Maraton Poznań 2009

Informacje o nowych biegach, wrażenia, przemyślenia, poszukiwanie towarzystwa i inne startowe duperele.
gasper
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Adam Klein pisze:Tomek - ale co się może zdarzyć?
Jeśli nie biegają najlepsi Polacy to o czym mówisz?
Jaki wynik uznamy za wartościowy?
Rekord Świata na pewno.
Niech nawet będzie poniżej 2:10.
nie rozumiesz pewnych spraw - jak uda sie ściągać do Poznania zawodników na 2:10 to wzrośnie prestiż maratonu i to nie powinni orgowie biegać za naszymi gwiazdkami (no jaki najlepszy jest w tym roku wynik ?) tylko nasze gwiazdki widząc możliwość zrobienia wyniku powinny same sie pchać do Poznania a nie latać po Londynie i innych maratonach za granicą, gdzie nawet nie rozumiem idei tych startów ;)
PKO
Awatar użytkownika
ooco
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

będe w Poznaniu, jak pogoda pomoze to będe atakował 4h :D zobaczymy.

trochę Fredzia rozumiem, mi także zupełnie lata koło pióra rywalizacja piątej ligi kenijskiej z siódmą etiopską i nakoksowanymi ukraincami... naprawde wole jak Smalec wygrywa z Giżyńskim na dyche :bum:
Tomek Michałowski
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

zdarzy się jeden z 2 największych maratonów w Polsce
no nie biegają ale jakie to ma znaczenie, biegają za to inni szybcy zawodnicy i warto o tym napisac, zrobic relację
około 2:12 będzie ok moim zdaniem
Rekord Świata na pewno.
to niemożliwe

Lubienie czy nie lubienie Poznania nie ma nic do rzeczy, w ogóle takie zarzuty traktuję jak niepoważne.
poprostu nie chce Ci się jechac :bleble: i nie tłumacz tego brakiem polskich "gwiazd", jeśli chcecie byc profesjonalnym portalem to nie możecie olewac jednego z dwóch największych maratonów w Polsce

to moje prywatne zdanie, w zasadzie to mnie grzeje czy będzie więcej w Poznaniu czy w stolicy?, i tak się cieszę, że oba mają bardzo duże przyrosty

Walka o frekwencję jest ok i kibicuję żeby się rozwijała.
Tomek
Tomek Michałowski
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

[quote="ooco"]będe w Poznaniu, jak pogoda pomoze to będe atakował 4h :D zobaczymy.

trochę Fredzia rozumiem, mi także zupełnie lata koło pióra rywalizacja piątej ligi kenijskiej z siódmą etiopską i nakoksowanymi ukraincami... naprawde wole jak Smalec wygrywa z Giżyńskim na dyche :bum:[/quote

a ja nie rozumiem, zrozumcie jedno, tu nie chodzi kto gdzie startuje tylko o filozofię podejścia do zawodów, jest duże wydarzenie sportowe
redakcja sobie zrobi co chce, ja wyrażam tylko swoją opinię

szanuję prawo do oceny polskich i afrykańskich zawodników, każdy ma swoje

Gasper, ja doskonale rozumiem jak to wygląda
Tomek
gasper
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Tomek Michałowski pisze: Gasper, ja doskonale rozumiem jak to wygląda
ale Fredzio nie ;)
Wojtek W
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

gasper pisze:
Rekord Świata na pewno.
nie rozumiesz pewnych spraw - jak uda sie ściągać do Poznania zawodników na 2:10 to wzrośnie prestiż maratonu i to nie powinni orgowie biegać za naszymi gwiazdkami (no jaki najlepszy jest w tym roku wynik ?) tylko nasze gwiazdki widząc możliwość zrobienia wyniku powinny same sie pchać do Poznania a nie latać po Londynie i innych maratonach za granicą, gdzie nawet nie rozumiem idei tych startów ;)
Moim zdaniem jest tak że po pierwsze to organizator kreuje skład elity: zaprasza tego na kogo go stać i kogo uważa za cennego. Stąd np. raban o brak Michała Smalca na liście zaproszonych na Memoriał Kusocińskiego. I organizator musi odpowiedzieć sobie na pytanie na co woli wydać: na polaka który nabiega 2:13, czy na afrykańczyka który nabiega 2:10. Czy w Poznaniu są lepsze warunki do zrobienia wyniku? Nie wiem. Nasze gwiazdki powinny pchać się na Maraton Ściganta, bo tam będą najlepsze warunki na zrobienie wyniku w Polsce? Tyle że organizator tam nie zadba o elitę.
Moim osobistym zdaniem najlepszy i najbardziej prestiżowy jest w Polsce Maraton w Starej Miłośnie
Awatar użytkownika
Beauty&Beast
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 00:45:29
Życiówka w maratonie: 3:42:02
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Wojtek W pisze: Moim osobistym zdaniem najlepszy i najbardziej prestiżowy jest w Polsce Maraton w Starej Miłośnie
:hej: Ale tam nikt nie pobiegnie poniżej 2:30 ;-)

Jak się taki znajdzie i zgłosi i pobiegnie, jestem gotowa odszczekać :)

A poważnie, cala dyskusja zaczęła się od tego, czy Adam będzie w Poznaniu, czy nie. Do tego, żeby w portalu zmieścić informację o MP - że byl, że byl duży, może i największy, kto wygral z jakim wynikiem, nie jest potrzebna osobista obecność naczelnego na miejscu startu. I Adam dokładnie to napisał - że z jego punktu widzenia nie wydarzy się nic takiego, co by wymagalo jego obecności na miejscu. Nie napisał, że nie będzie relacji czy że ignoruje MP. A prawo do oceny co go interesuje jako naczelnego portalu - chyba ma.

Ja akurat podzielam jego zdanie, z punktu widzenia promowania biegania w Polsce - zdecydowanie ciekawszy jest pojedynek naszych najlepszych zawodników (nawet jeśli światowo są tacy sobie). Żeby rywalizacja obcokrajowców bya równie ciekawa, to musialby to być światowy top. A to jest, umówmy się, anonimowa III liga wśród tych najlepszych.

Innymi slowy, przenosząc to na grunt piłkarski, bardziej kibiców interesują rozgrywki naszej III ligi niż gdyby przyjechaly do nas na turniej druzyny serie B, Segunda Divison i tej angielskiej II ligi.
Tomek Michałowski
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

dodam tylko, że ta piąta liga Kenijska wygrywa prawie kazde zawody w Polsce z naszą extraklasą ale to tak na marginesie

bedę powtarzał jak mantrę i piętnował teksty w stylu

"W Poznaniu nic się zdarzyć nie może"

w moim przekonaniu stwierdzenie wysoce niefortunne tak najdelikatniej mówiąc

wyobrażacie sobie, że naczelny Maratonów Polskich pisze tekst w stylu "W Warszawie nic się zdarzyc nie może"

jak reagujemy?
Tomek
Tomek Michałowski
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Mnie chyba nie będzie bo jest za mało ciekawych spraw, które mógłbym opisać- pisze Adam

polecam lekturę tej strony dokładnie zamiast pisac takie zdania

http://www.marathon.poznan.pl/

wszystkim startującym w Poznaniu życzę powodzenia na trasie i wymarzonych wyników
Tomek
Awatar użytkownika
Adam Klein
Honorowy Red.Nacz.
Życiówka na 10k: 36:30
Życiówka w maratonie: 2:57:48

Nieprzeczytany post

Tomek Michałowski pisze: wyobrażacie sobie, że naczelny Maratonów Polskich pisze tekst w stylu "W Warszawie nic się zdarzyc nie może"
jak reagujemy?
Tomek Michałowski pisze:Mnie chyba nie będzie bo jest za mało ciekawych spraw, które mógłbym opisać- pisze Adam
polecam lekturę tej strony dokładnie zamiast pisac takie zdania
Tomek - a ja Tobie polecam czytanie z większym zrozumieniem.
Mnie w Poznaniu nie będzie bo jest za mało ciekawych spraw dla których moja OSOBISTA obecność jest konieczna.
Beauty to zrozumiała bardzo dobrze ale Ty masz widać jakieś problemy z czytaniem ze zrozumieniem.
Po maratonie damy info - że:

się odbył
kto wygrał i z jakimi wynikami
ilu było zawodników i czy jest rekord frekwencji

Do tego nie muszę jechać do Poznania, jak się zaczną pojawiać elektryzujące nazwiska (jak np w Berlinie Gebrselassie) to się zacznę zastanawiać.

Gdyby Michał Walczewski tak powiedział o Warszawie - to by to było jego zdanie do którego ma prawo.
Już od iluś miesięcy (lat) masz jakąś ideę fix na punkcie tego że ja chcę zdyskredytować maraton Poznański.
Awatar użytkownika
lubusz
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka w maratonie: 3:20:14

Nieprzeczytany post

Hej, megalomani warszawscy i poznańscy !
Musze się wtrącić do tej dyskusji i was pogodzić.
Mistrzostwa Polski w Dębnie są ciekawsze jak Poznań i Warszawa razem wzięte. Co najważniejsze, mam do Dębna tylko 50 km :)
Tomek Michałowski
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

wiesz co, to nawet lepiej, że Ciebie nie będzie w Poznaniu bo znając styl uprawianego przez Ciebie lawiranctwa i przeinaczania faktów mógłbyś tylko zaszkodzic temu wspaniałemu wydarzeniu pisząc jakieś farmazony

proponuję również sięgnąc po słownik i sprawdzic jak pisze się "ideę fix"
to lekko żałosne, że szef portalu wali takie byki, kompromitacja

ja wcale nie uważam, że chcesz zdyskredytowac Maraton Poznański, ja uważam, że żle o nim piszesz
Tomek
Awatar użytkownika
russian, white russian
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Tomek, wyluzuj - Adam ma interes w promowaniu polskich zawodników wyczynowych (cokolwiek to znaczy) - i polskiej lekkiej. / i dobrze, że ma interes, bo w innym wypadku każdy dawno by to w diabły rzucił/

taki profil portalu.

maratony polskie mają trochę inny profil - taki bardziej Coubertinowski, rzekłbym.

tu się promuje mw, tam poznański. tyle.
-------------------------------

swoją drogą coś cinko widzę ten mój start - wczoraj w ramach taperingu 17 godzin pracy(coś chyba źle zorganizowałem, bo mi się akcent nie zmieścił), jutro pierwszy wolny dzień od dwóch tygodni.
nic to. pierdóły.

sześć godzin połamię jak nic:).

zdrówko
we gather energies
ours and the ones of the nature,
in order to make this intolerable world
endurable
gasper
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

russian, white russian pisze:sześć godzin połamię jak nic:).
ino trasy nie pomyl, bo możesz nie połamać ;)

Pozdrawiam
Wojtek W
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Tomek Michałowski pisze:wiesz co, to nawet lepiej, że Ciebie nie będzie w Poznaniu bo znając styl uprawianego przez Ciebie lawiranctwa i przeinaczania faktów mógłbyś tylko zaszkodzic temu wspaniałemu wydarzeniu pisząc jakieś farmazony

proponuję również sięgnąc po słownik i sprawdzic jak pisze się "ideę fix"
to lekko żałosne, że szef portalu wali takie byki, kompromitacja

ja wcale nie uważam, że chcesz zdyskredytowac Maraton Poznański, ja uważam, że żle o nim piszesz
To jest obowiązek pisanie dobrze o Maratonie Poznańskim?

Poznań robi poprawną organizacyjnie imprezę. Tak było dwa lata temu: kolejki w biurze, ale sympatyczna obsługa, dużo gadżetów w pakiecie, ale trudna i siermiężna trasa. I tak można mnożyć są plusy i są minusy.
dzięki tej dyskusji zrozumiałem co mnie tak irytuje w utyskiwaniach na Warszawę. Zrozumiałem że ludzie maja prawo wieszać na tym biegu psy. Może im się nie podobać.
Ostatnio zmieniony 08 paź 2009, 07:18 przez Wojtek W, łącznie zmieniany 1 raz.
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ