Najładniejsze biegowe kobiece koszulki

Dziewczyny - to nasze miejsce.

Moderator: beata

Awatar użytkownika
trinity
Stary Wyga
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

ultima-thule pisze:Czy te staniki wbudowane wystarczają?
Midi pisze, że jak dla niej, to są za słabe.
Mogę prosić o więcej opinii? Jestem dość wymagająca jeśli chodzi o staniki biegowe i mam spore wątpliwości, co do tego, czy one w ogole trzymają biust.... Jak to jest?
Jak dla mnie to zupełnie nie trzymają, ale to zależy pewnie od rozmairu biustu, albo może od różnicy obwód w biuście / obwód pod.
Mój biust dzisiaj został określony jako całkiem niesportowy i taka jest chyba prawda.
Więc i tak obowiązkowo muszę mieć pod koszulką porządny sportowy stanik dobrze dobrany i trzymający wszystko na swoim miejscu.
I w takim układzie koszulka z wszytym stanikiej jest mi zbędna, bo to tylko dodatkowa wartstwa materiału, która przy wysokich temperaturach przeszkadza.
Mam do prawda jeden topic new balance z wszytym stanikiem, ale kupiłam go z zamroczenia po jakimś biegu i chociaż jest w dobrym rozmiarze i jest obcisły, to jeśli chodzi o kwestię trzymania biustu nadaje się na spokojny spacer, intensywny marsz już gorzej, a bieg z żadnym wypadku.
New Balance but biegowy
Awatar użytkownika
ultima-thule
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Tego się właśnie obawiałam. Dzięki za odpowiedź.
Wychodzi na to, że tak czy inaczej sportowy stanik jest nieodzowny. Do tej pory używałam bardzo fajnego zwykłego, tyle że mocniej "ściśniętego". Wszystko, super, trzyma jak należy, ale niestety trochę mnie obciera.
Trzeba będzie zainwestować w biustonosz sportowy :)
Przeciwności losu są jak kamienie, które ostrzą mój miecz - Ave Raf
Midi
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

To jest pewnie kwestia gustu i przyzwyczajenia, a przede wszystkim rozmiaru. Ja mam mały biust - 70DD w porywach do 70E - ale nie wyobrażam sobie biegania w topie bez normalnego stanika pod spodem. Przyzwyczaiłam się, że w staniku piersi są po prostu nieruchome, natomiast w topach, nawet obcisłych, jednak jakieś niewielkie "falowanie" góra/dół zachodzi. Kolejny problem z topami: nie widziałam nigdzie takiego, żeby nie rozpłaszczał i nie rozmazywał biustu po klatce piersiowej, a naprawdę nie o to chodzi... Wygląda, jakby nie były produkowane z miskami o rozmiarze większym niż 70B czy C, przynajmniej w Polsce nigdzie nie widziałam.
Mi
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Bardzo ładne firmowe kobiece (także męskie) koszulki można znaleźć na stronie Centersport. :) Przykładem może być śliczna koszulka: http://www.centersport.pl/produkt-nike- ... ,1400.html czy też bardzo oryginalna http://www.centersport.pl/produkt-nike- ... ,2130.html
Mnie najlepiej biega się w koszulkach z krótkim rękawkiem, ale to kwestia przyzwyczajenia i upodobań. :)
Awatar użytkownika
trinity
Stary Wyga
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

Mi pisze:Bardzo ładne firmowe kobiece (także męskie) koszulki można znaleźć na stronie Centersport. :) Przykładem może być śliczna koszulka: http://www.centersport.pl/produkt-nike- ... ,1400.html czy też bardzo oryginalna http://www.centersport.pl/produkt-nike- ... ,2130.html
Mnie najlepiej biega się w koszulkach z krótkim rękawkiem, ale to kwestia przyzwyczajenia i upodobań. :)
Tylko ta pierwsza to nie jest sportowa koszulka, tylko koszulka firmy sportowej ;)
Ta druga niby jest wykonana w technologii FIT DRY, ale ciekawa jestem jak to się sprawdza, gdy w składzie ponad 60% bawełny.... macie jakieś doświadczenia, bo ja jednak biegam zawsze w koszulkach, które koło bawełny nawet nie leżały.
Mi
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Wg mnie najlepsze są produkty, które zawierają sporo bawełny- jak wiadomo bawełna to materiał przyjazny dla ciała, oddychający. w połączeniu z innymi materiałami nie będzie szybko się przepacał, a delikatnie przepuszczał powietrze. http://www.centersport.pl/produkt-nike- ... ,1961.html Takie koszulki "wyrzucają pot na zewnątrz". :)
Awatar użytkownika
wysek
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 32:34
Życiówka w maratonie: 2:43
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Dla każdego coś fajnego :niewiem: :hejhej:
Obrazek
Biegacz, bloger, trener biegania
Mi
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Bardzo podoba mi się ta z Asicsa. :) To dobra firma, kiedyś sponsor zakupił nam m.in. buty Asicsa do drużyny siatkówki. :)
Hm... sporo już wiemy o tych koszulkach. Jakie spodenki proponujecie?:)
Tak wciągnęło mnie przeglądanie koszulek, że zaczęłam szukać ładnych, kobiecych, a zarazem w pełni funkcjonalnych spodenek. Centersport ma duży wybór firmowych produktów. :) Czy ktoś z Was zamawiał już coś z tej stronki?
Moje propozycje spodenek i dresów:
http://www.centersport.pl/produkt-nike- ... ,1962.html
http://www.centersport.pl/produkt-adida ... ,1047.html
Stawiam na tradycje połączoną z technologią! :)
Awatar użytkownika
Fladra
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Mi pisze:
Tak wciągnęło mnie przeglądanie koszulek, że zaczęłam szukać ładnych, kobiecych, a zarazem w pełni funkcjonalnych spodenek.
Stawiam na tradycje połączoną z technologią! :)
Dziewczyny w jakich spodniach biegacie?
Przylegających czy lekko "falujacych" mogawkach?
Ja preferuję całkowicie przylegające.
Podrzucicie jakies ciekawe linki?
Biegam bo Lubię Kraków

10 km - 47 min
21 km - 1h46
42,1 km- 3h43
truchcik
Stary Wyga
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

Ja biegam w kalesonach nike:) Bardzo je lubię...ponieważ nie przemieszczają się podczas biegu:) W marcu biegłam Półmaraton,a we wrześniu Maraton i tak jak założyłam przed biegiem moje kalesony(leginsy) trzymały się dzielnie na swoim miejscu przez cały dystans. Dodatkowo mają bardzo wygodną zapinaną na suwak kieszonkę z tyłu i siatkowe wstawki pod kolanami z tyłu nogi. Wersja długa ma suwak na dole i silikonowe paski na wysokości kostki,co zapobiega podciąganiu się nogawek.

Szczerze polecam leginsy nike...wiem,że nie są tanie ale warto zainwestować:(

Jakiś czas temu kupiłam sobie kalesony i koszulkę z krótkim rękawkiem Kalenji i...do pewnego momentu wszystko było super...ale wyszłam sobie w tym zestawie na dłuższe wybieganie i koszulka obtarła mi pachę ,bardzo boleśnie (szkoda,że nie pomyśleli o płaskich szwach) a kalesony...ciągle się zsuwały i musiałam je nieustannie podciągać,a klin ,który jest wszyty w kroku...poobcierał mi uda:( Boleśnie wspominam tamto bieganie:(
Może za jakiś czas zrobię kolejne podejście do Kalenji...szkoda takiego ładnego zestawu:)

A wracając do tematu koszulek biegowych...to najbardziej lubię biegać w takich blisko ciała,ale nie obcisłych...podkreślających kobiece walory:) Jeśli krótki rękawek to taki sięgający do połowy bicepsu,taka długość nie obciera mojej ręki :)Oczywiście bardzo istotną sprawą jest materiał..musi oddychać i odprowadzać wilgoć od ciała. Lubię koszulki biegowe nike,właśnie za ten dłuższy rękawek i super materiał. Mam swoją fartowną czerwoną...była ze mną na Półmaratonie i na Maratonie i jest rewelacyjna:)
Pozdrawiam serdecznie:)
Bieganie mnie uszczęśliwia:))
ODPOWIEDZ