Idzie Zima

Biegowe "citius, altius, fortius": miejsce dla tych którzy chca biegac dalej i szybciej.
Awatar użytkownika
rolek
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Moje pytanie drodzy forumowicze brzmi: jak sobie radzicie z treningami zimą? i co sądzicie o treningu na bieżni lub w hali przez zimę?
---
Biegaj dla zdrowia...
PKO
bleez
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 39:38
Życiówka w maratonie: 3:25:27

Nieprzeczytany post

Zimą tak samo biegamy tylko się inaczej ubieramy. Jak ci bieżni śnieg nie zasypie to biegaj, jak masz dostęp do hali z bieżnią to tym bardziej. Pozdro
Awatar użytkownika
pusz73
Stary Wyga
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

Trenujemy tak jak i latem, w odpowiednim ubraniu ma się rozumieć :)
Awatar użytkownika
MichalJ
Ekspert/Trener
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Dobre buciki i można smigac jak latem. Moze niedlugo uda nam sie zrobic test butow icebug, ktore moga okazac sie rewelacja na zime
Michal. J
MOIM TRENEREM JEST JEZUS-strasznie wymagajacy ale warto mu zaufac

www.rodzinkamisyjna.pl
Przemek 23
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Zima to okres bardzo dobry do biegania!!! Ostre powietrze przeszywające płuca to coś pięknego!!!
trening jest częścią mnie...
RAV75
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

A co na głowe? Są jakieś czapeczki zimowe specjalne? Bo w zwykłej jest problem podrażnienia skóry przez pot, a baseballówka z powodu moich zatok nie jest wskazana na zimę...
00jan
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 40:14

Nieprzeczytany post

Czapka która zakrywa uszy+czoło. Ja biegam w zwykłej polarowej(niby z serii do biegania) z sklepu Tchibo.

To była moja pierwsza zima podczas której biegałem i pierwszy raz nie zachorowałem a było -22.
Awatar użytkownika
MichalJ
Ekspert/Trener
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Mozna tez treningi szybkie robic na biezni elektrycznej, a spokojne odpoczynkowe wybiegania w terenie po sniegu
Michal. J
MOIM TRENEREM JEST JEZUS-strasznie wymagajacy ale warto mu zaufac

www.rodzinkamisyjna.pl
Awatar użytkownika
rolek
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

A jak jest ciapa i mokro ? ja biegam w Stratusach 2 od Asicsa nie rozkleją się od biegania po ciapie? A co jeżei np. u mnie w parku jest ślisko jak cholera w zimie bo nie sypią?. Chyba jednak trzeba wydać te 3000 na jakąś bieżnię do domku i będzie spokój ale jestem pewien że bieganie takie "sztuczne" nie zastąpi normalnego treningu, ze świeżym powietrzem i normalnym terenem. Jednak możliwe że ma inne zalety które bieganie po powietrzu nie ma, co sądzicie?
---
Biegaj dla zdrowia...
OlekB
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

niekiedy jak mi się nie chce biegać w piździcę to sobie zrobię jakieś aeroby na siłowni albo po prostu biegam na bieżni.
Nic nie umiem i nic nie wiem, jestem matoł bity w ciemię...
Awatar użytkownika
ejchost
Stary Wyga
Stary Wyga
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Bo zimno, bo śnieg i takie tam jeszcze... Mam przed sobą pierwszą zimę i nastawiam się pozytywnie. Przebiegnę ją w butach, których używam teraz. Jak się rozpadną to będzie motyw by odłożyć na nowe, albo od Mikołaja dostanę :)
[url=http://runmania.com/rlog/?u=ejrun][img]http://runmania.com/f/5348a6fe6b522b01bb6644fae69eee4e.gif[/img][/url]
Awatar użytkownika
olusl
Wyga
Wyga
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Dla mnie zima kojarzy się nieciekawie.. Z powodu ciężkości treningów. Najczęściej hala, wyruszamy również okresowo w góry pośmigać 12 x 200 po śniegu..
Powiem szczerze, że mnie zima kojarzy się z ciężkimi treningami przed halą, aż do upadków i braku sił... Już tęsknię za sezonem, który odchodzi. ;p
RKS Łódź. <3
Forest Gump
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

ja tam lubie w zimie biegać, tylko że u mnie to nie zima, -4 to już ostro :hej:
ubieram lekkie ale cieplejsze ciuszki i wystarczy, zimno jest tylko do 2km, potem już cieplutko i to zimne orzeźwiające powietrze, ach nie moge się doczekać :oczko:
RUN FOREST RUN!!!
bleez
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 39:38
Życiówka w maratonie: 3:25:27

Nieprzeczytany post

Ja mam już dwie zimy biegowe za sobą, jedną ciepłą bez śniegu a ta ostatnia to była masakryczna, nasypało śniegu, że hej...No ale i w takich warunkach można było biegać spokojnie po 16 czy 20 km. Czasami wyglądało to trochę komicznie, bo zamiast biegu, skakało się jak zajączek miedzy zaspami ale to ma właśnie swój urok. Zasypane chodniki, zasypane ścieżki leśne a niejednokrotnie zasypany jesteś ty i wyglądasz jak lodowy pingwin, da się przeżyć. Pozdro
grzeszabrze
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

ejchost pisze:Bo zimno, bo śnieg i takie tam jeszcze... Mam przed sobą pierwszą zimę i nastawiam się pozytywnie. Przebiegnę ją w butach, których używam teraz. Jak się rozpadną to będzie motyw by odłożyć na nowe, albo od Mikołaja dostanę :)
Dokładnie liczy się nastawienie. Odrobina wiedzy aby się odpowiednio ubrać (na cebulkę) i w trasę :) Ta zima też będzie moją pierwszą przebieganą ... i powiem tak, czekam na nią z utęsknieniem. Co do butów to też będę biegał w tych w których biegam obecnie.
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ