Komentarz do artykułu Berlin 2009. Ostatni dzień Mistrzostw.

czyli o rywalizacji na najwyższym poziomie, zarówno na szosie jak i w gó®ach
Awatar użytkownika
yacool
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

kaczka miała świetny rytm ale była ślepą uliczką w ewolucji. Natura też się czasem myli. Bolt wyprowadził nas na prostą. Wreszcie. Trzeba jeszcze skasować te 43:18 i pozbędziemy się drobiu na zawsze.
New Balance but biegowy
skoczekM
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Swoja droga chcialbym wlasnie zobaczyc Bolta na 400 m . Pewnie za kilka lat albo juz niedlugo przezuci sie i bedzie gonił kaczke :)
Awatar użytkownika
ssokolow
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 48:35
Życiówka w maratonie: 4:04:02

Nieprzeczytany post

kurcze ten bolt to wstydu nie ma!... przez niego mi się koszulka zdezaktualizowała (ta od bieganie.pl pumy z 2xwr po pekinie)

i w czym ja teraz będę szpanował przed dziewczynami ;p
Szymon
Obrazek
bols
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

ssokolow pisze:kurcze ten bolt to wstydu nie ma!... przez niego mi się koszulka zdezaktualizowała (ta od bieganie.pl pumy z 2xwr po pekinie)

i w czym ja teraz będę szpanował przed dziewczynami ;p
Hehe, nie pomyślałem, mam to samo :) Ide z reklamację do sklepu PUMA :hahaha:

PS - Tak przy okazji wielkie gratulacje dla Szymona Ziółkowskiego który wrócił z dalekiej podróży i jak zwykle na wielkich zawodach nie zawiódł.
elektrod
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 43:44

Nieprzeczytany post

Czekałem wczoraj na ten bieg na 10km, a że nie mam eurosportu to skazany byłem na naszą telewizję. Także z biegu widziałem start i ostatnie 2 kółka a między nimi wywiady z naszymi tyczkarkami (duże gratulacje) i zachwyty Babiarza z gośćmi w studiu telewizyjnym nad naszą pozycją medalową po tych kilku dniach mistrzostw. Mogli by te wywiady i rozmowy puścić po biegu. Cieszę się z wyników naszych lekkoatletów, ale też chciałbym pooglądać innych sportowców a szczególnie takich jak Bekele
mój blog - viewtopic.php?f=27&t=57879
komentarze - viewtopic.php?f=28&t=57878

PB
5k - 20:41 - 15.06.2024 (parkrun)
10k - 43:42 - 11.11.2023
półmaraton - 1:38:43 - 01.09.2024
juzwiem
Dyskutant
Dyskutant

Nieprzeczytany post

najgorsza realizacja ms jakie oglądałem, w innych telewizjach takie wywiady gadanie głupot z prezesami jest po zawodach! jak można nie pokazać dwóch finałów przez jedną konkurencję techniczną! po cholere pokazywać jak jakaś zawodniczka wiąże sobie włosy przez pół godziny i słuchać podniet redaktorów? przecież w trakcie lecą inna konkurencje ze znanymi zawodnikami itp. Już czytam w prasie, że jesteśmy "potęgą LA" . Zresztą więcej jest Babiarza niż samych mistrzostw!
Wie ktoś może jak będzie wyglądała transmisja maratonu?
Damiano
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: 31:47;39

Nieprzeczytany post

Zdecydowanie popieram, wczorajsza transmisja jak dla mnie to dno... Finał 3km z przeszkodami kobiet w ogóle nie pokazany mimio że biegała Kasia Kowalska, następnie finał 10km- pokazany jedynie sam poczatek i ostatnie 800m... żal... Rozumiem, ważniejsze są rozmowy z Panem prezesem i windowanie go na króla tego sukcesu... Niestety konkurencje biegowe schodzą na drugi plan, szkoda...
Awatar użytkownika
kub44
Stary Wyga
Stary Wyga
Życiówka na 10k: 39:46
Życiówka w maratonie: 3:48:00

Nieprzeczytany post

Jakby w maratonie Polak biegł w czołówce to byłoby co do minuty a podejrzewam ze w TVP pokażą finisz i tyle.
5km-19:04 10km-39:46 maraton-3:48:21
Awatar użytkownika
russian, white russian
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: brak

Nieprzeczytany post

tak sobie patrzę na tabelę medalową - Polska na trzecim miejscu.
gdyby taka jedna kula poleciała 15cm dalej, Polska byłaby na pierwszym.

niezły gips.

można sobie gderać, że konkurencje niszowe. spoko.

ale chyba nam się żaden Bolt ani Bekele przez najbliższych sto lat nie urodzi.

zostaje mądre pielęgnowanie talentu do rzucania różnymi przedmiotami, i kombinowanie medali w konkurencjach technicznych.

od czasu do czasu jeszcze miłe niespodzianki (może w najblizszych latach Lewandowski?)

- i Polska będzie trwale w światowej czołówce kat. liczba medali/ilość mieszkańców kraju

mi to, jako kibicowi, pasuje. jest super.

zdrówko
we gather energies
ours and the ones of the nature,
in order to make this intolerable world
endurable
Awatar użytkownika
Adam Klein
Honorowy Red.Nacz.
Życiówka na 10k: 36:30
Życiówka w maratonie: 2:57:48

Nieprzeczytany post

Rzeczywiście telewizyjna (TVP) relacja fatalna.
Wykupiłem sobie (za 9 zł na miesiąc) w internecie Eurosport.
Wam też polecam.
Awatar użytkownika
wojtek
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 30:59
Życiówka w maratonie: 2:18
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Paradoksalnie zle sie dzieje .

Te medale tylko uspia czujnosc i pogorsza sprawy na przyszlosc . Polska mentalnosc.
Articles in English:
http://www.examiner.com/atlanta-sports-gear-in-atlanta/wojtek-wysocki

Looking back:
http://bieganie.pl/?cat=37

Jutup: http://www.youtube.com/user/wojtek1425/videos?view=0
lotus
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Troszeczkę Was nie rozumiem. Tak jak Adam napisał można sobie kupić EUROSPORT i podziwiać afrykańskich biegaczy w biegu na 10km, ale dlaczego ktoś miałby to pokazywać w publicznej TV kraju, który nie ma ani jednego biegacza na tym dystansie, a w tym czasie nasze tyczkarki (TO TEŻ LEKKOATLETYKA, też sport też emocje moim zdaniem dużo większe) walczą o medale. Naturalną koleją rzeczy pokazywany był konkurs skoku o tyczce. Fakt wywiady z prezesem to żenada, ale Babiarz, Szaranowicz i przede wszystkim Jóźwik to ludzie, którzy wiedzą co trzeba robić, żeby się nie narobić i ciągle pracować w TV.
juzwiem
Dyskutant
Dyskutant

Nieprzeczytany post

a to dlatego że samo bieganie jest coraz bardziej popularne w Polsce, zresztą w finale na 3km biegła również Polka. Oczywiście mogę zapłacić za eurosport(i tak pewnie zrobię) ale płacę również za tvpsport,tvp1 itp mam prawo wymagać, skoro w programie jest bieg na 10 000m i organizuje sobie dzień aby go obejrzeć to normalne jest to, że się denerwuje kiedy zamiast biegu pokazana jest twarz Babiarza.Jego jest więcej niż tych mistrzostw. Komentarz ma być dodatkiem, tłem a nie główną atrakcją wieczoru!
Awatar użytkownika
wysek
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 32:34
Życiówka w maratonie: 2:43
Kontakt:

Nieprzeczytany post

lotus pisze:Troszeczkę Was nie rozumiem. Tak jak Adam napisał można sobie kupić EUROSPORT i podziwiać afrykańskich biegaczy w biegu na 10km, ale dlaczego ktoś miałby to pokazywać w publicznej TV kraju, który nie ma ani jednego biegacza na tym dystansie, a w tym czasie nasze tyczkarki (TO TEŻ LEKKOATLETYKA, też sport też emocje moim zdaniem dużo większe) walczą o medale. Naturalną koleją rzeczy pokazywany był konkurs skoku o tyczce. Fakt wywiady z prezesem to żenada, ale Babiarz, Szaranowicz i przede wszystkim Jóźwik to ludzie, którzy wiedzą co trzeba robić, żeby się nie narobić i ciągle pracować w TV.
Też,nikt nie mówi przecież że nie są. Ale relacja fatalna.

Chociaż dla zwykłego wyjadacza chleba bieg na 10 000m wydaję się nudny. I facjata Babiarza wydaję się ciekawsza :echech:
Obrazek
Biegacz, bloger, trener biegania
Tomek Michałowski
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

10 000 m kobiet również zostało brutalnie przerwane przez TVP
postępy są duże w startach naszych lekkoatletów niemniej jednak w biegach się kompletnie nie liczymy a to sól lekkiej , nie jestem maruderem i wielką sprawia mi radość oglądanie konkurencji technicznych i sukcesy naszych, naprawdę klasa, szacunek i podziw
Tomek
ODPOWIEDZ