Grubasy - tylko dla Was

Stawiasz pierwsze kroki? Tutaj szukaj wsparcia, pomocy i zachęty. Wstąp i podaj rękę tym, którzy dopiero nabierają pędu.
misfit
Stary Wyga
Stary Wyga
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

ArturS pisze:A co masz z kręgosłupem? Ja miałem problemy z dyskiem, ale ostatnio nawiedza mnie ból, jakiego nigdy wcześniej nie miałem (w sensie rodzaju, rozchodzenia się itp). Nie wiem czy to korzonki czy co. Do jakiegoś konkretnego lekarza od razu się udałaś, czy z przychodni dają skierowanie w odpowiednie miejsce?
na korzonki polecam maść neo-capsiderm - mocno rozgrzewa. mi po jednym smarowanku zazwyczaj ból przechodzi.

http://www.herbapol.poznan.pl/neo-capsiderm.php
[img]http://runmania.com/f/dc73dae6a9324f60a4fef409f9d54243.gif[/img]
New Balance but biegowy
AgaTaterniczka
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

gram witaj :) A powiedz mi, może włączenie basenu ze 2x w tygodniu pozwoliłoby odpocząć plecom? Czasem łate rozwiązania są najlepsze.
Awatar użytkownika
pusz73
Stary Wyga
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

AgaTaterniczka pisze:A Ty o jakiej porze biegasz? I gdzie? Ja mam teren górzysty, ale bardzo dobrze mi się tak biega. Mam idealny trening interwałowy. A biegam ok 17.
Ja pracuję na zmiany, więc to one determinują porę mojego biegania. Najbardziej lubię poranne bieganie, około godziny siódmej. Ale w południe czy wieczór (z czołówką na głowie :hej: ) też nie jest źle. Nie mieszkam w górach ale mam to szczęście, że po jednej stronie Odry mam tereny płaskie idealne do długich wybiegań, a po drugiej zaczynają się Wzgórza Dalkowskie i teren jest pagórkowaty. Trzeba tylko podjechać 12 km autem :)
AgaTaterniczka
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

:) Ja zaczynam pracę o 7, więc u mnie w grę chodziłoby jedynie o 5 rano...za zimno i ciemno :) Ale po południu muszę się zmusić...dziś postaram się ok 17 wyciągnąć zwłoki na dwór...zobaczymy ;)

Jak dasz radę, to też wskakuj koło 17 na trening :) Będzie mi raźniej ;)
Awatar użytkownika
pusz73
Stary Wyga
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

No niestety ja właśnie już po treningu jestem. Może jutro ;)
Pinacolada
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Dzidka bardzo dziękuję za pomocną informację.Kupię sobie to "drewienko"i spóbuję masażu stopy.
Co do moich początków,ja przez rok zrzuciłąm 25kg ale rozbiegiwałam się parę długich miesięcy wczesniej.Podonie jak Wy truchtałam 2-4 minuty i spacerowałam,potem zaczęły się biegi.W tej chwili przebiegam 8-10 km niestety nie ak czesto jak bym chciała.Miałam biegać codziennie ale niestety zawsze coś staje mi na przeszkodze,więc biegam 3-4 razy w tygodniu.Waga schodzi w dół choc ostatnio stoi dość długo.Nie stosuję specjalnej diety ale zmieniłamzasady żywieniowe.Więcej warzyw,gotowanych potraw i to co najgorsze:sery już nie dla mnie:)))
"Jeżeli człowiek czegoś gorąco pragnie, to cały wszechświat potajemnie mu sprzyja."
Awatar użytkownika
Paunow
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

gram biedaku... Trzymam kciuki za szybki powrót do biegania, a przynajmniej truchtania. I życzę dobrego terapeuty manualnego :D
W górach jest wszystko co kocham...
AgaTaterniczka
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Może następnym razem :)
AgaTaterniczka
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

:/ Niestety bieganie z czołówką wcale nie jest takie proste, zwłaszcza biegając po lesie. Wracając już do domu po raz drugi (pierwszy w niedziele) źle postawiłam nogę na kamieniu i wykręciłam ją. Miałam ją kiedyś skręconą, z tego wnioskuję, że mogę mieć słabsze jakieś tam wiązadła czy inny piernik, bo raz po raz ona mi daje w kość. Ale na szczęście nic poważnego się nie stało. Podsumowanie: szacuneczek dla nocnych biegaczy ;)
AgaTaterniczka
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

:) Cześć Wam :)
Biegałam wczoraj znów wieczorkiem- dosyć ok z tą czołówką, choć i tak nie było kompletnych ciemności. A kto z Was biega po lesie? Bo ja jak tak biegnę, wieczorem, to boję się że coś zaraz wyskoczy- jakiś pies czy wilk?!niedźwiedź?! :] Wiem, wiem....śmieszne to jest, ale no jednak mam lekki dyskomfort z tego powodu. Wy też tak macie?
Awatar użytkownika
ArturS
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

A tak się zapytam - gdzie i jaką tą czołówkę zakupić żeby się sprawdziła? Ktoś już mnie na to namawiał. Z reguły biegam po 20:00, więc przydałaby się taka zabawka, dzięki której nie musiałbym się ściśle określać do obecnych tras biegowych.
AgaTaterniczka
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

ArturS ja mam czołówkę Tikka firm Peltz. Bardzo fajna, bardzo sobie ją chwalę. Mam ją od paru lat. Towarzyszyła mi podczas zimowych biwaków w górach, ogólnie podczas górskich wspinaczek/wędrówek, a teraz jeszcze z nią biegam. Jak dla mnie- super!
AgaTaterniczka
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Awatar użytkownika
pusz73
Stary Wyga
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

To ja dla przeciwwagi polecę Mactronica którego używam
http://www.mactronic.com.pl/index.php?m ... 2SL&filtr=
Peltz to mercedes wśród czołówek i jak dla mnie trochę zbyt drogi na moje skromne potrzeby.

P.S.
Po miesięcznym zastoju, wreszcie coś się zaczęło dziać ... 83kg :hej:
AgaTaterniczka
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

pusz73 super :) Nie powiem- zazdroszczę :) U mnie ostatnimi czasy zamiast w dół, to wskazówka wagi szła w góre :D :) No ale...to tylko moja wina :)
ODPOWIEDZ