARTOSZAK
-
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
- Kontakt:
a Pan trener kiedy sie wybiera pobiegać w rodzinnych lasach i borach? ![uśmiech :)](./images/smilies/icon_e_smile.gif)
- Eddie
- Zaprawiony W Bojach
- Kontakt:
A ja mam mega pecha jak chodzi o kolana... Jeszcze na dobre nie wyszedłem z ITbs lewej nogi to w sobotę prawdopodbnie jak byłem po raz pierwszy na spinningu albo pod czas rozciągania, coś mi przeskoczyło w prawym kolanie (tak myślałem) zaowocowało to tym, że przy prawym kolanie od zewnętrznej strony od dołu coś mi wyskoczyło tam, że wygląda jak opuchlizna i powoduje ból jakby coś blokowało się tam i chciało wrócić na swoje miejsce ale nie mogło...
Normalnie załamka nie wiem jak można mieć takiego pecha jak ja... Byłem u 2 lekarzy już, jeden diagnoza, że cos przeskoczyło drugi, że "kaletka" i przypisał ketospray forte i olfen 100 oraz jak w 2 tyg nie przejdzie to zastrzyk sterytdowy... Oczywiście na usg wyszło, że nic nie ma tam (więc diagnoza tego drugiego lekarza, że się lekarka co wykonywała badanie pomyliła.) Po prostu masakra...
Na szczęście dziś idę do dr. Marszałka i najbardziej liczę na jego pomoc i fachowe podejście zamiast przypisywania sterydów.
Jeden wielki żal...
Normalnie załamka nie wiem jak można mieć takiego pecha jak ja... Byłem u 2 lekarzy już, jeden diagnoza, że cos przeskoczyło drugi, że "kaletka" i przypisał ketospray forte i olfen 100 oraz jak w 2 tyg nie przejdzie to zastrzyk sterytdowy... Oczywiście na usg wyszło, że nic nie ma tam (więc diagnoza tego drugiego lekarza, że się lekarka co wykonywała badanie pomyliła.) Po prostu masakra...
Na szczęście dziś idę do dr. Marszałka i najbardziej liczę na jego pomoc i fachowe podejście zamiast przypisywania sterydów.
Jeden wielki żal...
-
- Ekspert/Trener
- Kontakt:
Witam,
Oddech to ja czuję Was wszystkich - ja się uwsteczniam a Wy idziecie do przodu. Ciekaw jestem kiedy się spotkamy? ( mam nadzieję ,że pózniej niż wcześniej )
Teraz sobie muszę poodpoczywać troszkę od biegania ( poza oczywiście niedzielnymi biegami z Wami o 9.00 ) Proszę o wyrozumiałość w niedzielę i umiarkowane tempo - bedę po sobotnim weselu ( pewnie trochę nieswiezy )
Gasper,co do biegania w Dusznikach - dawno mi się to nie zdarzyło. W niedzielę jak co jakiś czas wizytuję swoje dawne tereny to jestem juz po treningu z Teamem a 2x dziennie to juz od dawna nie biegam ( zresztą patrz ostatnie wyniki! )
Edi, serdecznie wspolczuję. Trochę kontuzji też w karierze mialem ale pocieszające jest to ,ze one zawsze się kiedyś konczą. ( potrzeba czasu )
Pozdrawiam,
Oddech to ja czuję Was wszystkich - ja się uwsteczniam a Wy idziecie do przodu. Ciekaw jestem kiedy się spotkamy? ( mam nadzieję ,że pózniej niż wcześniej )
Teraz sobie muszę poodpoczywać troszkę od biegania ( poza oczywiście niedzielnymi biegami z Wami o 9.00 ) Proszę o wyrozumiałość w niedzielę i umiarkowane tempo - bedę po sobotnim weselu ( pewnie trochę nieswiezy )
Gasper,co do biegania w Dusznikach - dawno mi się to nie zdarzyło. W niedzielę jak co jakiś czas wizytuję swoje dawne tereny to jestem juz po treningu z Teamem a 2x dziennie to juz od dawna nie biegam ( zresztą patrz ostatnie wyniki! )
Edi, serdecznie wspolczuję. Trochę kontuzji też w karierze mialem ale pocieszające jest to ,ze one zawsze się kiedyś konczą. ( potrzeba czasu )
Pozdrawiam,
Michał
- Eddie
- Zaprawiony W Bojach
- Kontakt:
Ja postaram się przytruchtać by się przywitać i do domu
Dr Marszałek zezwolił mi na roztruchtywanie powolne już. Więc jak prawa noga totlanie nie siądzie to 4 km jutro planuję zrobić ![uśmiech :)](./images/smilies/icon_e_smile.gif)
-
- Ekspert/Trener
- Kontakt:
Edi,
Jesteś twardziel!!!
Pozdrawiam,
Jesteś twardziel!!!
Pozdrawiam,
Michał
- russian, white russian
- Zaprawiony W Bojach
ja też byłem dzisiaj 'frekwencja'.
chociaż na codzień wolę już być 'kontrrewolucja', albo 'introspekcja', ale dobre i to.
hmm...frekwencja. nawet ładnie.
zdrófko
chociaż na codzień wolę już być 'kontrrewolucja', albo 'introspekcja', ale dobre i to.
hmm...frekwencja. nawet ładnie.
zdrófko
we gather energies
ours and the ones of the nature,
in order to make this intolerable world
endurable
endurable
-
- Rozgrzewający Się
witam ![uśmiech :)](./images/smilies/icon_e_smile.gif)
nie mam czasu czytać wszystkich 65 stron tego wątku, ale czy nadal jesteście grupą otwartą także na początkujących? taki z tempem 6:30![oczko ;)](./images/smilies/icon_e_wink.gif)
nie mam czasu czytać wszystkich 65 stron tego wątku, ale czy nadal jesteście grupą otwartą także na początkujących? taki z tempem 6:30
![oczko ;)](./images/smilies/icon_e_wink.gif)
[url=http://run-log.com/profiles/profile/jelen][img]http://run-log.com/site_media/media/footer/jelen.png[/img][/url]
- Eddie
- Zaprawiony W Bojach
- Kontakt:
Jest jest jak najbardziej jest
Początkujący bardzo mile widziani, wychodzący z kontuzji (jak w moim przypadku) też:))
- russian, white russian
- Zaprawiony W Bojach
coraz bardziej początkujący, - z każdym kolejnym startem.
do jutra.
do jutra.
we gather energies
endurable
endurable
-
- Ekspert/Trener
- Kontakt:
witajcie,
no to kto jutro z Edim,Russiom i ze mną robi frekfencję?
pozdrawiam,
no to kto jutro z Edim,Russiom i ze mną robi frekfencję?
pozdrawiam,
Michał
- Eddie
- Zaprawiony W Bojach
- Kontakt:
No ja jak dobrze, pójdzie to może AŻ 6 km zrobię
W piątek udało się 5 i nie bolała noga więc powolutku zwiększam dystans
Do jutra !!
- russian, white russian
- Zaprawiony W Bojach
dzisiaj biegł z nami również Jacek Konieczny (PB w maratonie 2.13.37 z 86 roku z Dębna)
coś mi się wydaje, że polska szkoła biegów długich w latach 80 była bardzo bliska obecnemu modelowi treningu w Kenii.
fura chłopa, obóz, i ładowanie 230-240km/tyg przez pół roku.
bez zbędnego filozofowania o treningu, wyniki proporcjonalne do talentu.
gdyby zamiast w Krynicy siedzieli na 3000 m.n.p.m., to pewnie biegaliby po 2.07-2.09.
--------------------------
sprawdziłem wyniki Polaków w maratonie, rocznikami.
www.statystyka.histor.pzla.pl/xls/mezczyzni/maraton.xls
u 50-latków i starszych ,tylko Marczak pobiegł poniżej 2:30 (2.27) potem długo nic, jakieś pojedyncze wyniki 2:32 ,2:34.
coś mi się nie chce wierzyć, żeby Jacek nabiegał w najbliższym czasie te 2:30, które planuje...
---------------------------
anyway, zdrówko
coś mi się wydaje, że polska szkoła biegów długich w latach 80 była bardzo bliska obecnemu modelowi treningu w Kenii.
fura chłopa, obóz, i ładowanie 230-240km/tyg przez pół roku.
bez zbędnego filozofowania o treningu, wyniki proporcjonalne do talentu.
gdyby zamiast w Krynicy siedzieli na 3000 m.n.p.m., to pewnie biegaliby po 2.07-2.09.
--------------------------
sprawdziłem wyniki Polaków w maratonie, rocznikami.
www.statystyka.histor.pzla.pl/xls/mezczyzni/maraton.xls
u 50-latków i starszych ,tylko Marczak pobiegł poniżej 2:30 (2.27) potem długo nic, jakieś pojedyncze wyniki 2:32 ,2:34.
coś mi się nie chce wierzyć, żeby Jacek nabiegał w najbliższym czasie te 2:30, które planuje...
---------------------------
anyway, zdrówko
we gather energies
endurable
endurable