To i ja sie pochwale. Pobieglem 1:05:50. Poniewaz nie znalem swojej aktualnej formy wiec gdzies do 13km bieglem 4:30/km. Potem przyspieszylem a ostatnia prosta pod gore byla w naprawde szybkim tepie. Wychodzi na to, że koncowce gdzies cie wyprzedzilemSaamed pisze:No i po Jakubowym![]()
Mój czas 1:06:05 i jeszcze z małym zapasem sił.
Biega ktos w Olsztynie? (warm-maz)
- paweldr
- Rozgrzewający Się

- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
pawel
-
Saamed
- Wyga

- Życiówka na 10k: 38:25
- Życiówka w maratonie: 3:20:59
Biegłeś w czarnej czy pomarańczowej koszulce? B o takie pamiętam przed sobą
. A tak w ogóle co myślicie o tym, żeby Bieg Jakubowy zamiast 15 kilosów miał dystans półmaratonu? To już jest jakieś wyzwanie no i na pewno większy prestiż, zarówno dla miasta jak i dla biegnącego...
- paweldr
- Rozgrzewający Się

W czarnej z delikatnymi czerwonymi wstawkami.Saamed pisze:Biegłeś w czarnej czy pomarańczowej koszulce?
Uwazam, ze najpierw organizacja takiego biegu powinna sie poprawic. Potem można myslec o polmaratonie. Z drugiej strony trzeba pamietac o tych biagaczach dla ktorych dystans 15km byl wielkim wyzwaniem i szkoda zeby zrezygnowali z biegu ze wzgledu na zbyt długi dystans polmaratonu. Trzeba sie zastanowic co lepsze-wieksza liczba okolicznych mieszkancow na krotszym dystansie czy wieksza liczba uczestnikow z Polski na dluzszym. Mozna tez biec po petlach i zrobic zawody na roznych dystansach.Saamed pisze:A tak w ogóle co myślicie o tym, żeby Bieg Jakubowy zamiast 15 kilosów miał dystans półmaratonu? To już jest jakieś wyzwanie no i na pewno większy prestiż, zarówno dla miasta jak i dla biegnącego...
Zapytam sie jeszcze czy ktos z Olsztyna wybiera sie na maraton do Warszawy. Ja jade i biegne
pawel
-
Saamed
- Wyga

Mój najbliższy maraton planuję dopiero za rok. Nie czuję się na siłach. Połówkę dam radę przebiec. Na 42km nie porywam się na razie.
Waldek napisz co z tą niedzielą, chyba się skuszę
Waldek napisz co z tą niedzielą, chyba się skuszę
- waldekolsztyn
- Wyga

Co do niedzieli, wstępnie pisałem, 9 rano start np. przy kościele na Jarockiej lub może być skraj lasu naprzeciw nowego osiedla Tęczowy Las na drodze do Butryn. Dam ostatecznie znać w sobotę, gorący tydzień w pracy. Trasa po asfalcie do skrzyżowania na Nowy Ramuk dalej pętla w lesie 3.8km asfaltem do głownej drogi i powrót. Mi wyszło 26km.
pozdrawiam
pozdrawiam
- Buniek
- Zaprawiony W Bojach

- Życiówka na 10k: 35:35
- Życiówka w maratonie: 2:57:09
Na stałe mieszkam w kujawsko-pomorskim ale ostatnio odwiedzając rodziców w Olsztynie miałem okazję tam pobiegać. Wyruszyłem z Jarot i zrobiłem pętelkę dookoła jeziora Bartążek (wszystkiego razem z 10 km). Bieg ten da mi strasznie w kość bo nie było tam prawie żadnych płaskich odcinków. Cały czas góra-dół, dół-góra i tak cały czas. Macie możliwość urozmaiconych treningów u mnie głównie płaska patelnia.
Pozdrawiam biegających Olsztyniaków
Pozdrawiam biegających Olsztyniaków
- waldekolsztyn
- Wyga

Witam.
Zapraszam no długie wybieganie, 26km jak pisałem powyżej. Start 9:15, miejsce: droga asfaltowa na Butryny, za granicą miasta, pierwszy lewy skraj lasu, naprzeciwko osiedla Tęczowy Las, po drugiej stronie ulicy jest duży bilbord z reklamą osiedla. Proszę o potwierdzenie, nie czekam dłużej niż 10min.
pozdrawiam
Zapraszam no długie wybieganie, 26km jak pisałem powyżej. Start 9:15, miejsce: droga asfaltowa na Butryny, za granicą miasta, pierwszy lewy skraj lasu, naprzeciwko osiedla Tęczowy Las, po drugiej stronie ulicy jest duży bilbord z reklamą osiedla. Proszę o potwierdzenie, nie czekam dłużej niż 10min.
pozdrawiam
- waldekolsztyn
- Wyga

Zapraszam serdecznie.
Rozgrzewka we własnym zakresie, ze względu na wolne tempo za mocno się nie rozgrzewam. Miejsce spotkania jest kilometr od zamieszkania więc się rozruszam. Trasa od miejsca spotkania to tylko 24km. Trochę straszą pogodą, ale co tam.
do zobaczenia
Rozgrzewka we własnym zakresie, ze względu na wolne tempo za mocno się nie rozgrzewam. Miejsce spotkania jest kilometr od zamieszkania więc się rozruszam. Trasa od miejsca spotkania to tylko 24km. Trochę straszą pogodą, ale co tam.
do zobaczenia
- waldekolsztyn
- Wyga

-
Saamed
- Wyga

Kurczę byłem na miejscu już o 8.50. Ale chyba ja dałem plamę bo byłem przekonany, że byliśmy umówieni na 9. :/ Około 9.10 pobiegłem dalej :/ Mea Culpa :/
- waldekolsztyn
- Wyga

-
Saamed
- Wyga

E tam, każdy ma jakieś chwile słabości. Ja też nie zawsze jestem wypoczęty. Zdarza się każdemu.
PS. Dziwi mnie tylko, że nikt więcej nie jest zainteresowany takimi wypadami biegowymi.
PS. Dziwi mnie tylko, że nikt więcej nie jest zainteresowany takimi wypadami biegowymi.
- paweldr
- Rozgrzewający Się

zainteresowanie jest-przynajmniej z mojej strony. dzisiaj mnie byc nie moglo poniewaz wybralem maraton.... rowerowySaamed pisze:PS. Dziwi mnie tylko, że nikt więcej nie jest zainteresowany takimi wypadami biegowymi.
Ciesze sie, ze za tydzien takze planujecie pobiegac. jesli czas pozwoli-a robie wszystko zeby tak sie stalo-biegam z wami
pawel