Kto do Puszczy Bukowej na treningi biega??
- Adam Klein
- Honorowy Red.Nacz.
- Życiówka na 10k: 36:30
- Życiówka w maratonie: 2:57:48
A gdzie jest puszcza bukowa? W górach jak mniemam?
-
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: 2:58:00
Wręcz przeciwnie. Koło Szczecina.
Rzeczywiście teren przepiękny i wymagający z racji moreny. terenowo zbliżone do okolic 3M.
(Edited by Ziut at 8:19 am on Nov. 5, 2003)
Rzeczywiście teren przepiękny i wymagający z racji moreny. terenowo zbliżone do okolic 3M.
(Edited by Ziut at 8:19 am on Nov. 5, 2003)
-
- Dyskutant
- Życiówka w maratonie: brak
Ziut ma rację, Puszcza Bukowa jest w rejonach Szczecina i rzeczywiście jest przepiękna .
Ja biegam raczej w tej części od osiedla Bukowego, może znajdzie się ktoś, kto tamtędy także podąża na tening do puszczy...
pozdrawiam,
Gośka
Ja biegam raczej w tej części od osiedla Bukowego, może znajdzie się ktoś, kto tamtędy także podąża na tening do puszczy...
pozdrawiam,
Gośka
-
- Dyskutant
szczerze powiem, że nie wiem jak duże są przewyższenie... ale Puszcza Bukowa, nie ma co ukrywać, jest przystosowana dla trochę mniej i bardziej wymagających biegaczy ( znajdą się fajne, długie górki):) ... czemu dopiero od lutego?? może jednak się skusisz, żeby od listopada rozpocząć?? zastanów się??
pozdrawiam, Gośka
pozdrawiam, Gośka
- Karola
- Zaprawiony W Bojach
Kiedyś biegałam po Puszczu Bukowej (WF w szkole średniej). Fantastyczne tereny. :taktak:
Teraz mieszkam na lewobrzeżu i tu biegam.
Podejrzewam że zagladających tu z prawobrzeża jest więcej i niebawem coś napiszą. Tych bez dostępu do intarnetu spotkasz na trasie.
Ja dziś koło "mojego" lasu spotkałam biegacza i zagadałam i tym sposobem poznałam kogoś biegającego.
Poznanych w Lasku w niedziele jest jeszcze więcej i chyba dlatego nie mogę się doczekać kolejnej. :)
Powodzenia.
Teraz mieszkam na lewobrzeżu i tu biegam.
Podejrzewam że zagladających tu z prawobrzeża jest więcej i niebawem coś napiszą. Tych bez dostępu do intarnetu spotkasz na trasie.
Ja dziś koło "mojego" lasu spotkałam biegacza i zagadałam i tym sposobem poznałam kogoś biegającego.
Poznanych w Lasku w niedziele jest jeszcze więcej i chyba dlatego nie mogę się doczekać kolejnej. :)
Powodzenia.
- ours brun
- Zaprawiony W Bojach
no z takim zaproszeniem to może zacznę od razu a przewyzszenia mnie interesują bo uprawiam dyscyplinę "BG"... niestety chwilowo jestem oddalony o ok. 500km od Puszczy Bukowej mozliwe że od lutego zacznę pracę w Szczecinie - jak daleko jest od centrum?Quote: from gocha on 7:47 pm on Nov. 6, 2003
czemu dopiero od lutego?? może jednak się skusisz, żeby od listopada rozpocząć?? zastanów się??
pozdrawiam, Gośka
-
- Dyskutant
no niestety nie wiem, jakie są przewyższenia... pytałam się znajomych oni też nie bardzo wiedzieli... mówili duże, ale sprecyzować nie potrafili... jak pod koniec sierpnia organizowali MTB w puszczy to dużo uczestników powiedziało, że się nie spodziewało, że w Szczecinie są "góry", coś w tym jest... a tam, gdzie teraz pomieszkujesz są dobre tereny do uprawiania biegów przełajowych??....
jeśli zaś chodzi o odległość od centrum do puszczy to wynosi ona gdzieś w granicach 13-15 kilometrów zależy jaką trasą się jedzie...nie wiem czy to dla Ciebie dużo....
wszystko okaże się w lutym ( jeśli przyjedziesz do Szczecina), wtedy będziesz mógł sam ocenić na ile wymagające są trasy w Puszczy Bukowej... trochę info jest na stronie bukowa.px.pl, wiem, też że całkiem fajnie trasy w okolicach Szczecina zostały opisane w "Przewodniku Rowerowym" wydanym przez Pascala...
jedno jest pewne warto poznać bliżej Puszę Bukową ... czas pokaże jak poukładają się sprawy...
pozdrawiam
jeśli zaś chodzi o odległość od centrum do puszczy to wynosi ona gdzieś w granicach 13-15 kilometrów zależy jaką trasą się jedzie...nie wiem czy to dla Ciebie dużo....
wszystko okaże się w lutym ( jeśli przyjedziesz do Szczecina), wtedy będziesz mógł sam ocenić na ile wymagające są trasy w Puszczy Bukowej... trochę info jest na stronie bukowa.px.pl, wiem, też że całkiem fajnie trasy w okolicach Szczecina zostały opisane w "Przewodniku Rowerowym" wydanym przez Pascala...
jedno jest pewne warto poznać bliżej Puszę Bukową ... czas pokaże jak poukładają się sprawy...
pozdrawiam
-
- Dyskutant
jak na razie podczas treningu więcej spotykam spacerowiczów i rowerzystów niż biegaczy... ostatnim biegaczem, którego spotkałam, był meżczyzna, który akurat powracał z treningu, a ja dopiero pomykałam do puszczy, więc tylko się pozdrowiliśmy i pobiegliśmy w przeciwnych kierunkach....ale wierzę, że wkrótce znajdzie się osoba, która potowarzyszy mi w treningach:) ...
pozdrawiam
pozdrawiam
- ours brun
- Zaprawiony W Bojach
Jeszcze z zaproszenia nie skorzystałem, a zatem to nie byłem ja w każdym razie Michałowic gdzie obecnie mieszkam nie polecam do treningu biegu górskiego bo jest tu całkowicie płasko, dzięki temu mam jednak wytłumaczenie dlaczego tak kiepsko mi idzie...
O Puszczy Bukowej słyszałem dobre rzeczy i nie byłoby dla mnie problemem dojeżdżanie (oczywiście z centrum Szczecina) powiedzmy 2xtydz. na pobieganie tam... W jakim tempie "pomykasz" w puszczy - nie wiadomo czy się utrzymam za Tobą?
na pewno jednak do tego czasu będziesz otoczona szczelnym pierścieniem biegaczy
O Puszczy Bukowej słyszałem dobre rzeczy i nie byłoby dla mnie problemem dojeżdżanie (oczywiście z centrum Szczecina) powiedzmy 2xtydz. na pobieganie tam... W jakim tempie "pomykasz" w puszczy - nie wiadomo czy się utrzymam za Tobą?
na pewno jednak do tego czasu będziesz otoczona szczelnym pierścieniem biegaczy
-
- Dyskutant
jak już wcześniej napisałam, po długiej, nawet bardzo długiej przerwie powróciłam do biegania, na razie więc nie szaleje i nie osiągam zawrotnych prędkości, teraz mam zamiar przez najbliższe miesiące potrenować nad moją wytrzymałością...w sumie trudno powiedzieć w jakim tempie, są gorsze i lepsze dni.. poza tym to, że podam Ci na przykład moją śrenią prędkość za dużo Ci nie da jeśli nie wiesz jak wygląda trasa... myślę, że dasz sobie radę, i może być tak, że to ja będę zostawać w tyle ( pewnie bardziej prawdopodobne;))...a może się też okazać, że jednakową formą będziemy dysponować.. pożyjemy, zobaczymy:)
jak długo trenujesz? ile średnio kilometrów pokonujesz?? ja na razie na średnie dystanse biegam...
w praktyce się wszysko okaże... do jakiego wysiłku jesteśmy się w stanie zmusić
pozdrawiam
jak długo trenujesz? ile średnio kilometrów pokonujesz?? ja na razie na średnie dystanse biegam...
w praktyce się wszysko okaże... do jakiego wysiłku jesteśmy się w stanie zmusić
pozdrawiam
- ours brun
- Zaprawiony W Bojach
W zależności od pory roku i dysponowania czasem pokonuję 200-400km/miesiąc - pod warunkiem że nie mam kontuzji. Raczej na trening poniżej 9km szkoda mi czasu, natomiast z dłuższych to zasadniczo nie przekraczam jednorazowo 30km. W zimie rozumiem, że śnieg pojawia się sporadycznie? (warto czasem pobiegać trochę na nartach).
Dzięki za linka - zacznę studiować mapy PB
Dzięki za linka - zacznę studiować mapy PB
- Ula
- Zaprawiony W Bojach
W Puszczy Bukowej mozna biegać zarówno w terenie lekko wznoszącym sie i nie utrudniającym biegania lecz wymagającym troszeczke wysiłku jak i można biegac po górkach (raczej wspinac sie) o kącie nachylenia bardzo dużym. W maju tego roku wraz SzGB tam biegałam i był istny cross czasami i nogi miękły jak wata, z drugiej strony były też trasy gdzie spokojnie biegłam.
Co do biegania po Puszczy to nie biegam tam ze względu na własne bezpieczeństwo. Nie chce cie gocha straszyć ale uważaj jak tak sama po Puszcy Biegasz a szczególnie jeżeli jest to pod wieczór jak sie ciemno robi.
Saint z Szczecińskiej Grupy Biegowej poszukuje partnera/ki do wspolnego biegania i z tego co wiem nie ma on przeszkód aby dojezdzac nawet na Prawobrzeze do Puszczy.
Good Luck
Co do biegania po Puszczy to nie biegam tam ze względu na własne bezpieczeństwo. Nie chce cie gocha straszyć ale uważaj jak tak sama po Puszcy Biegasz a szczególnie jeżeli jest to pod wieczór jak sie ciemno robi.
Saint z Szczecińskiej Grupy Biegowej poszukuje partnera/ki do wspolnego biegania i z tego co wiem nie ma on przeszkód aby dojezdzac nawet na Prawobrzeze do Puszczy.
Good Luck