Który Decathlon w Warszawie lepszy?

easy
Dyskutant
Dyskutant

Nieprzeczytany post

Witam, w Warszawie byłem tylko kilka razy, więc nie znam tego miasta i proszę Was o pomoc. Planuję w sobotę jechać na zakupy, żeby kupić sprzęt na zimę.
Czy Decathlon przy ulicy Mszczonowskiej 2 jest dobrze wyposażony i nie będzie tam problemów z dobraniem rozmiarów? (standardowy jestem 185cm 80kg)
Z mapki wnioskuję, że najlepiej wysiąść na dworcu W-wa Zachodnia i tam będę miał jakieś 500m do sklepu. Czy w rzeczywistości jest tak właśnie?

Pozdrawiam
PKO
Tomek Michałowski
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

lepszy to pojęcie względne, jak już jednak przyjeżdżasz to proponuję Targówek, jest znacznie większy wybór, czytaj więcej miejsca dla działu BIEGANIE
Tomek
Awatar użytkownika
Bouli
Dyskutant
Dyskutant
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Tak jak Tomek napisał - znacznie większy jest ten na Targówku i zaopatrzenie w sprzęt do biegania dużo większe. Na ten koło Reduty szkoda czasu zaopatrzenie mierne.

Byłem w obydwu w poprzednim tygodniu i ... jeżeli jedziesz po buty to lepiej podjedź do Intersport a np. w Arkadii albo do Factory na Ursusie - outlet często tanie wycofane z kolekcji egzemplarze (prawie wszystkie firmy także Asics czy New Balance) .

Co do pozostałych ciuchów to Decathlon jest bezkonkurencyjny w aspekcie finansowym, ale tylko marki Decathlon.
easy
Dyskutant
Dyskutant

Nieprzeczytany post

Lepszy, w tym sensie, że większy wybór ciuchów do biegania, żeby nie było problemów, że akurat np. zabraknie jakiegoś rozmiaru. (oczywiście zawsze się tak zdarzyć może, ale pytam w którym z tych dwóch jest mniejsze prawdopodobieństwo na takie coś)
Chcę kupić 2 koszulki do biegania, bluzę, wiatrówkę, leginsy i 2 pary bielizny (buty mam), więc radzicie, że lepszy będzie Targówek?
Midi
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Zdecydowanie Targówek, a jak czegoś nie znajdziesz w Decathlonie, to jeszcze można zajrzeć na przeciwko do GOSport, chociaż tam przeważnie mało ciekawych biegowych ciuchów (raczej drogie).
W Decathlonie warto prosić sprzedawców, żeby ew. sprawdzali w systemie, czy czegoś w innym rozmiarze albo innego koloru itp. nie ma akurat w tym drugim sklepie. Kiedyś taki system działał przez ich stronę, pokazywał, co jest akurat na stanie w konkretnym wybranym sklepie.
Awatar użytkownika
Bouli
Dyskutant
Dyskutant

Nieprzeczytany post

Telefony do sklepów - pobrane ze strony firmy:
(022) 333-70-00 - Decathlon Targówek
(022) 337-73-00 - Decathlon Reduta
Skoro dokładnie wiesz po co jedziesz to zadzwoń i dowiedz się o rozmiarówkę - być może wszystko dostaniesz w tym na Reducie. Do Targówka z Dworca Zachodniego masz taksówką z 10 km a autobusem pewnie z kilkadziesiąt minut jazdy.
easy
Dyskutant
Dyskutant

Nieprzeczytany post

Dzięki za telefony, przydadzą się.
Do tego Targówka, wysiadłbym na dworcu Warszawa Wschodnia i stamtąd 20min autobusem około, to opcja chyba nie najgorsza. Tylko trochę bigos będzie z odszukaniem odpowiedniej linii :D
Midi
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Z dworca na Wschodniej musisz dojechać tramwajem do skrzyżowania Targowej i Al. Solidarności, a stamtąd autobus 190 do końca :) Tu masz rozkłady http://www.ztm.waw.pl/?c=125&l=1

Sprawdź stronę www, system lokalizacji konkretnych produktów działa (wybierasz sklep z adresem, sprawdzasz dostępność w odp. kolorach i rozmiarach).
easy
Dyskutant
Dyskutant

Nieprzeczytany post

Dzięki za wskazówki :-)

Mam jeszcze jedno pytanko, wokół tego Decathlonu na mapie jest jeszcze kilka budynków, są to jakieś markety? Jeśli tak, moglibyście napisać jakie?
Tomek Michałowski
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

ikea, praktiker, electroworld, norauto, centrum M1 z media marktem i licznymi butikami
Tomek
easy
Dyskutant
Dyskutant

Nieprzeczytany post

Dziękuję Wam za pomoc. Więc w sobotę czas na zakupy

Serdecznie pozdrawiam
Midi
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

W sobotę to możesz poznawczo zajrzeć na expo na Ekidenie w okolicy Pl. Zamkowego - może coś traficz, co Ci podejdzie bardziej niż w Decathlonie :)
easy
Dyskutant
Dyskutant

Nieprzeczytany post

Będę miał z 8h na podróże po Warszawie, więc skoro mówisz, że może się akurat coś ciekawego trafić to zajrzę. Mógłbyś tylko powiedzieć, o której godzinie się tam coś zaczyna dziać? To będzie na Starym rynku?
Awatar użytkownika
Erelen
Stary Wyga
Stary Wyga
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Odnośnie Ekidenu, to będzie duży wybór butów? Niestety, wszędzie gdzie jestem w Warszawie, nie jestem w stanie znaleźć butów w moim rozmiarze. W Decathlonie, jak i w Nike, są buty, które mi odpowiadają, ale brak mojego rozmiaru :chlip:
[url=http://runmania.com/rlog/?u=Galakar][img]http://runmania.com/f/0bc2281cee6042c96b80b75dba0be126.gif[/img][/url]
http://erelen.blog.onet.pl/
Tomek Michałowski
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

a jaki masz rozmiar ?
Tomek
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ