Komentarz do artykułu Skarpety kompresyjne - HIT czy KIT

Awatar użytkownika
Eddie
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak
Kontakt:

Nieprzeczytany post

@ Bartess:
W takim razie nie mogłeś lepiej trafić. Skarpety kompresyjne CEP świetnie spełnią tu swoje zadanie. Zastosowanie kompresji jest zbawienne nie tylko dla sportowców i osób ciężko trenujących ale przede wszystkim w codziennym życiu. Długie stanie na nogach (targi, praca stojąca), długie loty samolotem, jazda samochodem no i oczywiście sport :) Warto wiedzieć, że o ile CEP jest marką młodą to jest ona własnością Firmy, która od kilkudziesięciu lat zajmuję się sprzętem rehabilitacyjnym i była jednym z pionierów jak chodzi o odzież kompresyjną stosowaną do leczenia i rehabilitacji. CEP produkuje różne modele skarpet: między innymi CEP running, CEP walking, CEP trekking, CEP skiing oraz CEP soccer. Jeśli masz problem z żylakami to podejrzewam, że najlepszym wyborem były by dla ciebie CEP Walking, aczkolwiek na początku będziemy mieli skarpety biegowe, w nieco późniejszym czasie wprowadzimy również pozostałe, modele. Jednakże Twoja obecność na tym forum pozwala przypuszczać, że bieganie nie jest Ci obce ;)
PKO
Awatar użytkownika
Bartess
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 999:99
Życiówka w maratonie: 999:99

Nieprzeczytany post

No wszystko pięknie, tylko cena jak na razie kosmos. Co prawda nie mam jakiegoś wielkiego problemu żylaków, ale coś tam jednak jest. Nie na tyle poważne, by z tego powodu cierpieć. Może najpierw przetestuję coś tańszego.
Kolego mr.right ciekawie wygląda to, co napisałeś o tym rękawie sleeves. Po Twoim opisie zastanawiam się, czy jestem w stanie kupić takie coś albo skarpetki bez fachowej pomocy jaką Ty otrzymałeś. Z ciekawości ile Cię to kosztowało?

Pozdrawiam.
mr.right
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

do bartess - odpowiedź na Twoje pytanie zawarta jest w ostatnim zdaniu mojego przedostatniego postu. To rozwiąże Twój problem jeśli potrzebujesz kompresji TYLKO na: żylaki/regenerację po bieganiu a nie do biegania. Chcesz wiedzieć więcej - możesz napisać: piotrjs13@gmail.com. Nie jest wszak moim celem odbierać klientelę znakomitej marce CEP, ale i też nie mam interesu jej promować. Więc w Twoim temacie tyle na forum.
Awatar użytkownika
Bartess
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

kamil.run pisze:Pierwszy raz styczność ze skarpetami compression miałem rok temu. Był to model Nike Pro Compression. Często używałem ich podczas zimowych treningów, mając problem z Achillesem i łydką, skarpetki świetnie usztywniały mi obolałe miejsca, i pozwoliło mi to na szybsze dojście do stanu używalności.
Jakie miałeś problemy z Achillesem i łydką? Dość często odczuwam lekki ból łydek. Uważam to w moim przypadku za coś normalnego. Czy to może mieć związek z żylakami??? Jak długie są te skarpetki - dokąd sięgają (na fotce nie widać)? Aż pod samo kolano? No i jeszcze jedno - jak bardzo odczuwalny jest ucisk np w porównaniu ze spodniami z lycry?

Pozdrawiam
Awatar użytkownika
Eddie
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Standardowo wszelkie Skarpety kompresyjne sięgają "pod kolano" :)
Awatar użytkownika
Buddy
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 35:20
Życiówka w maratonie: 2:47:38

Nieprzeczytany post

No jestem ciekawy jaka będzie ta promocyjna cena ;)

Tak czy inaczej ja sobie kupię 2 parę CEPów, tym razem czarne, niezależnie od tego ile będą kosztować. Biegam w nich od kwietnia i sobie bardzo chwalę.
Awatar użytkownika
Bartess
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Biegasz w nich dla lepszego samopoczucia i regeneracji czy „zdrowotnie”?
Awatar użytkownika
Buddy
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 35:20
Życiówka w maratonie: 2:47:38

Nieprzeczytany post

Bartess pisze:Biegasz w nich dla lepszego samopoczucia i regeneracji czy „zdrowotnie”?
Szukałem sposobu na skurcze w maratonie.
Biegam amatorsko, ale chyba sporo km, gdzie długie wybiegania (35km) to u mnie "danie podstawowe" w treningu maratońskim, które konsumuję regularnie co tydzień. Na wybieganiach nie miałem nigdy problemów, ale na maratonie dopadały mnie regularnie i nie byłem w stanie biec wytrenowanym tempem.
Tegoroczne maratony po ulicy w CEPach przebiegłem bez skurczy :)
Mavje
Dyskutant
Dyskutant

Nieprzeczytany post

Hej, a ja mam pytanie z innej beczki - czy są takowe skarpety kompresyjne , które sięgają aż pod pachwinę ? 5 lat temu miałem problem z układem limfatycznym, niedawno 'koszmar' powrócił i szukam czegoś , co mi pomoże.
Głównym objawem jest opuchnięta noga a lekarz jak do tej pory przypisał mi pończochę uciskową , która jednak do biegania nie służy:)

Z góry dziękuję za wszelkie rady/pomoc itd. :)
Awatar użytkownika
Eddie
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Szczerze powiedziawszy, można użyć skarpet kompresyjnych oraz spodenek kompresyjnych, ewentualnie długich getrów kompresyjnych. Wiem, że na zachodzie są już takowe dostępne.
Mavje
Dyskutant
Dyskutant

Nieprzeczytany post

A masz może namiary na jakąś firmę? :P
Awatar użytkownika
Eddie
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Odpowiedź poszła na PM
filold
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Mam pytanie apropos tych skarpet Salomona. Czy ktoś wie, gdzie je można dostać, bo szukałem na tej stronie, która była podana w artykule i nic nie było. W sklepie Salomona internetowym też nie było...
Awatar użytkownika
Eddie
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Tak przeglądałem sklepy internetowe i wygląda na to, że model Salomona, którego poszukujesz nie ma w Polsce w ofercie jeszcze, chociaż mogę się mylić.
Awatar użytkownika
Jarek Gniewek
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

To źle szukasz.
Dystrybutor -wam-sport wyprzedał całą kolekcje na ten rok. Na wiosne będzie miał nowe zamówienie. Natomiast ostało się jeszcze w niektórych sklepach np. www.stansport.com.pl Ci z kolei w tej chwili mają coś na Allegro np. http://allegro.pl/item787172655_skarpet ... 42_44.html
Kto szuka ten znajduje :hej:
"Umysł jest wszystkim; mięśnie - tylko kawałkami gumy. Stałem się taki, jaki jestem,
 właśnie dzięki mojemu umysłowi".
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ