Komentarz do artykułu Nokia Sports Tracker

Awatar użytkownika
bieganie.pl
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

PKO
jlucz
Dyskutant
Dyskutant

Nieprzeczytany post

Aplikacja wspomniana w tytule jest jednym z najlepszy rozwiązań na rynku, a do tego rozwiązaniem bezpłatnym. Korzysta zeń ogromna rzesza biegaczy, rowerzystów, nordic walker'ów etc.

Sports Tracker posiada dziesiątki funkcji i możliwości analizy. Poprzez swoją dostępność, wszystkim użytkownikom telefonów nokia z systemem Symbian s60 daje możliwość analizy własnych wyników w sposób dotychczas dostępny tylko w urządzeniach zaawansowanych(niedostępnych ze względu na cenę, ale i stopień skomplikowania).

Uważam, że oprogramowanie tego kalibru (Best Mobile Internet Service Award 2009) zasłużyło no coś więcej na portalu, który ma ambicje bycia liderem w swej kategorii niż: "wtedy mam za free", "Jeśli podczas treningu zrobimy fotkę też będziemy mogli ją oglądać w sieci", "Niekiedy pokazał mi, [...] co jest nierealne".
Awatar użytkownika
Adam Klein
Honorowy Red.Nacz.
Życiówka na 10k: 36:30
Życiówka w maratonie: 2:57:48

Nieprzeczytany post

jlucz pisze: Uważam, że oprogramowanie tego kalibru (Best Mobile Internet Service Award 2009) zasłużyło no coś więcej na portalu, który ma ambicje bycia liderem w swej
Może tak. Ale musiałby napisać to ktoś kto tego używa. Piotr był narazie jedynym który nam opis tego oprogramowania nadesłał, jeśli jesteś w stanie dać coś nowego, ciekawego - to jesteśmy otwarci na duży tekst.
adiamusx
Dyskutant
Dyskutant
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Witajcie
Od kilku treningów biegam z NST. Mam nokie 6210 Navigator.
Sam program jak opisano w artykule jest po prostu fenomenalny. Bardzo łatwa obsługa (niejeden tani pulsometr jest bardziej skomplikowany :grr: ) dodaje tylko uroku temu programikowi. Problem jednak pojawia się przy samym starcie oraz podczas biegów w lesie. Niestety samo nawiązanie łączności z GPS-em przez telefon zajmuje trochę czasu, a w lesie pomiar jest niedokładny. Łatwo to zaobserwować po wgraniu treningu np. na googleearth. Ostatnio zdarza mi się również że punkt startowy program obiera nie w miejscu gdzie jestem ale w całkiem innej miejscowości i wtedy ogólne wyniki jak średnia prędkość i przebyty dystans są do bani. No i prędkość maksymalna wtedy wychodzi fajna - mój rekord to 170km/h (niejedna fura tak nie śmiga :bleble: ).
Jakby nie patrzeć program jest wart polecenia.
[url=http://runmania.com/rlog/?u=adiamusx][img]http://runmania.com/f/99977e34b4d5ed30f641b734f10f030c.gif[/img][/url]
[b][size=75]BIEGAĆ KAŻDY MOŻE. TROCHĘ LEPIEJ LUB TROCHĘ GORZEJ!!! :)[/size][/b]
igorz
Dyskutant
Dyskutant

Nieprzeczytany post

Używam N95 8GB.
GPS - błąd pomiaru od 10 do 200 m na 1 km - nie nadaje się na trening!!
tempo średnie pokazuje o 10' - 15' szybsze, chwilowe plus minus 2 minuty.

Ja używam Telefonu tylko jako stopera na oznaczonej trasie i jest ok.
42,195 3:32:33 netto 12.10.2008 Poznań
21,097 1:32:44 netto 09.2009 Piła
Kerry King
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

igorz pisze:Używam N95 8GB.
To nie kwestia błędu programu, tylko niedokładności odbiornika GPS. Te wbudowane w telefony są zazwyczaj mało precyzyjne. Wyjściem jest dokupienie dobrego odbiornika GPS na bluetooth i sparowanie go z telefonem.

Co do samego programu. Używam od kilku miesięcy i jestem ogólnie zadowolony. Największą wadą jest fakt, że trzeba trzymać telefon podczas biegu w ręce ;) No chyba, że ktoś nie zamierza monitorować biegu na bieżąco.
[url=https://sportstracker.nokia.com:443/nts/user/profile.do?u=lolapaloza][b]Moje przebieżki[/b][/url]
[url=http://truchtacz.blox.pl/html][b]Truchtacz - blog[/b][/url]
alexel
Stary Wyga
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

a czy działa to z iphonem???
Awatar użytkownika
adamo110
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Z tego co się orientuje to chyba nie :nienie:
Jurek SOL
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Kontakt:

Nieprzeczytany post

To aplikacja na Nokię, więc program nie działa na iPhonie.
Do iPhona polecam program RunKeeper, także w wersji bezpłatnej!
sqr
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Zainstalowałem ten program ale mam problem przy połączeniu się z internetem(tzn. łączy w nieskończoność). Ktoś może pomóc?
gasper
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

igorz pisze:Używam N95 8GB.
tempo średnie pokazuje o 10' - 15' szybsze, chwilowe plus minus 2 minuty.

Ja używam Telefonu tylko jako stopera na oznaczonej trasie i jest ok.
z tą dokładnością to nie jest tak źle - używam czasami na rower nokia E51 z modułem zewnetrznym (ale tym nowszym z cyferką 4) i na dokładność nie narzekam - trzeba tylko wyłączyć korekcje GPS, która jakby wygładza trase jak sie jedzie po krętej leśniej ścieżce, wtedy wskazania pokrywają sie dokładnie z licznikiem. Druga sprawa to przycisk STOP - nie wiem czy wszędzie tak jest ale u mnie żeby zrobić stop trzeba wejść w menu. No i po trzecie wygoda - na piesze wędrówki i na rower jest ok - ale do biegania to to sie dla mnie nie nadaje - miałem to na treningu biegowym 3 razy i strasznie to nieporęczne w porównaniu z zegarkiem.
Pozdrawiam
Awatar użytkownika
ArturS
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Trochę już z tym softem przeżyłem, więc jakby ktoś miał więcej pytań lub problemy z konfiguracją służę pomocą (gg:3408)
Mój profil: http://sportstracker.nokia.com/nts/user ... o?u=ArturS
sqr pisze:Zainstalowałem ten program ale mam problem przy połączeniu się z internetem(tzn. łączy w nieskończoność). Ktoś może pomóc?
Musisz wejść w ustawienia, wybrać rodzaj połączenia (Internet GPRS, czy jakaś sieć wifi), wyjść z programu i wejść jeszcze raz - dopiero wówczas zatrybi.
OlekB
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

sqr pisze:Zainstalowałem ten program ale mam problem przy połączeniu się z internetem(tzn. łączy w nieskończoność). Ktoś może pomóc?
Jaki telefon masz ?
Nic nie umiem i nic nie wiem, jestem matoł bity w ciemię...
Awatar użytkownika
pil
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 00:42:40
Życiówka w maratonie: 03:29:57
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Kerry King pisze:To nie kwestia błędu programu, tylko niedokładności odbiornika GPS. Te wbudowane w telefony są zazwyczaj mało precyzyjne. Wyjściem jest dokupienie dobrego odbiornika GPS na bluetooth i sparowanie go z telefonem.
a jakie sa te dobre odbiorniki GPS do telefonu ? wiem, ze jest odbiornik nokii za ok. 300zl, jakies alternatywy ?
Obrazek
http://www.lastfm.pl/user/pil00
OlekB
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Nie trzeba żadnego gps do telefonu jeżeli a-gps lub gps jest na nim, wystarczy dobrze skonfigurować i heja.
Nic nie umiem i nic nie wiem, jestem matoł bity w ciemię...
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ