GPS filtering: High
Altitude offset: 0m
Tyle u siebie nie naustawiam - mam zewnętrzny moduł GPSOlekB pisze:Też mam takie ustawienia w programie NST, jeszcze mam Acces Point era internet, w ustawieniach |Running mam Autopause when speed is na less than 1.0 km/h
W ustawieniach GPS mam tak:
Menu > Aplikacje > Dane GPS > Opcje > ust. pozycjonowania > metody pozycjonowania > Assisted GPS i Integrated GPS ustawiona na ptaszka.
Menu > Aplikacje > Dane GPS > Opcje > ust. pozycjonowania > serwer pozycjonowania > ser, poz. na automatyczny, punkt dostępu na Era internet, adres serwera na supl.nokia.com.
Menu > Aplikacje > Dane GPS > Opcje > ustawienia > światło na domyslny czas zwłoki i kalibracja wysokości na 0 metrów.
Współpracuje, ale czujnik dostać można tylko kupując o ile się nie mylę Nokię N97. Czujnika samego nie można kupić, chociaż to jest zwykły Polar. Nie wiem tylko czy czujnik ten, który współpracuje z N97 współpracowałby także z innymi telefonami Nokii.Matxs pisze:Minus programu, ze nie współgra z nadajnikiem pomiaru tętna (choć słyszałem, że na rynek ma wejść wear link polar fur Nokia).
Sprostuję. To NOKIA N79, ale tylko w specjalnym zestawie Active, który był dostępny w kilku krajach - Skandynawia, Niemcy, u nas NIEkubako83 pisze:Współpracuje, ale czujnik dostać można tylko kupując o ile się nie mylę Nokię N97. Czujnika samego nie można kupić,
chociaż to jest zwykły Polar. Nie wiem tylko czy czujnik ten, który współpracuje z N97 współpracowałby także z innymi telefonami Nokii.
Zaktualizuj firmware (aplikacja Nokia update czy jakoś tak - prosta sprawa, nawet laik da radę). Ja w swojej 5800 zainstalowałem najnowszy i nie narzekam na precyzję. Fakt, że nie jest to najwyższy poziom, ale nie jest źle. W domu robię szybką edycję w SportTracks (maks 5 min roboty) i trasa jest dokładna.ArturS pisze:Nowy nabytek mam w postaci Nokii E52 z wbudowanym GPS - czy są jakieś cudowne przećwiczone ustawienia polepszające dokładność pomiaru?