Mjuzik do biegania

Awatar użytkownika
PiotrPZ
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

A ja polecam Nokię 6610, czyli aparat telefoniczny z radiem. Radio stereofoniczne z pamiecią 20 kanałów radiowych. Zestaw słuchawkowy ( stereo ) umożliwia rozmowę lub słuchanie radia, a przy jest tym dosyc wygodny, nie wypada z uszu. Telefon jest lekki i mały więc mieści się w kieszonce w spodenkach ( przynajmniej w moich :hej:  ). Nie jestem fanem nokii, ale ten aparat dla biegacza jest OK. Jeśli ktos myśli o zmianie apartu, to może warto się zainteresować.

Pozdrawiam
PP
PiotrPZ
PKO
Awatar użytkownika
Maciejos
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Niesamowie,trafiłem na ten wątek przypadkiem.
Minęło 6 lat, a tyyyyle zmian.
Też miałem radyjko Philipsa, i biegałem kiedyś z walkmanem i marzyłem o Nokii 6610 :hahaha: :hahaha: :hahaha:
Tempus fugit.
Awatar użytkownika
asik_zoo
Stary Wyga
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

Czy ktoś z Was próbował biegać słuchając audiobooka? Czy to nie rozprasza podczas treningów "na tempo"?
Qba Krause
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Ja biegam z audiobookiem na uszach. Jest to fantastyczna sprawa na długie wybiegania, kiedy trzeba się trochę "wyłączyć" ze swiata. Na treningi tempowe bardziej pasowałaby muzyka, szczególnie taka energetyzująca, dająca zapał do walki z czasem.

Chociaż z drugiej strony ja osobiscie słucham audiobooków nawet wtedy, gdy mam trening "szybszy" (w moim przypadku to nadal wolny :-P ) - wtedy wsłuchuję się w audiobooka, daję się wciągnąć fabule i udaję, że wcale nie umieram...
lusiana
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Qba Krause pisze: Chociaż z drugiej strony ja osobiscie słucham audiobooków nawet wtedy, gdy mam trening "szybszy" (w moim przypadku to nadal wolny :-P ) - wtedy wsłuchuję się w audiobooka, daję się wciągnąć fabule i udaję, że wcale nie umieram...
:hahaha: :hahaha: :hahaha:
ja też słucham i mam podobnie, z tym, że moje wszystkie treningi są wolne, ewentualnie bardzo wolne :hahaha:
czasami dla odmiany słucham muzyki, ale trudniej mi się tak biega, bo zawsze wtedy próbuję dopasować krok do rytmu, a że słucham ostrzejszego rocka, to nie daję rady ;)
kto biegnie nie grzeszy ["Maratończyk" TSA]
lumbago

Nieprzeczytany post

Nie ważne na czym , ważne CZEGO się słucha .Na bicie rekordu w teście Coopera polecam "I Don't Want to Change the World" by Ozzy Osbourne.
http://www.youtube.com/watch?v=WBjnDHpD9Rg
Awatar użytkownika
Svolken
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 46:08
Życiówka w maratonie: 3:51:50

Nieprzeczytany post

Audiobook ma często podstawową wadę - nienajlepszy sposób czytania, ale to już indywidualna sprawa.
lusiana
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Svolken pisze:Audiobook ma często podstawową wadę - nienajlepszy sposób czytania, ale to już indywidualna sprawa.
Musiałeś się na czymś sparzyć, bo ja mam inne zdanie na ten temat. Zazwyczaj czytają świetni aktorzy, więc robią to naprawdę profesjonalnie. Słucham teraz "Moskwa - Pietuszki" w wykonaniu Wilhelmiego - "sposób czytania" rewelacyjny, z oddaniem wszystkich emocji i w różnych tonacjach dla rozróznienia postaci.
Tylko do biegania nie polecam, bo akcji tam żadnej, tylko takie pijackie monologi (świetne zresztą, ale nie na bieg).
lusiana
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

lumbago pisze:Nie ważne na czym , ważne CZEGO się słucha .Na bicie rekordu w teście Coopera polecam "I Don't Want to Change the World" by Ozzy Osbourne.
tylko jak biegac do Ozzy'iego???
Ja nie potrafię, poddaję sie muzyce, nogi wystukują puls basu, głowa porusza się w rytmie, ręce naśladują ruchy perkusisty, czasem - przy szczególnie fajnym riffie ciałem wstrząsa rytmiczny dreszcz zachwytu :hahaha: ludzie biegnący obok mają niezły ubaw :hahaha:
już wolę spokojne audiobooki ;)
lumbago

Nieprzeczytany post

lusiana pisze:
lumbago pisze:Nie ważne na czym , ważne CZEGO się słucha .Na bicie rekordu w teście Coopera polecam "I Don't Want to Change the World" by Ozzy Osbourne.
tylko jak biegac do Ozzy'iego???
Ja nie potrafię, poddaję sie muzyce, nogi wystukują puls basu, głowa porusza się w rytmie, ręce naśladują ruchy perkusisty, czasem - przy szczególnie fajnym riffie ciałem wstrząsa rytmiczny dreszcz zachwytu :hahaha: ludzie biegnący obok mają niezły ubaw :hahaha:
już wolę spokojne audiobooki ;)
Na długie wybiegania to jest lepsze ,bo spokojniejsze:
http://www.youtube.com/watch?v=7lHqG3sj1Fw
Awatar użytkownika
Svolken
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 46:08
Życiówka w maratonie: 3:51:50

Nieprzeczytany post

Od kliku dni słucham tylko tej płyty
http://www.youtube.com/watch?v=9nOd5_Bdc8I
lumbago

Nieprzeczytany post

Ostatnio zmieniony 16 gru 2009, 17:06 przez lumbago, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
AkitaInu
Stary Wyga
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

Svolken pisze:Od kliku dni słucham tylko tej płyty
fajne kawałki ma Charlie Winston

ja polecam do biegu
http://www.youtube.com/watch?v=pQCu8Jp9 ... re=related
lumbago

Nieprzeczytany post

AkitaInu pisze:
Svolken pisze:Od kliku dni słucham tylko tej płyty
fajne kawałki ma Charlie Winston

ja polecam do biegu
http://www.youtube.com/watch?v=pQCu8Jp9 ... re=related
Kayleigh ... Klasyka, super....Ja wolę to PO , w trakcie trochę za mało agresywne -jak dla mnie
Awatar użytkownika
ArturS
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

To ja wam powiem, że kupiłem kiedyś chińkie radyjko/dysk usb/mp3 2gb za jakieś grosze (mniej niż 50zł) na jeden akumulatorek (taki mniejszy niż paluszek) i jedyny minus tego czegoś to słuchawki marnej jakości. Ale kupiłem późnij philipsy dla sportowców (droższe niż radyjko) i był wypas. Teraz tego wynalazku używa moja dziewczyna i jest zadowolona ;) Samemu używam all-in-one, czyli telefonu komórkowego, który robi za GPS (Nokia Sports Tracker) i mp3 lub radio :hej: Przy tym nie raz używam aparatu żeby cyknąć fotę z biegu, co widać np tutaj ;)
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ