Komentarz do artykułu Anna Jesień - rozmowa przed wylotem na

czyli o rywalizacji na najwyższym poziomie, zarówno na szosie jak i w gó®ach
Awatar użytkownika
bieganie.pl
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

New Balance but biegowy
Awatar użytkownika
fotman
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Bardzo fajny wywiad. Jak zawsze, chciałoby się więcej o treningu. Temat- rzeka...
Bezgranicznie ufasz trenerowi?
Tak. W stu procentach. Tak było też jak współpracowałam z trenerem Bugałą. Wychodzę z założenia, że on ma jakiś plan, on wie o co chodzi, a moim zadaniem jest wykonać to, dając z siebie wszystko. Jeżeli wtedy nie wyjdzie, to możemy usiąść, rozmawiać i mieć jakieś pretensje. Jeżeli jednak ja zacznę coś zmieniać to doprowadzi to do sytuacji, że nie wiadomo do kogo kierować uwagi, bo nie zrobiliśmy czegoś w stu procentach. Nie byłabym pewna, czy to przypadkiem nie moja wina.
Pełen szacunek dla takiego podejścia.
Zawodniczka z głową.
Awatar użytkownika
bebej
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Nie wiem co Pani Anna miała na mysli mówiac i o "ślepym" zaufaniu do trenera, ale zawodniczka tej klasy powinna wg mnie raczej zaakcentować słowo współpraca w układaniu treningu. Z drugiej strony zbytnia samodzielnosc tez nie jest korzystna z punktu widzenia szkoleniowego, czyli sa dwie strony medalu. Powiedzmy ze zawodniczka jest lojalna wobec szkoleniowców, którzy maja czyli mieli współudział w jej sukcesach i to mi sie podoba, nawet bardzo. Z drugiej strony, kto jak nie zawodnik zna lepiej swój organizm. Żadna kontrola mleczanu, kinazy zaden stoper czy miara trenerska nie jest wstanie dac tyle co werbalne sprzezenie zwrotne zawodnik-trener. Ile mozna wykonywac kontroli podczas treningu? Mozna duzo, ktos odpowie, ale do zajechania wtedy jeden krok no i koszty. Nawet jesli trenerem jest mąz czy ojciec to nie znam takich metod na tym poziomie, które by pozwoliły ułozyc szczegółowy plan treningowy bez aktywnego współudziału zawodnika.
Awatar użytkownika
Adam Klein
Honorowy Red.Nacz.
Życiówka na 10k: 36:30
Życiówka w maratonie: 2:57:48

Nieprzeczytany post

bebej - ale czy Ty myślisz, że jak oni robią trening to Paweł się Ani nie pyta o to jak się czuje? Że przepływ informacji jest tylko w jedną stronę? Przecież to oczywiste że tam jest interakcja i o tym po prostu mówić nie trzeba. Tym bardziej że to nie tylko para zawodnik-trener ale też żona-mąż.
Awatar użytkownika
bebej
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Adam, tylko napisałem jakie mam odczucia po przeczytania wywiadu a jak jest w rzeczywistosci to juz inna sprawa.
ps Juz jutro sie zacznie - lepiej nie zapeszać, bo to sport.
ODPOWIEDZ