jeżeli ktoś chciałby normalnie porozmawiać, niech zostawi post to napiszę jeszcze raz co potrzebuję.
nie długo biegi
- Grzegorz Starzak
- Rozgrzewający Się

spodziewałem się 'normalnych' odpowiedzi, nie niby super śmiesznych postów o szukaniu.
jeżeli ktoś chciałby normalnie porozmawiać, niech zostawi post to napiszę jeszcze raz co potrzebuję.
Ostatnio zmieniony 09 wrz 2009, 19:06 przez Grzegorz Starzak, łącznie zmieniany 4 razy.
-
Kramer
- Dyskutant

Pochylać się do środka uniemożliwiając sile odśrodkowej wyrzucenie Cię na orbitę :DGrzegorz Starzak pisze:Witam wszystkich!
- Jak zachowywać się na zakrętach?
Ogólnie: Jak startować ? Na początku i na końcu sprint ? - A jaki jest sens sprintu na początku? Trzeba startować zgodnie ze swoim przygotowaniem. Jakie czasy możesz kręcić dowiesz się na treningach, a przed metą sprint ile sił w nogach i sercu - normalne
Poczytaj plany treningowe, np. na 5 czy 10km, pokombinuj i wróć z konkretniejszymi pytaniami - tak będzie myślę najlepiej dla wszystkich
- PATATAJEC
- Zaprawiony W Bojach

- Życiówka na 10k: 00:44:26
- Życiówka w maratonie: 04:33:53
- Kontakt:
Nie mogłem się powstrzymać...
Stary, przecież wystarczy użyć szukajki, albo poczytać choć założenia planów treningowych ze strony głównej by dowiedzieć się na większość z Twoich pytań. Niektóre natomiast są niedorzeczne...
[EDIT] Kramer mnie uprzedził [/EDIT]
Stary, przecież wystarczy użyć szukajki, albo poczytać choć założenia planów treningowych ze strony głównej by dowiedzieć się na większość z Twoich pytań. Niektóre natomiast są niedorzeczne...
[EDIT] Kramer mnie uprzedził [/EDIT]
-
m47!
- Stary Wyga

- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
Grzegorz Starzak pisze:spodziewałem się 'normalnych' odpowiedzi, nie niby super śmiesznych postów o szukaniu.
Nie masz co się dziwić bo leniów to generalnie nigdzie nie lubią ;P ... A mnie to akurat rozśmieszyło :DKramer pisze:Pochylać się do środka uniemożliwiając sile odśrodkowej wyrzucenie Cię na orbitę :DGrzegorz Starzak pisze:Witam wszystkich!
- Jak zachowywać się na zakrętach?
- Grzegorz Starzak
- Rozgrzewający Się

Fakt, to akurat głupio zabrzmiało, chodziło o to czy powinienem wyprzedzać kogoś na zakręcie czy raczej na prostej - to też nie brzmi idealnie, ale wiadomo o co chodzi, po za tym, napisałem wiele innych pytań, na które ktoś mógłby odpowiedzieć ... :/m47! pisze: Nie masz co się dziwić bo leniów to generalnie nigdzie nie lubią ;P ... A mnie to akurat rozśmieszyło :D
- run
- Zaprawiony W Bojach

- Kontakt:
Nie ograniczaj się do Powerade. Jest masa innych izotoników np sypany Isostar, bardzo tani Oshee, nawet izotonik marki Carrefour jest
Osobiście kilka ich wypróbowałem, teraz przymierzam się do izo z NaturalPower.
- Grzegorz Starzak
- Rozgrzewający Się

i który jest najlepszy ?
sądząc po reklamie to oshee :D hehe
ale ja korzystałem z powerade i power iso.
powerade zdecydowanie górą...
co jest lepszego i jakie sa ceny ?
- run
- Zaprawiony W Bojach

- Kontakt:
Wszystkie są do siebie zbliżone i trzeba na własnej skórze to przerobić. Teraz jest zimniej ale w lecie starałem się latać z wodą, żeby móc się polewać.Grzegorz Starzak pisze:i który jest najlepszy ?
Ja preferuję Isostar w proszku, mogę zrobić słabszy albo normalny roztwór w zależności od potrzeb. Pewnie to jest placebo ale co tam
Z resztą izotonik to problem trzeciorzędny i śmiało możesz latać ze zwykłą wodą
- Grzegorz Starzak
- Rozgrzewający Się

...
Ostatnio zmieniony 26 paź 2009, 12:57 przez Grzegorz Starzak, łącznie zmieniany 1 raz.
- glodny1988
- Zaprawiony W Bojach

jak mawia pani frał apokalipsa...polewał sie zeby sie schłodzic chociaz na chwile jak jest 35 stopni to na chwile pomaga,z tego co wiem to raczej czlowiek nie jest w stanie wchłaniac przez skore 
- run
- Zaprawiony W Bojach

- Kontakt:
Grzegorz Starzak - Kiedy była temp w okolicach 30°C to wylewałem trochę wody na rękę, rozsmarowywałem ją na przedramię i kark. Bardzo mi pomagało w chłodzeniu i Tobie też to polecam. Teraz na szczęście albo i nieszczęście robi się zimniej i nie ma takiej potrzeby. Na niektórych maratonach nawet rozdają gąbki nasączone wodą jak jest gorąco. I tutaj jeszcze wesprę się sceną, którą zapewne pamiętasz bo były to bardzo często pokazywane obrazki w TV - jak Korzeniowski zdobywał złoto w Atlancie, Sydney albo Atenach w chodzie na 50 km to miał w ręku gąbeczkę z wodą i regularnie z niej wyciskał wodę. Możesz o tym zresztą przeczytać bodajże w magazynie Bieganie z 2006 albo którymś z RW 
- Grzegorz Starzak
- Rozgrzewający Się

Kramer - byłbyś tak uprzejmy i nie pisał w tym temacie ?
Run - Ja mam zawody pod koniec października, więc oblewanie się wodą chyba nie jest konieczne.
Słyszałem kiedyś, że banany zapobiegają kłuciu kolki (nie wiem jak to się pisze), to prawda?
Run - Ja mam zawody pod koniec października, więc oblewanie się wodą chyba nie jest konieczne.
Słyszałem kiedyś, że banany zapobiegają kłuciu kolki (nie wiem jak to się pisze), to prawda?