Komentarz do artykułu Puma Complete Magnetist III - test

dounduane
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Czy ważąc około 95 kg nie jestem na nie za ciężki?

Znalazłem je dziś w bardzo przystępnej cenie 169 PLN i waham się czy to dobry wybór.

mam nadmierną pronację (w lewej nodze minimalnie, w prawej trochę bardziej)
obecnie biegając w Kayano po kilkunastu kilometrach biegu "odzywa sie" prawa noga - na początku biegu czuję trochę więzadło poboczne piszczelowe, czasem rzepka, czasem prawa strona stopy, czasem lewa strona stawu skokowego, mięsień gruszkowaty przestał od kiedy zacząłem ćwiczyć miednicę i mięśnie głębokie tułowia (nogi ledwo co zacząłem, więc na efekty za wcześnie chyba)
na dniach wybieram się do ortopedy, bo już sam głupieję od tych cudów z nogą, ale buty są tanie i "kuszą".
Czy przy tej wadze i problematycznej nodze tylko motion control i dopiero jak naklepię jeszcze z 1000 km uderzać w "lżejsze" modele?
dodam, że mam w nogach niewiele ponad 200 km i biegam jednorazowo po 10 - 15km - dałbym radę więcej ale bardzo powoli zwiększam tygodniowy kilometraż - czuję, że łatwo przeciążam nogi.

Wybaczcie przydługą wypowiedź, ale mam małe doświadczenie, a chęci oczywiście ogromne :ble:

pozdrawiam
PKO
Awatar użytkownika
Adam Klein
Honorowy Red.Nacz.
Życiówka na 10k: 36:30
Życiówka w maratonie: 2:57:48

Nieprzeczytany post

To bardzo porządne buty i jak biegam (ostatnio jestem trochę chory) to na dłuższe biegi zakładam właśnie te.
Zgodnie z naszym katalogiem - dla takiej wagi powinny być ok.
Ale w Twoim przypadku - jest raczej dużo spraw niezwiązanych z butami a raczej z Twoimi mięśniami.
Cena rzeczywiście dobra - możesz kupić i spróbować, jak będzie coś źle to najwyżej poczekasz jak będzie już szczuplakiem. :)
bartas
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

dounduane pisze: Znalazłem je dziś w bardzo przystępnej cenie 169 PLN i waham się czy to dobry wybór.
Może kolega podzieli się informacjami, gdzie w takiej cenie można buciory wyrwać?
dounduane
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

sklep tk maxx w galerii malta w Poznaniu. były też 2 modele new balance, ale nie były stabilizujące więc się nie przyglądałem bliżej.

co do magnetistów to poszperałem w necie opisów i opinii i wynikło mi z poszukiwań, że to naprawdę dobre buty, ale polecane raczej lżejszym biegaczom (przyznam, że chyba tylko na bieganie.pl w katalogu są w kategorii dla takich dużych "kloców" jak ja:)) i tak czas zleciał a w sklepie już nie ma mojego rozmiaru, więc sprawa sie sama wyjaśniła

tym samym oszczędziłem sobie komentarzy domowników, że znowu buty kupiłem hehe (mimo, ze do biegania to by były dopiero drugie:)

mam też małą uwagę - może, warto by forumowicze dzieląc sie swoimi doświadczeniami na temat obuwia dodawali swoją wagę, stopień pronacji i sklepienie stopy - takie info jest dopiero kompletne

pozdrawiam
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ