Buty do gier tanecznych

Akane
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Witam serdecznie,

Co prawda moje pytanie nie dotyczy dokładnie butów do biegania (co jest głównym tematem forum), ale mam nadzieję, że będziecie w stanie coś mi podpowiedzieć ;)

Od dawna próbuję dobrać dla siebie buty pod kątem skakania na automatach (takich jak Dance Dance Revolution czy Pump it Up - może kojarzycie z filmu "Reno zawodowiec" lub chociaż z teledysku Madonny "Hung up"). Granie na wyższych poziomach trudności wymaga nie tylko skakania, ale w dużej mierze również biegania po automacie - i tu pojawia się problem, ponieważ moje stopy są do bólu podatne na otarcia i powstawanie pęcherzy. Przetestowałam już kilka par butów i niestety żadne nie spełniły moich oczekiwań. Zdecydowałam, że zainwestuję trochę więcej pieniędzy i kupię wreszcie jakieś porządne obuwie (do 200 zł), ale potrzebuję rady - jakie wybrać? But powinien dobrze trzymać się nogi i być "antypoślizgowy". Najważniejsze jednak, by nie powodował tych nieszczęsnych otarć, przez które zmuszona jestem do używania plastrów - teoretycznie im zapobiegających ;) Za wszelkie wskazówki będę bardzo wdzięczna.

Pozdrawiam!
PKO
Awatar użytkownika
glodny1988
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

nie wiem czy dobrze kombinuje ale jesli sa potrzebne buty głównie do skakania z dobra przyczepnoscia i po trochu do biegania to nie wiem czy nie powinienes sie rozgladnac za butami do siatkowki one sa na pewno bardziej przystosowane do takich "wygibasów" niz buty biegowe.
Awatar użytkownika
run
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Zobacz w czym tańczą Japończycy ;) http://www.youtube.com/watch?v=8xbDYAsa3uE
Akane
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Wyglądają mi te buty na jakieś adidasy, ale oko nie na tyle wprawne, by ocenić co to jest dokładnie ;)

Z tymi butami do siatkówki to może być dobry pomysł, jeśli jednak ktoś będzie w stanie zasugerować mi jeszcze jakieś rozwiązanie, to będę bardzo wdzięczna :hej:
Awatar użytkownika
glootech
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Jeśli chodzi o DDR, to mi najlepiej skakało się w Nike Air Moc Capture, ale to dość stary model, chyba z 2004 roku ;). Nawet wygrałem w nich laptopa w zeszłym roku :hej: .
Niemniej skakałem też w sandałach i było ok.
Co do poziomu trudności to ósemki i dziewiątki głównie ;).
Wydaje mi się, że buty jakoś nie są szczególnie ważne, dopóki są wygodne i nie obcierają.
Akane
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Wiesz, skakać to ja skakałam i w koturnach, ale nie o to chodzi w czym się "da" tylko w czym "najlepiej" ;) I właśnie nie mogę znaleźć takich adidasów, które by mi nie obcierały stóp - najgorzej pod tym względem mam z dużymi palcami, na których non-stop robią mi się odciski :(
Awatar użytkownika
glootech
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Może po prostu kupujesz za małe buty? Ostatnio moja dziewczyna dostała buty i twierdziła, że są o numer, czy pół numeru za duże... Okazało się, że takie buty, jakie ona uważa za zbyt duże, ja noszę normalnie :). Chodzi oczywiście nie o numer, ale o odległość dużego palca od czubka buta. Takie zresztą odnoszę wrażenie, że kobiety mają tendencję do kupowania zbyt małych butów :P
Awatar użytkownika
ssokolow
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 48:35
Życiówka w maratonie: 4:04:02

Nieprzeczytany post

przyzwyczaiły się że ma cisnąć nosząc te wszystkie śliczne pantofelki..

ale z innej beczki - z moich doświadczeń wynika, że na obtarcia to trzeba kupić dobrą skarpetkę... a but to sprawa drugorzędna. - może jakieś porządne skarpetki biegowe ze ściągaczami na stopie ;-) - dzięki temu skarpeta się nie ociera o skórę, a przez to obtarć mniej.

- najtańsze chyba w decatlonie - w zależności od modelu ceny różne, ale chyba najtaniej coś koło 30-50 PLN / 3 pary.
Szymon
Obrazek
Akane
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Chyba rzeczywiście najpierw wypróbuję zmianę skarpetek, a dopiero w razie braku zmian, zainwestuję w buty. Dzięki za wypowiedzi :)
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ