Szukam na forum i nic nie mogę znaleźć pod siebie tj. chodzi mi o wybór butów pod moją posturę.
Mam 190 cm i ważę 103kg mam 26 lat. Nigdy nie biegałem i chcę zacząć z powodów hmmm jak by to powiedzieć dla zdrowia i satysfakcji. Całkiem niedawno ważyłem 113 kg i byłem na dobrej drodze do doprowadzenia się do kalectwa.
Ale wracając do tematu, przeszukałem forum i inne dostępne strony o bieganiu i jedyne co mogę powiedzieć to że po zrobieniu testu wodnego stopy, mogę powiedzieć że chyba mam stopę neutralną (chyba)

Wiem że tutaj: http://bieganie.pl/?show=1&cat=20&id=409 są buty podzielone min. wg wagi biegacza. Powiem wprost: ceny są kosmicznie drogie i zastanawiam się czy na nadchodzące miesiące nie ma innej alternatywy. Wiem że można na upartego biegać w trampkach ale jak to powinno być z tym wyborem przy moich gabarytach. Czy może lepiej pojechać do jakiegoś sklepu i zdać się na eksperta, ewentualne adresy dobrych sklepów dla biegaczy (oprócz Decathlon'u) w Warszawie będą mile widziane Bardzo proszę o pomoc i w wyborze odpowiedniego obuwia.
Z góry dziękuję za wszelką pomocy i rady
Pozdrawiam