Problem ze stosowaniem diet

Wszystko o bieganiu i zdrowiu
Awatar użytkownika
run
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak
Kontakt:

Nieprzeczytany post

CríostóirSweeney i OlekB - Dzięki! Możecie wrzucić przykłady potraw, które robicie po trenigu? Myślę, że jest sporo osób, które to bardzo ciekawi. Nie chodzi mi tutaj o dokładne przepisy ale dla laików 'zjedz dużo węgli' może nic nie mówić ;)

Co do ryb to ostatnio sporo ich jem. W tym miesiącu będę się trzymał wytycznych z mypiramid.gov i opiszę pod koniec września moje odczucia.
New Balance but biegowy
Awatar użytkownika
CríostóirSweeney
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka w maratonie: 03:56:13

Nieprzeczytany post

run pisze:CríostóirSweeney i OlekB - Dzięki! Możecie wrzucić przykłady potraw, które robicie po trenigu? Myślę, że jest sporo osób, które to bardzo ciekawi. Nie chodzi mi tutaj o dokładne przepisy ale dla laików 'zjedz dużo węgli' może nic nie mówić ;)

Co do ryb to ostatnio sporo ich jem. W tym miesiącu będę się trzymał wytycznych z mypiramid.gov i opiszę pod koniec września moje odczucia.
Po treningu biegowym zazwyczaj piję napój izotoniczny, ale też czasami robię mix owocowy z jogurtem można też pić mleko czekoladowe o obniżonej zawartości tłuszczu. Też dobrym pomysłem jest świeży!!! sok pomarańczowy. A później jem normalny obiad (węglowodany+białko+warzywa!!!)

Z tego co mi wiadomo to na tydzień wystarczy jak zjesz około 250g ryby. Jeżeli jesz ryby z puszek to wybieraj takie które są w zalewie wodnej (nie solance) i nie są w oleju-alternatywą mogą tu być w sosie pomidorowym.

pozdro
Obrazek

Run first, train later...
OlekB
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

PRZYKŁAD:

Po bieganiu nie siłowni najczęściej sałatka z kurczaka 150g, fasoli 3-4 łyżki czerwona albo biała, pomidorka 1szt, szczypiorku 5-10cm pęczku, sałaty 5-10 liści, ogórka 1szt kiszonego własnej roboty, przyprawy, sos sojowy 1 łyżka, olej z oliwek lub lniany lub rzepakowy 1 łyżka i do tego kaszę jaglaną albo gryczaną, niekiedy też ryż czerwony.

Do tego herbata czerwona z zawijaną zieloną 1:1

Jak mi mało to zjem z 3-4 śliwki solidne albo dobre duże jabłko.

Tak się składa że drób, jajka, mleko, sery twarogowe, mam swojskie z wybiegu, czyli eko(nie karmione gmo, starydami, szczepionkami itd. "0" za psie pieniądze od sąsiada, więc jem jeszcze w miarę "zdrowo" ale to i tak pobożne życzenia.

pozdro
Nic nie umiem i nic nie wiem, jestem matoł bity w ciemię...
Awatar użytkownika
run
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

OlekB pisze:Do tego herbata czerwona z zawijaną zieloną 1:1
A co to za wynalazek? :) Kupujesz w sklepie z herbatami czy sam mieszasz?

CríostóirSweeney - Dzięki za info o rybie w sosie pomidorowym! Zawsze go unikałem pomimo że go bardzo lubię bo myślałem, że jest niezdrowy :)
OlekB
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Zielona ręcznie zawijana w kulki, mam ją z Chin, ale z tego co widziałem jest po 40zł 100g.

pozdro
Awatar użytkownika
run
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Aha czyli Gunpowder czy całe liście zwijane? Ja piję na ogół zwykłą Senhę, czasem z trawą cytrynową. Nie kumam o co chodzi z 'czerwona z zieloną'? Parzysz je równocześnie? Powinno się je robić w innych temperaturach więc ciężko mi to sobie wyobrazić, nie mówiąc już o smaku ;)
OlekB
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Omijam zasady jak zawsze nie przeginając za bardzo, tak mi zasmakowało zalewam 80oC.
ODPOWIEDZ