Buty Brooks adrenaline gts 9 i test 4run na PM

Awatar użytkownika
ssokolow
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 48:35
Życiówka w maratonie: 4:04:02

Nieprzeczytany post

Na Poznańskim Maratonie skusiłem się na badanie ewentualnej pronacji na stanowisku sklepu 4run - wyszło że przynajmniej jedna noga nieźle mi ucieka... i polecono mi buty brooks adrenaline gts9
(niecałe 85kg wagi biegacza, średnia pronacja)

Dotychczas biegałem w butach neutralnych, raz z tendencją do suplinacji innym razem do pronacji (NB 606 i 1062), ale postanowiłem zaufać specjalistom i następne buty kupić dla pronatora (a jak wy oceniacie wiarygodność takich testów?).

Przyznam że te brooksy fajnie leżały na stopie i nawet mi się podobały, ale 409 PLN... to kurka trochę dużo jak na moją biegową kieszeń. Dlatego przed ewentualnym zakupem chciałbym się upewnić że to dobry wybór. A jeśli niekoniecznie to co byście polecali / + ew. gdzie to przymierzyć w Krakowie.

Zbliża się zima - więc 85% nawierzchni po której będę śmigał to asfalt ew śnieg :/ ale to już trudno przewidzieć a bez sensu kupować chyba terenowy but jeśli potencjalnie liczę tylko na te kilka dni śniegu + kilka dziennych wycieczek w błocko.
Szymon
Obrazek
PKO
Awatar użytkownika
run
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak
Kontakt:

Nieprzeczytany post

ssokolow pisze:Na Poznańskim Maratonie skusiłem się na badanie ewentualnej pronacji na stanowisku sklepu 4run - wyszło że przynajmniej jedna noga nieźle mi ucieka... i polecono mi buty brooks adrenaline gts9
(niecałe 85kg wagi biegacza, średnia pronacja)

Dotychczas biegałem w butach neutralnych, raz z tendencją do suplinacji innym razem do pronacji (NB 606 i 1062), ale postanowiłem zaufać specjalistom i następne buty kupić dla pronatora (a jak wy oceniacie wiarygodność takich testów?).

Przyznam że te brooksy fajnie leżały na stopie i nawet mi się podobały, ale 409 PLN... to kurka trochę dużo jak na moją biegową kieszeń. Dlatego przed ewentualnym zakupem chciałbym się upewnić że to dobry wybór. A jeśli niekoniecznie to co byście polecali / + ew. gdzie to przymierzyć w Krakowie.

Zbliża się zima - więc 85% nawierzchni po której będę śmigał to asfalt ew śnieg :/ ale to już trudno przewidzieć a bez sensu kupować chyba terenowy but jeśli potencjalnie liczę tylko na te kilka dni śniegu + kilka dziennych wycieczek w błocko.
A ja mam video od 4run ;) http://run.blog.pl/archiwum/index.php?nid=14510575

Zastanawiam się nad Brooksami... I jak Ssoklow, co kupiłeś? :)
Awatar użytkownika
ssokolow
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 48:35
Życiówka w maratonie: 4:04:02

Nieprzeczytany post

aleś wygrzebał ;-)

kupiłem new balancy 783 ;p - ja po prostu jestem skazany na te buty ... w Krakowie nie ma dla mnie ani lepszej firmy z butami, ani lepszych butów... - niestety ... bo to już 4'ta para z tej firmy... - w każdym razie kupiłem jednak "zimówki"

a na brooksy może nazbieram na wiosnę... bo te buty mnie "pociągają" ;-) choć oczywiście nie mam oczywistych dowodów ich wyższości nad innymi... ale chcę kupić - bo to był but który w końcu dobrze leżał i dobrze wyglądał... a jak się próbuję przesiąść na nike, asicsy, saucony, kalencji, rebook czy cokolwiek innego to zawsze coś mi nie pasuje.
Szymon
Obrazek
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ