ASICS GT-2140

Michał Jaskólski
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

No to mam chyba właśnie Asics Blackhawk. Gdy przymierzałem buty w sklepie nie czułem różnicy między nimi a GT-2140. Pewnie jakbym kupił obie pary i biegał na zmianę w nich to bym różnicę zauważył. Jak na razie do takiego biegania jak moje chyba wystarczą.
PKO
gasper
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

tomek5 pisze:nie każdy ma możliwość biegania po lesie czy parku jest duża ilość ludzi którzy musi dreptać po asfalcie;/
uwierz mi, że zawsze jest możliwość biegania po miękkim - trzeba tylko chcieć....
tomek5
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

no są np parki w jeśli ktoś mieszka w dużym lub mniejszym mieście a Ty Gosper co sądzisz na temat tego modelu asicsa 2140?
gasper
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

tomek5 pisze:no są np parki w jeśli ktoś mieszka w dużym lub mniejszym mieście a Ty Gosper co sądzisz na temat tego modelu asicsa 2140?
nie dotykałem tego buta to nic nie powiem
biegam teraz w stratusach 2- są ok - ale najlepiej biega mi sie ostatnio w startówkach saucony
piotrek255
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Jestem własnie po pierwszym 30 minutowym szybkim marszu w Asics GT 2140, prawa część dołu stopy ( około 3 cm od tyłu stopy) w lewej nodze szczypie/boli mnie (obtarcia), buty od razu wydały mi się za ciasne na środku długości stopy (stopa w tych miejscach wypycha siateczkowy materiał na boki), mam rozmiar stopy 47, kupiłem numer buta 48 specjalnie żeby było luźniej, ale jednak konstrukcja buta jest jaka jest i rozmiar ma mało do tego.

Ciężko jest mi znaleźć buty do biegania w moim rozmiarze, jedyna opcja jest wysyłka przez internet, myślałem że Asicsy będą dobrym wyborem, rozglądam się za innym modelem. Zastanawiam się jeszcze nad zakupem drugiej pary butów, szkoda mi pieniędzy na inny model który może być tak samo słabo dopasowany.

odnośnie budowy, w lewej stopie język buta schodzi mi na lewo w prawej na prawo, ale z racji obtarć podejrzewam że w lewej stopie naciskam bardziej piętą z prawej strony. Na prawej stopie niema żadnych obtarć.
elizakop
Stary Wyga
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

..
Ostatnio zmieniony 02 lis 2009, 10:49 przez elizakop, łącznie zmieniany 1 raz.
piotrek255
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Sprawdziłem nike lunar glide ale nigdzie niema mojego rozmiaru (47,5 czyli powinienem mieć przynajmniej 48)

Wiem już co mnie uwiera w asicsach, w buty włożona jest niebieska wkładka, która zachodzi w gore przy ściankach buta przy pięcie, kiedy biegam pod wpływem nacisku pięta obciera o szczelinę powstałą między wkładką a ściankami buta. Poszukam jakichś alternatywnych wkładek, morze uda mi się wpaść na jakiś sposób żeby poradzić sobie z obtarciami, jeśli tak to napisze go tutaj.
pawels72
Dyskutant
Dyskutant

Nieprzeczytany post

Witam wszystkich - ja tu po raz pierwszy ;) Może komuś przyda się informacja, że - przynajmniej w Łodzi w Intersport w Manufakturze buciki GT-2140 są po 269zł. Jestem początkującym - są to moje pierwsze buty dedykowane do biegania. Do tej pory (6 tygodni) biegałem w butach do spacerowania:) Dziś po pierwszym treningu w asics-ach - nowa jakość na odcinkach asfaltowych :).
Awatar użytkownika
jaszczomb
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

pawels72 pisze: Dziś po pierwszym treningu w asics-ach - nowa jakość na odcinkach asfaltowych :).
po przesiadce z tenisówek każde dedykowane buty wydają się rewelacyjne.
ps.to było w kwestii zimnego prysznica na głowę :)
Awatar użytkownika
soprano99
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Asicsy GT 2140 czerwono czarne, kupiłem dzisiaj w Decathlonie na Zakopiance za 149zł!!! SZOK!!! :hej: :hej: :hej: a na bucie była cena 209.95...Kocham ten sklep. A jak fachowa, cierpliwa i pomocna obsługa!!!
GG 4428822

"Bo największym ryzykiem jest nie ryzykować"
Tomek Michałowski
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

farciarz ;-) ten czerwony to raczej buraczkowy co ?
wczoraj szukałem 45 ale....wykupili
niech Cię niosą
Tomek
Awatar użytkownika
soprano99
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Hihihihihihi, Bo nie szukałeś na Zakopiance chyba...
GG 4428822

"Bo największym ryzykiem jest nie ryzykować"
Awatar użytkownika
wysek
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 32:34
Życiówka w maratonie: 2:43
Kontakt:

Nieprzeczytany post

soprano99 pisze:Asicsy GT 2140 czerwono czarne, kupiłem dzisiaj w Decathlonie na Zakopiance za 149zł!!! SZOK!!! :hej: :hej: :hej: a na bucie była cena 209.95...Kocham ten sklep. A jak fachowa, cierpliwa i pomocna obsługa!!!
W Lublinie też są takie różnice w cenie, na szczęście na korzyść klienta (co by było jak cena by była większa - a takie rzeczy to norma w hipermarketach spożywczych?) Asics Lynx kosztowały 159, a w kasie 129 :hej: Miły kasjer zapytał nawet, "czy może być?" ; )
Obrazek
Biegacz, bloger, trener biegania
Awatar użytkownika
Rainbow_Serpentine
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Hej, wczoraj też zakupiłam ten model butów. Racja, na przecenie, ale nie aż takiej fajnej, jak niektórzy z Was :bum: Co poradzić, przeszłam miasto wszerz i wzdłuż - były najwygodniejsze (mam wąską stopę i większość butów musiałam mocno sznurować, żeby się trzymały), w stosunkowo niezłej cenie i z tego, co poinformowała mnie pani w sklepie - podobno dobre też na żwir. Szczerze mówiąc, nie wiem, czy to prawda, czy robiła mnie w balona...?

Zaczęłam znowu biegać, po dość długiej przerwie i dzisiaj był pierwszy bieg w nowych butach!
Teren - asfalt, żwir, trochę kamieni + wzniesienia...
Ja - 59 kg, 165, 3 tydzień biegania.

Krótkie wzniesienie po kamieniach poszło nieźle - tak, jak można było oczekiwać po butach, które nie są na kamienie ;) ale noga była stabilna, żadnego wykrzywiania się, czy przesuwania nogi w bucie, jeśli stanęłam na kamień.
Na żwirze, trzymałam się dużo lepiej podłoża, niż w poprzednich butach. Czyli komfort dużo lepszy.
Po asfalcie - jak dla mnie, super. A na krótkim odcinku sprintu, również po asfalcie, poczułam przeogromną różnicę! Mam nierówną powierzchnię chrząstki w jednym z kolan, przez co jest nieco wrażliwsze - teraz czułam że but faktycznie może amortyzować uderzenia :jatylko:

Co dziwne... wydawało mi się, że dzisiaj biegłam szybciej (mam na razie tylko zegarek i nie mam, jak mierzyć dystansu), ale musiałam trochę pokombinować pod koniec z trasą, bo dobiegłam na miejsce, a jeszcze nie minął określony czas...

A może kondycja mi się poprawia po prostu :hejhej: ?
Tak, czy inaczej, z butów jestem zadowolona! Nic mnie nie gniotło, nic nie ocierało, chociaż na początku nie byłam pewna rozmiaru... Tylko ludzie w ogródkach dziwnie się na mnie patrzyli i zagadywali, gdzie biegnę, heheheh. Takie to nie przyzwyczajone u mnie, do widoku biegaczy! :hahaha:
kamilos
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 42:30

Nieprzeczytany post

soprano99 pisze:Asicsy GT 2140 czerwono czarne, kupiłem dzisiaj w Decathlonie na Zakopiance za 149zł!!! SZOK!!! :hej: :hej: :hej: a na bucie była cena 209.95...Kocham ten sklep. A jak fachowa, cierpliwa i pomocna obsługa!!!
No ja w Decathlonie kupiłem Asics Nimbusy 9 za 240zł , a są cenione na 360zł xd
ŻYJ ABY BIEGAĆ, BIEGAJ BY ŻYĆ
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ