Komentarz do artykułu Nike Lunar Glide - czy czeka nas rewol
-
- Dyskutant
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
A ja kupiłem w usa i tam pobiegalem przez 3 tygodnie, a teraz 2 tygodnie w pl (w tych butach ok. 100km). Porównując do gel-kayano nie moge powiedzieć, że są lepsze, gorsze, bardziej szybkie czy wolniejsze. Są inne.
Odczucia - bardzo lekkie, miękkie. Nic mnie nie obciera, nie boli.
Na trasach do 15 km jest ok. Na razie wybiegania robię w kayano ale za 2 tyg. pobiegnę w glidach 30 km.
Pewnie za kilka miesięcy będę wiedział czy kolejne buty kupię od nike czy od asics.
Odczucia - bardzo lekkie, miękkie. Nic mnie nie obciera, nie boli.
Na trasach do 15 km jest ok. Na razie wybiegania robię w kayano ale za 2 tyg. pobiegnę w glidach 30 km.
Pewnie za kilka miesięcy będę wiedział czy kolejne buty kupię od nike czy od asics.
Fasola
[url=http://runmania.com/rlog/?u=fasola][img]http://runmania.com/f/51db30842675db074f28b649412ae540.gif[/img][/url]
[url=http://runmania.com/rlog/?u=fasola][img]http://runmania.com/f/51db30842675db074f28b649412ae540.gif[/img][/url]
-
- Rozgrzewający Się
do mnie wczoraj dotarly kurierem,
nie moglem wyrobic i mimo ze mialem wczoraj 'wolne' od biegania to 'poszedlem' je sprawdzic:)
sa bardzo wygodne i lekkie, jak moj przedmowca nie jestem w stanie stwierdzic czy sa szybsze/ wolniejsze czy lepsze/gorsze - sa inne...
ten model to cos miedzy Nike Free a Pegasus 25
to jest moja subiektywna opinia i nie wszyscy musza sie z nia zgodzic,
mi osobiscie leza Nike i Asicsy (waze 82kg, szeroka neutralna stopa)
poza tym mowimy tu o dystansie 8km:) w sobote wezme je na 2x dluzszy i bede mogl cos wiecej powiedziec..
pierwsze wrazenia na plus,
pozdrawiam
nie moglem wyrobic i mimo ze mialem wczoraj 'wolne' od biegania to 'poszedlem' je sprawdzic:)
sa bardzo wygodne i lekkie, jak moj przedmowca nie jestem w stanie stwierdzic czy sa szybsze/ wolniejsze czy lepsze/gorsze - sa inne...
ten model to cos miedzy Nike Free a Pegasus 25
to jest moja subiektywna opinia i nie wszyscy musza sie z nia zgodzic,
mi osobiscie leza Nike i Asicsy (waze 82kg, szeroka neutralna stopa)
poza tym mowimy tu o dystansie 8km:) w sobote wezme je na 2x dluzszy i bede mogl cos wiecej powiedziec..
pierwsze wrazenia na plus,
pozdrawiam
- wysek
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 32:34
- Życiówka w maratonie: 2:43
- Kontakt:
-
- Zaprawiony W Bojach
- Kontakt:
zależy ... chodzi sie innym krokiem niż biega i jak dopasują sie do chodzenia to potem mogą być źle dopasowane do bieganiawysek pisze:@goliat
Polecam rozchodzenie butów zanim zaczniesz je "zabiegiwać". Żeby choć trochę dopasowały się do stopyDłużej pożyją.
Pozdrawiam
nie ma jak lekko rozbiegać buty prosto z kartonu

-
- Rozgrzewający Się
Kupiłem buty ASICS GT-2140, dobierając pod pronacje (czyt. platfusa), wage (96kg) i rodzaj biegania (po asfalcie). Mimo, że but w sklepie leżał idealnie, nawet podczas truchtania, to przy pierwszym treningu ułożył sie źle i uwierał. Przy drugim treningu było jeszcze gorzej - wyskoczyły bąble. Wróciłem do sklepu na tarczy i z obtartymi nogami wybrałem lunarglide'y. Powiem szczerze - but rewelacja. Nigdy mnie nie przekonywały produkty nike, lecz ten zmienił mój sposób myślenia o tym brandzie. Biega sie w nim doskonale, jak po tapczanie. Już pierwszy trening, jeszcze z niezaleczonymi stopami był czystą przyjemnością. Naprawde porządny produkt, a nie wygląda 

po prostu Filip
- wysek
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 32:34
- Życiówka w maratonie: 2:43
- Kontakt:
- soprano99
- Zaprawiony W Bojach
Odnośnie Asics gt 2140 i bąbli na stopie - taki urok tych butów, zresztą jak i poprzednich modeli. A wpływ na to ma dość twarda wkładka i oczywiście Duomax.
Ale Nike bym chętnie spróbował...
Ale Nike bym chętnie spróbował...
GG 4428822
"Bo największym ryzykiem jest nie ryzykować"
"Bo największym ryzykiem jest nie ryzykować"
-
- Rozgrzewający Się
Miałem okazje porównywać nike lunarglidy z gt 2140 i faktycznie są zupełnie inne ( moje odczucie to, że gt były bardziej dopasowane) i cały czas się wacham które wybrac ponieważ ma lewa stopa jest ok a prawa pronuje ( koslawa pięta) jak sadzicie które bedą lepsze?
-
- Rozgrzewający Się
Czy ktoś z Was wie coś na temat pielęgnacji tegoż modelu buta?
Czy warto go np. .przemywać czasem jakimś środkiem czy raczej wystarczy od czasu do czasu poprostu zwyczajna woda w rozsądnych ilościach, a może najlepiej po prostu zostawić go w spokoju ?
Z góry dzięki za wszelkie porady.
Czy warto go np. .przemywać czasem jakimś środkiem czy raczej wystarczy od czasu do czasu poprostu zwyczajna woda w rozsądnych ilościach, a może najlepiej po prostu zostawić go w spokoju ?
-
- Dyskutant
Czy ktoś wie gdzie w województwie opolskim, śląskim lub dolnośląskim można przymierzyć ten but w rozmiarze 46 lub 47 ?
Mam zamiar je kupić na run4fun.pl, tyle że będą to moje pierwsze buty do biegania i nie wiem jaki ma być rozmiar. Miałem już kilka par butów z Nike i zawsze były to buty o wkładce 30 cm (46) ale niby do biegania maja być 0,5 cm większe (47) więc chciałem przymierzyć oba ale niestety udało mi się je obejrzeć tylko we Wrocławiu, w sklepie Nike w pasażu mieli tylko do rozmiaru 44,5 ;/
Mam zamiar je kupić na run4fun.pl, tyle że będą to moje pierwsze buty do biegania i nie wiem jaki ma być rozmiar. Miałem już kilka par butów z Nike i zawsze były to buty o wkładce 30 cm (46) ale niby do biegania maja być 0,5 cm większe (47) więc chciałem przymierzyć oba ale niestety udało mi się je obejrzeć tylko we Wrocławiu, w sklepie Nike w pasażu mieli tylko do rozmiaru 44,5 ;/
-
- Rozgrzewający Się
daniel488 ja też wybrałem te buty jako moje pierwsze do biegania, miałem wcześniej buty nike rozmiar 42,5 (wkładki nie pamiętam w cm) i dokładnie taki sam rozmiar zamówiłem na allegro, czego nie żałuje 

- Adam Klein
- Honorowy Red.Nacz.
- Życiówka na 10k: 36:30
- Życiówka w maratonie: 2:57:48
Zostawić go w spokoju.DavidKKS pisze: a może najlepiej po prostu zostawić go w spokoju ?
-
- Dyskutant
i potruchtałem w glidach 30 km. Muszę powiedzieć, że jestem miło zaskoczony. Spisały się b.dobrze. Zastanawiam się nad wzięciem ich na maraton.
Fasola
- toja
- Rozgrzewający Się
Wczoraj przymierzałem LunarGlide w InterSport. Moim zdaniem buty są fantastyczne (po raz pierwszy poczułem, że nie mam butów na nogach). W czasie truchtu oraz biegu po sklepie miałem wrażenie poruszania się po miękkiej, żelowej powierzchni.Adam Klein pisze:Gdzieś je już kupiłeś czy dostałeś ?Cezariusz pisze:Właśnie wkładam na nogi LunarGlide.
No i jakie wrażenia ?
Mam na nie wielką ochotę (zwłaszcza z 155 rabatem "Biegnij Warszawo"), ale obawiam się czy te buty przeżyją jesienną i zimową aurę

Początkujący :-))))
- Adam Klein
- Honorowy Red.Nacz.
- Życiówka na 10k: 36:30
- Życiówka w maratonie: 2:57:48
Raczej nie - to buty zdecydowanie wiosenno letnie.