Skąd taka dysproporcja ceny?
-
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka w maratonie: brak
Kupiłem ost. 2 różne dwumiesięczniki o tematyce biegowej: Runner"s world i Bieganie Gazeta to gazeta. Każdy w domu może sobie poczytać...ot choćby w kibelku
Obydwa ciekawe tylko ta różnica w cenie (15pln za Runer"s World a tylko 8pln za Bieganie). Jak dla mnie ten pierwszy nie jest specjalnie lepszy! Ba, przynajmniej ost. nr tego drugiego bardziej mi przypadł do gustu. Pewno przez ten art. o "Geb". Zastanawiam się skąd taka różnica w cenie? Czy to nie lekka przesada?

Pozdrawiam!
wykastrowany kot
wykastrowany kot
- marsowa
- Wyga
- Życiówka na 10k: brak
Cena nie odzwierciela wartości produktu, stanowi część marketingu. RW jest widocznie dla tych, którzy poczują się lepiej gdy wydadzą na gazetę więcej.jumper pisze:Kupiłem ost. 2 różne dwumiesięczniki o tematyce biegowej: Runner"s world i Bieganie Gazeta to gazeta. Każdy w domu może sobie poczytać...ot choćby w kibelkuObydwa ciekawe tylko ta różnica w cenie (15pln za Runer"s World a tylko 8pln za Bieganie). Jak dla mnie ten pierwszy nie jest specjalnie lepszy! Ba, przynajmniej ost. nr tego drugiego bardziej mi przypadł do gustu. Pewno przez ten art. o "Geb". Zastanawiam się skąd taka różnica w cenie? Czy to nie lekka przesada?
BTW RW to korporacyjny, bezosobowy produkt opierający się na przedrukach, a to bieganie jakieś takiej bardziej ludzkie. Zdecydowanie bardziej

- Adam Klein
- Honorowy Red.Nacz.
- Życiówka na 10k: 36:30
- Życiówka w maratonie: 2:57:48
Każda firma ma jakąś swoją politykę cenową.
RW to jest to samo wydawnictwo co Mens Health - i pewnie kosztuje podobnie, nie? Nawet nie wiem ile Mens Health kosztuje bo raczej nie kupuję.
To co w RW bardziej mi się podoba to papier, mimo, że ten w Bieganiu jest może nawet grubszy i droższy (nie wiem) i układ edycyjny itp itd - ale to jest w końcu część dużego wydawnictwa więc mają tam spory sztab ludzi.
RW to jest to samo wydawnictwo co Mens Health - i pewnie kosztuje podobnie, nie? Nawet nie wiem ile Mens Health kosztuje bo raczej nie kupuję.
To co w RW bardziej mi się podoba to papier, mimo, że ten w Bieganiu jest może nawet grubszy i droższy (nie wiem) i układ edycyjny itp itd - ale to jest w końcu część dużego wydawnictwa więc mają tam spory sztab ludzi.
-
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: brak
- Kontakt:
Dwumiesięcznikiem jest tylko RW, "Bieganie" ukazuje się 10 razy do roku, poza sezonem wakacyjnym i świątecznym jest miesięcznikiem, więc w skali roku cena wychodzi taka sama.
Polityka cenowa wydawcy to jedno, ale na pewno duże znaczenie ma fakt, że RW to wydanie międzynarodowe i jest współfinansowane przez duży koncern (z zysków z innych tytułów). Nie musi się "opłacać".
Polityka cenowa wydawcy to jedno, ale na pewno duże znaczenie ma fakt, że RW to wydanie międzynarodowe i jest współfinansowane przez duży koncern (z zysków z innych tytułów). Nie musi się "opłacać".
- Adam Klein
- Honorowy Red.Nacz.
- Życiówka na 10k: 36:30
- Życiówka w maratonie: 2:57:48
No to jak nie musi się opłacać, to powinno kosztować złotówkę, nie ? 

-
- Zaprawiony W Bojach
Skoro tak to wszystko jasne. Mnie zmyliło to, że zarówno na jednym jak i na drugim piśmie ostatniego numeru jest napisane lipiec-sierpień.Midi pisze:Dwumiesięcznikiem jest tylko RW, "Bieganie" ukazuje się 10 razy do roku, poza sezonem wakacyjnym i świątecznym jest miesięcznikiem, więc w skali roku cena wychodzi taka sama.
"
Pozdrawiam!
wykastrowany kot
wykastrowany kot