Pytania dot. pierwszego razu

Informacje o nowych biegach, wrażenia, przemyślenia, poszukiwanie towarzystwa i inne startowe duperele.
r314
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Hej,

Po paru latach regularnego biegania 2-3 razy w tygodniu bez celu postanowiłem wystartować w martatonie warszawskim. Przygotowany jestem i tu pytan nie mam. Mam pytania co do spraw organizacyjnych na które nie znalazlem nigdzie odpowiedzi. A jak to bywa z pierwszym razem lepiej sie przygotowac :-) Prosze szanownych wyjadaczy maratonowych o odpowiedzi :

1. Startujemy o 9:00. O ktorej powinienem się pojawić na starcie aby zdązyc pobrac pakiet startowy i sie lekko przygotowac ? Czy jak bede o 8:00 to bedzie okey?

2. Rodziny przed 10:00 w niedziele z domu nie wyciagne wiec musze skorzystac z depozytu. Jak wygladaja te depozyty? Czy bede mógł tam zostawic bluze, telefon dokumenty ?

3. Co oprócz zegarka i okularów i czapeczki radzicie zabrac na trase?

Dzieki z góry szanownym maratonczykom za odpowiedzi. Wszelkie uwagi mile widziane i do zobaczenia na trasie :-)

R314
PKO
Awatar użytkownika
Adam Klein
Honorowy Red.Nacz.
Życiówka na 10k: 36:30
Życiówka w maratonie: 2:57:48

Nieprzeczytany post

Pakiet startowy odbierz dzień wcześniej.
W depozycie wszystko możesz zostawić, oczywiście na własna odpowiedzialność ale komu przyjdzie do głowy żeby grzebać w 4000 worków.
Ja bym nic nie zabierał. No, buty oczywiście.
Awatar użytkownika
td0
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Ja też pierwszy raz, ale naczytałem się mnóstwo więc już jestem trochę spokojniejszy (czytaj przygotowany).

1. Przyjdę w piątek wieczorem (mieszkam w W-wie). Sugeruję przyjść wcześniej - po co się dodatkowo stresować.

2. Mimo wszystko wyciągam całą rodzinę. Jest to dla mnie bardzo ważne wydarzenie i rodzina to rozumie. Musieli to zaakceptować pół roku temu gdy rozpocząłem przygotowania. Będą na starcie i na mecie (5 godzin później) oraz w połowie trasy będą robić zdjęcia. Żyją tym wydarzeniem razem ze mną.
Jeślibym nie brał rodziny to nie brałbym ze sobą telefonu ani dokumentów. W końcu autobus za darmo.

3. Zegarka nie biorę. Forumowicze przekonali mnie, że okularów też nie potrzebuję (no chyba, że myślisz o przeciwsłonecznych). Nad czapeczką się zastanawiam, ale też chyba nie wezmę. Za to biorę ze sobą dwa kawałki plastra, żel (bombka kaloryczna), mp3 i chusteczki higieniczne.

Tomek
Awatar użytkownika
JarStary
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Zegarek - jak kto chce :bum: Ja zawsze mam i telefon też (wymóg mojej żony :ble: ).

Czapka - obowiązkowa - ale każdy zrobi jak uważa.

Rodzinę na pierwszy raz zawsze warto zabrać. Trasa jest fajnie poprowadzona więc na początku mogą dopingować parę razy, warto kogoś wysłać na 30-35 km zawsze to miło kogoś z rodziny spotkać na końcowych kilometrach :hej: .

Warto mieć chusteczki czy też trochę papieru toaletowego (tak na wszelki wypadek)

Żele czy jakieś dropsy energetyczne też nie zaszkodzi mieć (ale tyko w przypadku kiedy już były sprawdzone na treningach).

Optymizm i dobry humor zabieramy zawsze bez względu na jakość naszego przygotowania i pogody,

Powodzenia życzę.

Pozdrawiam optymistycznie
Chwalę Boga każdym przebiegniętym metrem

ZZTOP Skierniewice: każda sobota 13:30 vis-a-vis kasyna!
Awatar użytkownika
asik_zoo
Stary Wyga
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

Zazdroszczę Wam takich wyrozumiałych rodzin. Ze mną jedzie mój chłopak, ale rodzice w ogóle o tym nie wiedzą. Dostaliby szału, jakby się dowiedzieli, ze ich "mała córeczka" ma przebiec taki dystans. Dowiedzą się w niedzielę wieczorem.
Trochę mi przykro z tego powodu, ale trudno. Nie da rady inaczej.

A zegarek wezmę na pewno.
Awatar użytkownika
asik_zoo
Stary Wyga
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

W końcu zebrałam się na odwagę i powiedziałam rodzicom. Przyjęli to całkiem pozytywnie. Mama nawet powiedziała, że jest ze mnie dumna i chce jechac pokibicowac! Ale fajnie.:-)
Wojtek W
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

U mnie za pierwszym razem mama była dumna, za drugim nie wiedziała.
Awatar użytkownika
td0
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Asia,
Ja jestem w trochę innej sytuacji.
Mama oczywiście się martwi i mówi: uważaj na siebie, jak sobie poradzisz, ...
Ale dopingować na trasie będą mnie moje dzieciaki (córka 12 i syn 6) oraz żona.
Mój numer 6108.
Tomek
Awatar użytkownika
run
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

asik_zoo pisze:W końcu zebrałam się na odwagę i powiedziałam rodzicom. Przyjęli to całkiem pozytywnie. Mama nawet powiedziała, że jest ze mnie dumna i chce jechac pokibicowac! Ale fajnie.:-)
Moi też się cieszą. Ale nie przeżywają tego tak jak ja :)
starywilma1945
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Mnie będą dopingować będą syn synowa i wnuk 15 lat. Odnośnie dojazdu na start to ja z Łodzi będe musiał chyba wyjwchać sporo przed godziną 5 abym mógł zdążyć załatwić wszystkie formalności ale cóż i tak pewnie nie będe mógł spać.
Mój nr 6881.
Awatar użytkownika
asik_zoo
Stary Wyga
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

Starywilma, czy Ty też debiutujesz na tym dystansie?
truchcik
Stary Wyga
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

Ciekawe czy moja rodzinka się pofatyguje....pewnie nikt nie przyjdzie,bo nie wierzą w to,że dam radę. Na półmaratonie byłam zupełnie sama i jak przyjechałam do rodzinki i powiedziałam,że się udało...to nie mogli uwierzyć,że dobiegłam :ech: Fajnie by było mieć kogoś bliskiego na trasie...ale cóż. Nie biegam dla innych tylko dla siebie :usmiech:
starywilma1945
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Tak to jest mój debiut w maratonie i wogóle drugie zawody biegowe w których uczestnicze poprzednio biegłem w maju półmaraton w Łodzi.
Awatar użytkownika
Rychu
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Ode mnie tylko dziewczyna przyjdzie pokibicować i tez z wielkim bólem, bo to tyle czasu potrwa. Dobrze, że jest ciepło, bo by mogła też nie przyjść.
Rodzina a to gdzieś, a znajomym nie chce się wstawać na kacu z rana.

Na miejscu będę około 8.00. Pójdę nad Wisłę się rozgrzać.
Starter dziś odbiorę
Marek
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

starywilma1945 pisze:Tak to jest mój debiut w maratonie i wogóle drugie zawody biegowe w których uczestnicze poprzednio biegłem w maju półmaraton w Łodzi.
Jak poszło w Łodzi?

Nie pogubiłeś się? :D

Trochę tam zamieszali z trasą, ja w Łodzi w tym roku biegłem pierwszy raz maraton, organizacja kiepska, trasa jeszcze gorsza. Ale biegło się mimo wszystko fajnie.

W Wawie postaram się złamać 4h.
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ