Jaki pulsometr?

Piotrq
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Na wstępie chciałbym wszystkich przywitać - Witam!

Otóż jestem na etapie kupna pulsometru. Chciałbym, żeby kwota nie przekraczała 150zł, jak będzie taniej nie będę płakał :hej: . Otóż chciałbym, żeby łączył w sobie funkcje zegarka sportowego i pulsometru. Mam nadzieję, że pomożecie mi wyborze odpowiedniego modelu.

Pozdrawiam

Piotr
PKO
Awatar użytkownika
Adam Klein
Honorowy Red.Nacz.
Życiówka na 10k: 36:30
Życiówka w maratonie: 2:57:48

Nieprzeczytany post

W tej kwocie nie ma urządzeń łączących w sobie dobry biegowy zegarek i pulsometr.
Awatar użytkownika
MichalJ
Ekspert/Trener
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Adam tu nie chodzi o dobry biegowy zegarek tylko zegarek i pulsometr.

proponuje:

sigma onyx balance
sigma onyx classic
sigma pc3
sigma pc800
Michal. J
MOIM TRENEREM JEST JEZUS-strasznie wymagajacy ale warto mu zaufac

www.rodzinkamisyjna.pl
rwJasiu
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: <35'

Nieprzeczytany post

A ja polecam jak już wyżej napisał Michał- Sigma Pc3

Nigdy nie miałem problemów z łączeniem, puls odmierzany na prawdę z dużą dokładnością, 50 lapów....

Osobiście pozbierałbym troszkę kasy i zakupił się w Polara Rs300x,
zakup na całe życie, polecam:)
Piotrq
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Ja potrzebuję tylko (albo aż) na trening. Prosty, w miarę funkcjonalny i nie drogi. Bieganie to nie moje hobby, a raczej jeden z wymogów przy pracy - sędziowanie. Pomyślę nad droższą wersją, jak mówicie, że się opłaca.

Dziękuję za odpowiedzi!!!

Pozdrawiam!!!
Awatar użytkownika
pusz73
Stary Wyga
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

rwJasiu pisze:Osobiście pozbierałbym troszkę kasy i zakupił się w Polara Rs300x,
zakup na całe życie, polecam:)
Posiadam go i potwierdzam, że to świetnie wykonany i porządny pulsometr.
Jednak drugi raz bym go nie kupił. Wybrałbym starszy model RS200albo któregoś garmina. Głównie przez fakt że do zgrywania danych na pc potrzebne jest dodatkowe urządzenie za około 200zł.
nx7400
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

A może kolega nie potrzebuje mega wypasu i wystarczyłoby mu takie urządzenie: http://www.decathlon.com.pl/PL/cw-basic-black-11270804/ ?
nx7400
Awatar użytkownika
MichalJ
Ekspert/Trener
Kontakt:

Nieprzeczytany post

odradzam!!!
Jezeli chodzi o tanie modele to jedyna solidna firma to sigma i najtansze modele polara. Reszta jest zalezna od szczescia. Jeden na 10 bedzie chodzil dobrze
Michal. J
MOIM TRENEREM JEST JEZUS-strasznie wymagajacy ale warto mu zaufac

www.rodzinkamisyjna.pl
Awatar użytkownika
run
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Piotrq - A zastanawiałeś się czy w ogóle jest Ci potrzebny pulsometr? :) Za taką kasę kupisz najwyżej zegarek Timex Ironaman.
Piotrq
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

run pisze:Piotrq - A zastanawiałeś się czy w ogóle jest Ci potrzebny pulsometr? :) Za taką kasę kupisz najwyżej zegarek Timex Ironaman.
Potrzebny szczególnie do treningu. Gdyby nie był bym nie kupował i nie prosił o pomoc :hejhej:
Awatar użytkownika
run
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Piotrq pisze:
run pisze:Piotrq - A zastanawiałeś się czy w ogóle jest Ci potrzebny pulsometr? :) Za taką kasę kupisz najwyżej zegarek Timex Ironaman.
Potrzebny szczególnie do treningu. Gdyby nie był bym nie kupował i nie prosił o pomoc :hejhej:
Ale potrzebujesz te wszystkie dane VoMax etc? Z pozycji biegacza-amatora twierdzę, że pulsometry, zegarki, GPS w początkowym etapie przygody z bieganiem zabijają przyjemność z 'szurania'. Nie jest się lepszym dzięki pulsometrowi tylko dzięki zapiepszaniu na treningach. No ale nie wiem czy jesteś początkujący bo nie napisałeś nic na ten temat i poza tym jeste cep gupi amator ;)
Piotrq
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

run pisze:
Piotrq pisze:
Ale potrzebujesz te wszystkie dane VoMax etc? Z pozycji biegacza-amatora twierdzę, że pulsometry, zegarki, GPS w początkowym etapie przygody z bieganiem zabijają przyjemność z 'szurania'. Nie jest się lepszym dzięki pulsometrowi tylko dzięki zapiepszaniu na treningach. No ale nie wiem czy jesteś początkujący bo nie napisałeś nic na ten temat i poza tym jeste cep gupi amator ;)
Potrzebny mi jest, bo trening jest tak napisany. Powtórzę się. Nie jestem biegaczem, tylko sędzią :oczko:. Przytoczę poradę:
Efektywność treningu w znacznym stopniu zależy od kontroli właściwych obciążeń. Najprostszą formą kontroli obciążenia jest pomiar tętna przy pomocy SPORT – TESTERA (do około 100 zł. można już kupić model z funkcjami, które w zupełności wystarczą – sklepy internetowe, Allegro)
A ten pulsometr, warto dołożyć?, czy też może polar f4? Kurde, miałem przeznaczyć minimum kasy na ten cel. Chyba obstawię za tą pierwszą Sigmą Pc3...

Dzięki za odpowiedź!
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ