Dobry ortopeda , lekarz sportowy Tarnów , Krosno , Jasło ??

Wszystko o bieganiu i zdrowiu
Awatar użytkownika
golon4
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 34:42
Życiówka w maratonie: 03:32:22
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Zna ktoś jakiegoś dobrego lekarza sportowego , ortopedę do polecenia z terenu małopolski , podkarpacie : Jasło , Tarnów , Krosno , Nowy Sącz lub Krynica Zdrój ??-)
Który mógłby doradzić , poradzić co robić , jak leczyć kontuzję tego przeciążenia przyczepu Ścięgna Achillesa ??
Zabiegi wybrałem ale nic wogóle nie pomogły , noga dalej napieprza i napuchnięty mięsień wyżej ;/
Żeby mógł mi dopomóc coś żebym wiedział co robić
Będę wdzięczny za rady , namiary jak znacie
PKO
jass1978
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 37:42
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Mateusz, u nas w okolicy to jedno wielkie gówno jest. Musisz jechać do Krakowa
Awatar użytkownika
golon4
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

jass1978 pisze:Mateusz, u nas w okolicy to jedno wielkie gówno jest. Musisz jechać do Krakowa
w Krakowie nie wiem czy kogoś znajdę też mówią znajomi że nie ma też nikogo bez rewelacji przynajmniej nie wiem ja do kogo się wybrać ;/
smoku88
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: brak
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Wystarczy dobry fizjoterapeuta :) i po sprawie opisz mi przypadek a zobacze co sie da zrobic :)
Awatar użytkownika
golon4
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

W Gorlicach i okolicy takiego nie znajdziesz ;/

na treningu sobie naderwałem łydke i bolała mnie , kazał mi ortopeda zrobic przerwe , wybrałem 10 zabiegów rehabilitant kazał po 5 zacząć truchtac i smarowac maścią rozgrzewajaca , zabiegi skonczyłem 7sierpnia i truchtałem i nie bolało a w pon. poszedłem truchtac i ból był zwiększony poszedłem do ortopedy kazał znów przerwac ;/ i smarowac ale maścią chłodzącą , a nie rozgrzewająca bo ta mogla by do krwiaka doprowadzic ;/ po pół tora tyg. miałem piątkowa wizyte u ortopedy na której powiedział mi o przeciążeniu Ścięgna Achillesa właśnie i że czeka mnie przerwa bardzo długa Sad
Wypisał mi zabiegi : Laser , Jonofereze z Fastumem i Krioterapię
byłem się zapisać i zabiegi będe miał dopiero od 8września do 21września bo takie terminy są
Sprawdzał mi w piątek łydkę bo ją miałem naderwaną i że jest lepiej ale nie całkiem a że obrzęk zszedł niżej no i właśnie mam przeciążony ten przyczep Ścięgna Achillesa

Zabiegi właśnie kończę dziś mialem 9 przed ostatni i nic mi wogóle nie pomogły , jak bolało i było spuchniete tak dalej jest nic sie nie zmieniło ;/
no i nie wiem co mam dalej robić jak to leczyć co i jak :(
smoku88
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Kontakt:

Nieprzeczytany post

hmm no szkoda że nie mieszkam tam koło ciebie to bym sobie zobaczył na żywo co i jak tam wygląda. Jak czytałem o tym bólu to przyszła mi na myśl jedna rzecz. Czy pytałeś tego lekarza czy to może być zakrzepica ? Najłatwiej można to sprawdzić testem Humansa. Bo to może być właśnie to jeśli tak cię boli ta łydka. Czy przy zginaniu grzbietowym stopy masz jakieś dolegliwości ? druga sprawa, że zabiegi fizykoterapeutyczne powinny coś pomóc a tym bardziej krioterapia bo do niej jestem przekonany. Można by w twoim wypadku zastosować plastry kinezo tapy bo jesli żeczywiście jest to naderwanie to chyba nie widze lepszej metody. Ja kleje dużo sportowców z takimi objawami i naprawdę są efekty takiej terapii. Bo przy zastosowaniu tego plastra terapia trwa 24 godziny na dobe a zabiegi wiadomo pewnie po 15 min i koniec.
jass1978
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 37:42

Nieprzeczytany post

Właśnie plastry! To może być rozwiązanie. Przypomniałem sobie, że w Gorlicach działa jeden koleś co zakleja. Niestety nie mam na niego namiarów :(
Awatar użytkownika
golon4
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Własnie wróciłem z wizyty kolejnej u tego ortopedy, powiedział że trudno że nie pomogły , gość przepisał kolejne zabiegi , w poniedziałek kończę a zapisałem się na kolejne od wtorku : pole magnetyczne , laser i krioterapię mam mieć , dzięki znajomej będę miał zabiegi bo miejsc nie ma chyba

Pytam go co dalej robić a on że nie wie że tak się zdarza takie przypadki ale nie wie co dalej z tym robić ;/
No i co ja mam robić dalej ??:(
Fajnie by było mieć namiar na taką osobę co by pomogła tymi plastrami
nie wiem co robić ale jak tu do kogoś namiar znaleźć :-(

W tych Gorlicach nie ma takiego lekarza co byłby w stanie pomóc i jak tu leczyć coś jak nigdy nic nie wiedzą :-(
smoku88
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Kontakt:

Nieprzeczytany post

popatrze czy niemam jakiś znajomych co zakładają tam te plastry. Chyba ze sie do WLKP wybierasz to mogłbym ci założyć :) Pozdrawiam
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Czyżby chodziło o coś takiego http://www.youtube.com/watch?v=xzRhIyw85Xk ?
Awatar użytkownika
golon4
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

smoku88 pisze:popatrze czy niemam jakiś znajomych co zakładają tam te plastry. Chyba ze sie do WLKP wybierasz to mogłbym ci założyć :) Pozdrawiam
możliwe że będe w Poznaniu na maratonie jako kibic w październiku 10-11 października :-)
smoku88
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Kontakt:

Nieprzeczytany post

To super się składa bo ja startuje :) to możemy się dogadać aplikacja nie wyniesie dłużej niż 10 min :) dogadamy się jeszcze
Awatar użytkownika
golon4
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

smoku88 pisze:To super się składa bo ja startuje :) to możemy się dogadać aplikacja nie wyniesie dłużej niż 10 min :) dogadamy się jeszcze
OK to spoko to popatrzę sobie na Twój start a przy okazji się zobaczymy i zobaczysz co i jak to się u mnie dzieje :-)
Więc do miłego zobaczenia , zresztą ja będę już 10 w Poznaniu bo mam kawał drogi do Poznania więc pewnie na Hali będę nocował :-)
Pozdrawiam
Awatar użytkownika
golon4
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Niestety dziś wiem już że w POZNANIU nie będę na Maratonie bo tata zrezygnował i nie pojedzie a sam nie mam czym też jechać więc nie mam jak dotrzeć a z chęcią bym się wybrał ale co poradzić :-(
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ