Ustawienie pięty a pronacja supinacja?

Stawiasz pierwsze kroki? Tutaj szukaj wsparcia, pomocy i zachęty. Wstąp i podaj rękę tym, którzy dopiero nabierają pędu.
sirwisnia
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Podobno można to określić po ustawieniu piety niestety sam nie potrafię. Wiec proszę o pomoc.
Zamieszczam zdjęcia mam nadzieje ze dobre.

http://img83.imageshack.us/i/dsc00319.jpg/
http://img187.imageshack.us/i/dsc00316d.jpg/
dzięki za pomoc
PKO
RAFAEL RAFAEL
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Zaznaczam,że nie jestem ortopedą , ani zaawansowanym biegaczem. Sam miałem sobie dobrac buty i tez miałem problem z tym samym. Jeśli juz miałbym dopatrzeć się jakiegoś przechyło w twojej stopie , to raczej w kierunku pronacji. Ja mam nieco mocniej przechylona stopę w kierunku pronacji niż Ty, ale też niewoiele. ALE!!!! I tu UWAGA!!! Okazało się ,że ścierm buty jak lekki supinator!!! Więc moja sugestia, jest taka, abyś sprawdził wysklepienie stopy moja metodą: otóz posmarowałem olejem ( kilka kropel oleju kjadalnego) podeszwy stóp i snanąłem na kilka chwil na kartki od drukarki. Odciskaja się śliczne trwałe ślady. Zobacz, czy masz prawidłowo wysklepioną stopę.I nastepnie sprawdź swoje buty jak ścierają się podeszwy na zewnątrz , to supinator, a jak ścieraja się bliżej środka to pronator.
Może sfotografuj podeszwy i prześlij na forum :) i odciski stóp.
Rafael
Awatar użytkownika
Adam Klein
Honorowy Red.Nacz.
Życiówka na 10k: 36:30
Życiówka w maratonie: 2:57:48

Nieprzeczytany post

Piętę masz trochę pronującą ale wysklepienie wysokie i ścierasz but z przodu raczej równomiernie, choć to trudno ocenić z tej fotki. Ale kupowałbym buty neutralne, ewentualnie dla lekko pronujących
sirwisnia
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Wielkie dzięki za pomoc:)
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ