Witam,
poszukuję Asics-ów typu Stratus lub Cumulus (jestem średnim supinatorem) o długości wkładki 25,5cm (linia męska to rozmiar 40,5). Niestety w sklepach oraz na wszelkich aukcjach pojawiają się wymienione buty w poszukiwanym rozmiarze, ale tylko z katalogowych linii damskich; męskie zaczynają się od 41.
Czy ktoś z Was orientuje się, czy są jakieś różnice w konstrukcji/budowie butów tego samego typu linii męskich i damskich, czy są to tylko kwestie mniej istotne np kolorystyki.
Z góry dzięki. Pozdrowienia,
jardan12
Czy są różnice konstrukcyjne butów Asics męskich i damskich
-
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
- Kontakt:
ponieważ mam wąską stope często kupuje buty damskie bo mi lepiej leżą asicsy moriko mam jeden model damski i jeden męski i poza szerokością innych różnic nie wyczuwam
- bartie
- Ekspert/Buty
- Kontakt:
Z tego co wiem to asics zmodyfikowal nieznacznie kopyto w damskich modelach. Uzywaja bardziej miekkiej pianki w podeszwie srodstopia, zmienili miejsca zginania i Trusstic w wersji damskiej jest wyzszy (mniej EVA).
Jesli nie jestes duzej wagi to mysle, ze spokojnie mozesz sprobowac modeli damskich. Oczywiscie najpierw je przymierz... czy kopyto ci pasuje.
Jesli nie jestes duzej wagi to mysle, ze spokojnie mozesz sprobowac modeli damskich. Oczywiscie najpierw je przymierz... czy kopyto ci pasuje.
PROJEKTANT OBUWIA
http://www.bartiedesign.com
- ASICS 1090
- AVIA Atlas, Euphoric, 2060
- ADIDAS modele adiSTAR i Response, kolce (Allyson Felix, Tyson Gay)
http://www.bartiedesign.com
- ASICS 1090
- AVIA Atlas, Euphoric, 2060
- ADIDAS modele adiSTAR i Response, kolce (Allyson Felix, Tyson Gay)
-
- Rozgrzewający Się
Dzięki Koledzy za info i porady. Kupiłem Asics Stratus 2 w wersji damskiej. Biegam w nich głównie po asfalcie i betonie 3 razy w tygodniu po 6-10km i jak na razie jest wszystko ok. Buty faktycznie są dość wąskie wręcz mają idealne trzymanie środkowej części stopy i to bez wiązania
. Różnica pomiędzy nimi, a wcześniejszymi Nike jest bardzo wyczuwalna na plus Asics oczywiście.
Wcześniej przez tydzień lub dwa biegałem po stadionie na bieżni było już w ogóle wspaniale i te buciki poleciłbym wszystkim do tego typu nawierzchni, ale niestety wstęp na stadion w godzinach wieczornych został zabroniony. Dziwne i paradoksalne, obiekt publiczny niedostępny publicznie ... zastanawiam się nad częścią moich płaconych podatków, które idą na sport w tym kraju ...
Cóż życie
Pozdrowienia
JD

Wcześniej przez tydzień lub dwa biegałem po stadionie na bieżni było już w ogóle wspaniale i te buciki poleciłbym wszystkim do tego typu nawierzchni, ale niestety wstęp na stadion w godzinach wieczornych został zabroniony. Dziwne i paradoksalne, obiekt publiczny niedostępny publicznie ... zastanawiam się nad częścią moich płaconych podatków, które idą na sport w tym kraju ...
Cóż życie

Pozdrowienia
JD
- rolek
- Wyga
Ale drogi chyba dalej są publiczne? oprócz tych płatnych oczywiście.jardan12 pisze:Dzięki Koledzy za info i porady. Kupiłem Asics Stratus 2 w wersji damskiej. Biegam w nich głównie po asfalcie i betonie 3 razy w tygodniu po 6-10km i jak na razie jest wszystko ok. Buty faktycznie są dość wąskie wręcz mają idealne trzymanie środkowej części stopy i to bez wiązania. Różnica pomiędzy nimi, a wcześniejszymi Nike jest bardzo wyczuwalna na plus Asics oczywiście.
Cóż życie
Pozdrowienia
JD
---
Biegaj dla zdrowia...
Biegaj dla zdrowia...