Ale ja tego nie kwestionuję. Zaręczam Ci, że większość naszej tzw. ekstraklasy przegra ze średnim zespołem serie B. Co nie zmienia faktu, że kibiców piłkarskich w Polsce interesuje mecz naszej III i IV ligi, a serie B już tak sobie, chyba że obstawiaja zakładyTomek Michałowski pisze:dodam tylko, że ta piąta liga Kenijska wygrywa prawie kazde zawody w Polsce z naszą extraklasą ale to tak na marginesie

Nie, Wojtku, to jest strategia: kto nie z nami, ten przeciw nam, tu w odmianie "Ktokolwiek ma inne zdanie, myli się" (eufemistycznie rzecz ujmując). A następnie argumenty ad personam, używane na ogół wtedy, kiedy brakuje merytorycznych i racjonalnych. Do tego dochodzi odwieczna wojna Poznań i reszta świata kontra WarszawaWojtek W pisze:To jest obowiązek pisania dobrze o Maratonie Poznańskim?

Adam, obiecuję, że jak będzie coś wartego uwagi z punktu widzenia szarego uczestnika, albo okaże się że jest to najlepiej zorganizowana impreza na jakiej byłam, coś jak wzorzec z Sevres, napiszę kilka zdań