Pan się myli panie prezydencie .....

...czyli wszystko co nie zmieściło się w innych działach a ma związek z bieganiem lub sportem.
Qba Krause
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Russian:

miłość niejedno ma oblicze. To, o którym wspominasz, może faktycznie nie bardzo pasuje do klasy szkolnej (chyba że chwilowo na lekcje WDŻWR), ale skoro jest Tobie tak osobiście drogie i bliskie, proponuję zawiesić sobie nad łóżkiem obok podobizny Danielsa :ble:
PKO
Awatar użytkownika
td0
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

A jednak sprowokowaliście mnie do wypowiedzi na temat nie związany z bieganiem.

Nie przeszkadza mi, że ktoś wiesza krzyż w miejscu pracy, w szkole, w urzędzie miasta. Ale uważam, że jeżeli znajdą się chętni to obok krzyża powinni mieć możliwość powieszenia innych symboli religijnych. Ciekawie wyglądałby krzyż łaciński obok krzyża prawosławnego, półksiężyca islamu oraz swastyki dżinizmu.
:) Tomek
Awatar użytkownika
Svolken
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 46:08
Życiówka w maratonie: 3:51:50

Nieprzeczytany post

I zaraz ściany będą wyglądać jak makatki z proporczykami lub znaczkami :ble:
Awatar użytkownika
td0
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Svolken pisze:I zaraz ściany będą wyglądać jak makatki z proporczykami lub znaczkami :ble:
Tolerancja wymaga poświęceń.
Awatar użytkownika
Svolken
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 46:08
Życiówka w maratonie: 3:51:50

Nieprzeczytany post

Tolerancja - tak, ale wymagania i poświęcenia pachną mi już słuszną drogą w imię jasno określonego celu, a to już nie jest tolerancja. Świat idzie w jakąś paranoję. Niedługo będzie się trzeba tłumaczyć z normalności.
Awatar użytkownika
td0
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Svolken pisze:Tolerancja - tak, ale wymagania i poświęcenia pachną mi już słuszną drogą w imię jasno określonego celu, a to już nie jest tolerancja. Świat idzie w jakąś paranoję. Niedługo będzie się trzeba tłumaczyć z normalności.
Niestety masz rację.
wykastrowany kot
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

russian, white russian pisze:
jumper pisze:Jak ktoś się czuje dyskryminowany to niech zawiesi sobie swój.
tak ten, no... dajmy na to, odwrócony krzyżyk mogłby w szkole wisieć tyż?
szkoła to chyba dobre miejsce, bo się z trzema celującymi kojarzy. byłaby dobra inspiracja do nauki dla młodzieży...

nie żebym chciał wieszać, alem bardzo ciekaw twojego zdania.

zdrówko
Jeżeli chodzi o mnie to nie przeszkadzają mi żadne symbole religijne pod warunkiem że odnosza się do powszechnie uznanych religii Świata. Jeśli znajdzie się wystarczająca grupa, której ma takie życzenie to proszę bardzo. Dla mnie taki fakt byłby super okazją do wymiany poglądów z uczniami w jakims ekumenicznym duchu (temat rzeka). Odwrócony krzyż absolutnie NIE, gdyż to symbol satanizmu czyli sekty a sekty są antyspołeczne to także antypaństwowe. Tylko to już jest szukanie dziury w całym. Żyjemy jak by nie było jeszcze w dużej mierze w kraju katolickim i krzyż jest czymś tak normalnym i oczywistym, że próba ściągania go w imię żekomej dyskryminacji innych uczuć religijnych to absurd!

edit: Dziś nie jest czas aby symbole religijne zdejmować, ale właśnie wieszać i na wzajem się poznawać! Bardzo bym chciał dożyć takich czasów :niewiem:
Pozdrawiam!
wykastrowany kot
Awatar użytkownika
russian, white russian
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: brak

Nieprzeczytany post

cytat zeż źródełka:

Dnia 11 listopada 2009 roku Prezydent Lech Kaczyński powiedział, że "nikt w Polsce nie przyjmie do wiadomości, że w szkołach nie wolno wieszać krzyży. Nie ma na co liczyć. Być może gdzie indziej tak. W Polsce - nie".

Mówiąc to, Prezydent naruszył ducha Konstytucji i stworzył sytuację, w której nie sposób nie zaprotestować.

----------------------------

przeczytałem sobie to wypowiedź K. parę razy, i (choć może się mylę) wg mnie konstytucji to on akurat teraz nie łamie. jest oczywiście nieprawdziwe, ale nie w tym rzecz.

najbardziej spodobał mi się fragment o'naruszaniu DUCHA konstytucji.

nieźli są ci racjonaliści.

mają swoją świętą księgę, mają swojego 'ducha konstytucji', poświęcają swój prywatny czas na wspólne praktykowanie czynności 'społecznie pożytecznych' (- według nich)

zastanawiam się tylko, czy są już zarejestrowanym związkiem wyznaniowym...

jeśli tak, to ciekawe, czy Jumper pozwoliłby powiesić ich symbol obok swojego krzyża...

dziwny jest ten świat.
we gather energies
ours and the ones of the nature,
in order to make this intolerable world
endurable
Awatar użytkownika
td0
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

russian, white russian pisze:cytat zeż źródełka:

Dnia 11 listopada 2009 roku Prezydent Lech Kaczyński powiedział, że "nikt w Polsce nie przyjmie do wiadomości, że w szkołach nie wolno wieszać krzyży. Nie ma na co liczyć. Być może gdzie indziej tak. W Polsce - nie".

Mówiąc to, Prezydent naruszył ducha Konstytucji i stworzył sytuację, w której nie sposób nie zaprotestować.

----------------------------

przeczytałem sobie to wypowiedź K. parę razy, i (choć może się mylę) wg mnie konstytucji to on akurat teraz nie łamie. jest oczywiście nieprawdziwe, ale nie w tym rzecz.

najbardziej spodobał mi się fragment o'naruszaniu DUCHA konstytucji.

nieźli są ci racjonaliści.

mają swoją świętą księgę, mają swojego 'ducha konstytucji', poświęcają swój prywatny czas na wspólne praktykowanie czynności 'społecznie pożytecznych' (- według nich)

zastanawiam się tylko, czy są już zarejestrowanym związkiem wyznaniowym...

jeśli tak, to ciekawe, czy Jumper pozwoliłby powiesić ich symbol obok swojego krzyża...

dziwny jest ten świat.
Ja przyjąłbym do wiadomości, że w szkołach nie wolno wieszać krzyży. A ponieważ mieszkam w Polsce to Pan prezydent mówi nieprawdę (kłamie).
Awatar użytkownika
ssokolow
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 48:35
Życiówka w maratonie: 4:04:02

Nieprzeczytany post

imho temat do zamknięcia ... bo po co nam takie tematy na forum.
Szymon
Obrazek
DeeL
Stary Wyga
Stary Wyga
Życiówka na 10k: brak

Nieprzeczytany post

Nie istnieją państwa "neutralne światopoglądowo"!

-
Awatar użytkownika
kub44
Stary Wyga
Stary Wyga
Życiówka na 10k: 39:46
Życiówka w maratonie: 3:48:00

Nieprzeczytany post

A mnie tylko boli to, że prezydent zadecydował w tym temacie za wszystkich Polaków.
Analogicznie:

"nikt w Polsce nie przyjmie do wiadomości, że .....................................(proszę tu sobie wstawić cokolwiek z czym się nie zgadzacie, a zgadza się "ogól" społeczeństwa) Nie ma na co liczyć. Być może gdzie indziej tak. W Polsce - nie"

PS.
"nikt w Polsce nie przyjmie do wiadomości, że można sobie biegać gdzie się chce. Nie ma na co liczyć. Być może gdzie indziej tak. W Polsce - nie" :hahaha: i jak wam się to teraz podoba ;) ;) :)
5km-19:04 10km-39:46 maraton-3:48:21
Qba Krause
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Dzięki ostatniemu postowi temat właśnie zahaczył o bieganie, więc chyba teraz może zostać? :bleble:

Dopóki takie dyskusje nie przeradzają się w walkę, osobiście nie wywalałbym. Ale szanuję odrębne zdanie.
wykastrowany kot
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

A ja jednak uważam, że administrator powinien od razu wywalać takie tematy i powinnismy skupić się na tematyce biegowej, ale skoro tak to rozumiem, że jest przyzwolenie na następne.
Pozdrawiam!
wykastrowany kot
Awatar użytkownika
td0
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Temat jak najbardziej zachaczył o bieganie. Przecież "spieprzaj dziadu" to ewidentne "namawianie" do biegu.
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ