waga przed i po treningu

Biegowe "citius, altius, fortius": miejsce dla tych którzy chca biegac dalej i szybciej.
Awatar użytkownika
pusz73
Stary Wyga
Stary Wyga
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Mam pytanie do bardziej doświadczonych. Mam 171cm wzrostu i ważę 84-85kg, ciągle jestem na etapie zrucania wagi, jednak już nieśmiało zaczynam myśleć o półmaratonie i maratonie w przyszłym roku . Obecnie robię sobie program na 10km dla średniaków. Martwi mnie jedna rzecz. Po godzinnym czy półtora godzinnym bieganiu (80% HRmax) potrafię ważyć nawet 82kg, czyli 2-3kg mniej niż przed treningiem. Boje się myśleć co będzie gdy zacznę biegać 20 czy 30 km że o maratonie nie wspomnę. Czy mam powody do obaw ?
PKO
Awatar użytkownika
mimik
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 38:56
Życiówka w maratonie: 03:44:08

Nieprzeczytany post

ja raz przebiegłem 22km na treningu teraz w pażdzierniku i zauważyłem jedna rzecz, zachciało mi się pić w pewnym momencie, czułem że usta i gardło sa za bardzo wysuszone, nigdy to mi sie nie przytrafiało w takcie samego treningu, a nie było upału, dobiegłem i nie było problemu jakiś bardzo spragniony nie byłem, ale jednak wypadałoby na takim dystansie cos wypijać... także myśle, że w czasie maratonu, dużo nie zlecisz z masy jesli bedziesz uzupełniał płyny... ja waże 67kg i po 10km trace ok 1kg, ale wiadomo 95% to woda, która i tak trzeba uzupełnić, by bilans się zgadzał...
Ostatnio zmieniony 03 lis 2009, 16:52 przez mimik, łącznie zmieniany 1 raz.
gasper
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

pusz73 pisze:Mam pytanie do bardziej doświadczonych. Mam 171cm wzrostu i ważę 84-85kg, ciągle jestem na etapie zrucania wagi, jednak już nieśmiało zaczynam myśleć o półmaratonie i maratonie w przyszłym roku . Obecnie robię sobie program na 10km dla średniaków. Martwi mnie jedna rzecz. Po godzinnym czy półtora godzinnym bieganiu (80% HRmax) potrafię ważyć nawet 82kg, czyli 2-3kg mniej niż przed treningiem. Boje się myśleć co będzie gdy zacznę biegać 20 czy 30 km że o maratonie nie wspomnę. Czy mam powody do obaw ?
więcej pij i biegaj, mniej jedz i bedzie dobrze ;) - ja po maratonie (gdy miałem BMI podobne do Twojego) straciłem jakieś 4 kg a po treningach w tamtych okresie jakieś 2 kg - teraz jestem troszke szczuplejszy i po treningach trace coś około 1 do 1,5 kg. Im więcej tłuszczu tym więcej wody w organiźmie. Jedna negatywna sprawa po schudnięciu - cholernie mi zimno na początku treningu mimo grubszego ubioru niż gdy byłem grubszy
Maks
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Kontakt:

Nieprzeczytany post

@pusz73, od jakiego czasu biegasz? Moim zdaniem strata wagi rzędu 2-3kg jest dość duża jak na taką dyszkę
Szukasz trenera?
[url=http://pawelgrzonka.pl/]Plany treningowe, kompleksowa opieka trenerska[/url], bieganie, chód sportowy
gasper
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Maks pisze:@pusz73, od jakiego czasu biegasz? Moim zdaniem strata wagi rzędu 2-3kg jest dość duża jak na taką dyszkę
on biega plan na dyche a nie dyche
Awatar użytkownika
russian, white russian
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

pod rozwagę:

"By the time I start the Dubai Marathon I will weigh 58kg. By the time I finish, I will weigh 54kg.”

Haile, w wywiadzie, za iaaf.org.

zdrówko
we gather energies
ours and the ones of the nature,
in order to make this intolerable world
endurable
Awatar użytkownika
PATATAJEC
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 00:44:26
Życiówka w maratonie: 04:33:53
Kontakt:

Nieprzeczytany post

U mnie dziś po 16. km owb1 waga spadła o 1,5 kg - pocę się dość obficie.
Awatar użytkownika
pusz73
Stary Wyga
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

Maks pisze:@pusz73, od jakiego czasu biegasz? Moim zdaniem strata wagi rzędu 2-3kg jest dość duża jak na taką dyszkę

Truchtam już ponad dwa lata, choć dopiero od półtora roku robię to według jakiegoś przemyślanego planu a od pół roku dopiero połączyłem to z jakąś dietą. To że trening jest na 10km to nie znaczy że biegam tylko taki dystans. Przy 1,5 godzinnym biegu pokonuję około 15km. Zawsze sporo się pociłem ale sądziłem, że im mniej będę ważył tym mniej na treningu będę wypacał. Widocznie tak to nie działa. A może działa tylko muszę jeszcze znacznie zbić wagę? Nie wiem tego, dlatego pytam.
Awatar użytkownika
MichalJ
Ekspert/Trener
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Nic sie wielkiego nie dzieje, ale podczas przygotowan do maratonu czy polowki na wybiegania dluzsze niz 1,30h zabieraj ze soba picie. Ja tez mialem z tym problem, na treningach 2,5h potrafiłem wypocic 4kg.

Uzupelniaj tylko po treningu plyny. To znaczy popijaj sobie wode czy jakis slodki sok co 15-30'
Michal. J
MOIM TRENEREM JEST JEZUS-strasznie wymagajacy ale warto mu zaufac

www.rodzinkamisyjna.pl
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ