Komentarz do artykułu Haile Gebrselassie zwycięża w Berlinie
- Adam Klein
- Honorowy Red.Nacz.
- Życiówka na 10k: 36:30
- Życiówka w maratonie: 2:57:48
No to wygląda, że wygrał lukasz
Gratulacje.
Łukasz - wyślij mi swoje namiary.
Gratulacje.
Łukasz - wyślij mi swoje namiary.
- Adam Klein
- Honorowy Red.Nacz.
Dygresja.
Krzysiek Bartkiewicz do mnie dzwonił i zwrócił uwagę, że w Goeteborgu jest półmaraton w którym startuje być może więcej osób niż w Newcastle - na ich stronie rzeczywiście podają, że w tym roku było to: 53 848
Krzysiek Bartkiewicz do mnie dzwonił i zwrócił uwagę, że w Goeteborgu jest półmaraton w którym startuje być może więcej osób niż w Newcastle - na ich stronie rzeczywiście podają, że w tym roku było to: 53 848
-
- Stary Wyga
Adam Klein pisze:Dygresja.
podajac za szwedzkim zwiazkem lekkiej atletyki zdecydowanie GöteborgsVarvet wygralo z 40 523 osobami ktore wystartowalo i ukonczylo bieg do 37 598 osob ktore ukonczylo bieg w Newcastle wliczajac nawet wozkarzy czego Göteborg nie robil.Kampen mellan Göteborgsvarvet och Great North Run om att få titulera sig "världens största halvmaraton" ser ut att tippa åt Göteborgs sida. Det finns inte några officiella siffror från Newcastle mer än att "runt 40 000 beräknats ha startat loppet". Men på loppets resultatsida anges att det finns 37 598 poster, om man inkluderar samtliga klasser (även rullstol). Från Varvets sida rapporterades att 40 523 fullföljde loppet i Göteborg i våras.
http://www.friidrott.se/nyheter.aspx?id=10268
Tak wiec mialem okazje w tym roku uczestniczyc w najwiekszym pol maratonie na swiecie
PS.
53 tys. to liczba zapisanych, ponizej statystyki (liczba zapisanych do liczby osob ktore ukonczyly GbgVarvet) co prawda po szwedzku ale latwo sie domyslic. Swoja droga pelny respect 9mln narod.
http://www.goteborgsvarvet.se/NR/exeres ... A5FC98.htm
-
- Rozgrzewający Się
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
mialem przyjemnosc ogladac ten bieg na zywo. Chabos pobiegl calkiem niezle, wyprzedzajac prawie cala czolowke brytyjskich biegaczy, widac bylo na mecie ze dal z siebie wszystko no co bylo go stac tego dnia. Trasa tez nie byla super latwa.
- torronto
- Stary Wyga
- Życiówka na 10k: 38:21
- Życiówka w maratonie: 2:58:52
- Kontakt:
No właśnie, może redakcja poprosi Marcina Chabowskiego o jakiś krótki komentarz?
www.bieganie.torun.pl
- Adam Klein
- Honorowy Red.Nacz.
Ja go już poprosiłem - ale ok, może będzie chciał powiedzieć coś oficjalnie.