ASICS GT-2140

qdrake
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Hej,

sorry ze sie podlacze pod temat ale nie chce smiecic na forum i zakladac nowego watku. Mam pytanie odnosnie butow "z poprzedniego sezonu" - np. asics nimbus 10 sa niby z zeszlego sezonu i slyszalem opinie (sprzedawcy, wiec stad moja ostroznosc i chec upewnienia sie), ze pianka tudziez inne materialy zastosowane w bucie sie same z siebie starzeja - stad co pol roku wypuszczane sa nowe modele a stare przeceniane ze wzgl. na zuzycie/starzenie materialu (pianki, zelow amortyzujacych). Macie jakies pewne informacje w tej sprawie?? Nowe nimbusy/cumulusy 11 kosztuja spooooorrrooo, a 10 bylyby tez ok bo ja tam najnowszych miec nie musze...
Z gory dzieki za feedback!!
btw. bylem dzisiaj w RunnersPoint w Dortmundzie - rewelacyjne badanie stopy (potwierdzila sie moja wlasna diagnoza, heh), fajne nieinwazyjne doradztwo, ogolnie 10/10pkt ;)

Pozdruffka!!
Never stop exploring!
PKO
Awatar użytkownika
wysek
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 32:34
Życiówka w maratonie: 2:43
Kontakt:

Nieprzeczytany post

qdrake

To czysty marketing! Stek bzdur po to żeby mieć jak największe profity - wiadomo że rzeczy z nowej kolekcji są o wiele droższe niż ze starej serii. Zatem nie przejmuj się i bierz to co korzystniejsze.

Pozdrawiam biegając w butach ze starych kolekcji :)
Obrazek
Biegacz, bloger, trener biegania
Awatar użytkownika
CríostóirSweeney
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka w maratonie: 03:56:13

Nieprzeczytany post

W poniedziłek przebiegłem maraton w tych butach i jestem nimi rozczarowany. Podczas treningów wszystko przechodziło dobrze, bez żadnych większych obtarć, no może jedno, ale to stało się podczas mocnego deszczu. Po maratonie na prawej stopie w obrębie łuku zrobił mi się kilkucentymetrowy pęcherz może bardziej balon wypełniony wodą z domieszką krwi.Pęcherz pzrebiłem i byłoby wszystko spoko, tylko że stopa jest również poobijana w tym miejscu od mostka. Jest piątek z chęcią pobiegałbym a nie mogę bo stopa mnie tak boli... Może ktoś jeszce przeżył podobne wrażenia?

pozdro
Obrazek

Run first, train later...
Awatar użytkownika
wysek
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

CríostóirSweeney pisze:W poniedziłek przebiegłem maraton w tych butach i jestem nimi rozczarowany. Podczas treningów wszystko przechodziło dobrze, bez żadnych większych obtarć, no może jedno, ale to stało się podczas mocnego deszczu. Po maratonie na prawej stopie w obrębie łuku zrobił mi się kilkucentymetrowy pęcherz może bardziej balon wypełniony wodą z domieszką krwi.Pęcherz pzrebiłem i byłoby wszystko spoko, tylko że stopa jest również poobijana w tym miejscu od mostka. Jest piątek z chęcią pobiegałbym a nie mogę bo stopa mnie tak boli... Może ktoś jeszce przeżył podobne wrażenia?

pozdro
Jaki przebieg mają Twoje buciki ?
Obrazek
qdrake
Wyga
Wyga
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

wysek pisze:To czysty marketing! Stek bzdur po to żeby mieć jak największe profity - wiadomo że rzeczy z nowej kolekcji są o wiele droższe niż ze starej serii. Zatem nie przejmuj się i bierz to co korzystniejsze.
Czyli tak jak myslalem, dzieki za info :)

Pozdruffka!!
Never stop exploring!
Awatar użytkownika
CríostóirSweeney
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka w maratonie: 03:56:13

Nieprzeczytany post

wysek pisze:
CríostóirSweeney pisze:W poniedziłek przebiegłem maraton w tych butach i jestem nimi rozczarowany. Podczas treningów wszystko przechodziło dobrze, bez żadnych większych obtarć, no może jedno, ale to stało się podczas mocnego deszczu. Po maratonie na prawej stopie w obrębie łuku zrobił mi się kilkucentymetrowy pęcherz może bardziej balon wypełniony wodą z domieszką krwi.Pęcherz pzrebiłem i byłoby wszystko spoko, tylko że stopa jest również poobijana w tym miejscu od mostka. Jest piątek z chęcią pobiegałbym a nie mogę bo stopa mnie tak boli... Może ktoś jeszce przeżył podobne wrażenia?

pozdro
Mają 695 km i myślałem, że do 1000km dociągnę. A ty co o tym myślisz wysek?
Obrazek

Run first, train later...
Awatar użytkownika
wysek
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

CríostóirSweeney pisze:
wysek pisze:

pozdro
Mają 695 km i myślałem, że do 1000km dociągnę. A ty co o tym myślisz wysek?

Pęcherze wskazują na źle dobrany model do stopy.

Ból stopy wskazuje na wyczerpaną amortyzację. Przydatne na takie dolegliwości jest stopniowe wzmacnianie stopy biegając na bosaka. Jednak przy obecne aurze jest to nie możliwe. Im mocniejsze mięśnie tym mniejsza amortyzacja jest wymagana. Tak czy inaczej trafiłeś na słaby jakościowo model. Co to jest niespełna 700km? Moim zdaniem powinny wytrzymać 2x tyle.
Obrazek
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ