Zapraszamy na bezpłatne badanie stopy w Krakowie

Czy skorzystasz z bezpłatnego badania i porad specjalisty ?

Czas głosowania minął 06 paź 2009, 13:52

Tak
3
50%
Nie
2
33%
Nie jestem zainteresowany akcją
1
17%

Liczba głosów: 6
adidaswroclaw
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Dzień Dobry,

Chciałbym uprzejmie poinformować, że planujemy wspólnie z grupą treningową adidasa, przeprowadzić w sklepie flagowym ADIDAS w Krakowie, przy ul. Floriańskiej 14 : Akcję FootScan. Jest to specjalny zestaw komputerowy z matą nabiegową, na której klienci za darmo będą mogli poddać swoją stopę analizie. Każdy klient, który zgodzi się na to dostanie dodatkowo 15 % rabatu na buty do biegania. Nasza profesjonalna ekipa, będzie też pomagać przy wyborze innych produktów z kolekcji running.

Zapraszamy wszystkich, którzy, biegają, zaczynają biegać czy po prostu pod okiem eksperta chcieliby przebadać stopę i swoją tendencję biegania, na bezpłatne konsultacje.

Warto pamiętać, że źle dobrane obuwie biegowe może być przyczyną groźnych kontuzji. Aby tego uniknąć, adidas przygotował profesjonalne badanie za pomocą systemu Footscan®, który identyfikuje indywidualne potrzeby wynikające z biomechaniki stóp oraz rodzaju treningu. Dotąd zarezerwowany dla zawodowych sportowców system Footscan® w dniach od 29 września do 4 października będzie dostępny dla wszystkich w sklepie flagowym adidas na ulicy floriańskiej 14.

Adidas Footscan® to unikatowy system komputerowej analizy biomechaniki ludzkiej stopy. Opracowany przez firmę adidas-Salomon AG system mierzy nacisk występujący na styku stopa-podłoże podczas biegu po bardzo czułej płytce sensorowej. Informacje analizowane są przez komputer, a następnie przenoszone na ekran, gdzie można obejrzeć rozkład nacisków stopy na podłoże oraz ich przebieg w kolejnych fazach ruchu stopy: począwszy od momentu uderzenia pięty o podłoże, poprzez przetaczanie, aż po wybicie się stopy i przejście do kolejnego kroku.

System adidas Footscan® od wielu już lat jest stosowany przy projektowaniu odpowiedniego obuwia dla zawodowych sportowców. Identyfikuje indywidualne potrzeby wynikające z biomechaniki stóp, intensywności treningu oraz rodzaju uprawianego sportu. Dzięki temu, obuwie może być projektowane tak, aby wspierać pracę stóp i przeciwdziałać urazom podczas intensywnego treningu.

Po zbadaniu stóp systemem adidas Footscan®, każdy będzie mógł dobrać odpowiednie dla siebie obuwie treningowe. Specjalnie na tę okazję sklep adidas przygotował szeroką ofertę produktów biegowych. Szczególnie polecamy nagrodzone przez międzynarodowy magazyn o bieganiu Runners World, linie Supernova i Response I Adistar. Supernova Sequence to najlepszy but stabilizujący ruch. Przeznaczony jest do codziennego biegania, a dzięki zastosowanym technologiom ForMotion® i ProModerator® doskonale chroni stopę przed urazami..

Serdecznie zapraszamy na badania i na zakupy kolekcji runningowej z 15% rabatem.

Badanie jest całkowicie bezpłatne. Przypominam, że podobną akcję przeprowadzaliśmy w naszych sklepach flagowych we Wrocławiu i Warszawie.

Pozdrawiam
Adidas Team Kraków
New Balance but biegowy
daniello1984
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

W jakich godzinach jest to badanie, czy trzeba sie zapisac? :ble:
adidaswroclaw
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Badanie wykonujemy w godzinach od 12 do 19. Nie ma potrzeby się zapisywać, jesteście państwo obsługiwani na bieżąco.

Pozdrawiamy

Adidas Kraków Team
daniello1984
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

A czy ktoś może napisać mi czy warto zrobić takie badanie? Bo widzę, że ekipa adidasa bardzo zachwala, a wolalbym zasięgnąć opinii kogoś obiektywnego". Oczywiście bez urazy, był ktoś już na Floriańskiej? Nie wiem czy mam tarabanić...
Awatar użytkownika
bartie
Ekspert/Buty
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Jeśli chłopaki dobrze to przygotowali... z odpowiednio długim rozbiegiem i nie za twardym podłożem to naprawdę warto. Sam używam footscanu pare razy w sezonie sprawdzając stabilność spodów w prototypach.

Badanie powinno wyglądać tak, że najpierw przebiegasz boso... określa się w ten sposób zakres pronacji czy supinacji. Potem dobiera się 2 czy 3 pary butów i przebiega w każdej sprawdzając na ile korygują one przetoczenie. Na ekranie widać, który z testowanych butów wypada najlepiej.

Jest to jeden z najlepszych systemów dostępnych na rynku i tak naprawdę jedyny który pozwala określić dokładnie umiejscowienie pronacji (śródstopie, łuk, pięta).

polecam, choć nie wiem czy mój głos można uznać za obiektywny
:oczko:
PROJEKTANT OBUWIA
http://www.bartiedesign.com

- ASICS 1090
- AVIA Atlas, Euphoric, 2060
- ADIDAS modele adiSTAR i Response, kolce (Allyson Felix, Tyson Gay)
Awatar użytkownika
Adam Klein
Honorowy Red.Nacz.
Życiówka na 10k: 36:30
Życiówka w maratonie: 2:57:48

Nieprzeczytany post

No więc żebyś Danielo znał całą "głębię" tematu - przeczytaj ten tekst i dyskusję pod nim. Będziesz wiedział na co zwrócić uwagę.
http://bieganie.pl/?cat=4&id=887&show=1
daniello1984
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Niestety, ale nic mi sie nie wyswietlilo, jakis blad strony. Nic, sprobuje dzis sie z pracy wyrwac na Florianska. Jak wroce to dam znac...
daniello1984
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Właśnie wróciłem z Footscana i jestem bardzo zadowolony. Dopiero zaczynam biegać, wiec kupiłem buty RESPONSE CSH 18. Wg badanie wyszlo mi, że jestem neutralnym pronatorem i Pan w sklepie polecil mi wlasnie ten model. Dodatkowo dostalem gratis i upust 15 %, wiec zaplacilem cos kolo 320 zl. Dzis pierwszy trening w nowym obuwiu wiec napewno cos napisze. Wiem, ze Bartie projektowales ten model :)
Aha sama akcja bardzo profesjonalnie przeprowadzona tak jak opisałes Bartie. Polecam
ODPOWIEDZ