Komentarz do artykułu New Balance 904 - Test

Awatar użytkownika
bieganie.pl
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

PKO
Awatar użytkownika
Kazig
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak
Kontakt:

Nieprzeczytany post

jest piękny, chyba lubię czerwone :)
Awatar użytkownika
Yogi!
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Miło się czytało tę zgrabną recenzję.
But był także opisywany na siostrzanym http://biegajznami.pl/pokaz.php?id=1653, więc dla biegaczek i biegaczy, którzy planują zakup razem będzie to, moim zdaniem, pokaźny zestaw informacji.

W opisie jest literówka, a w zasadzie cyfrówka - 409 zamiast 904.

Nie chciałbym uprawiać kryptoreklamy, ale wrażeniami podzielić się mogę. Porównywałem wczoraj 904-kę i jego odpowiednika ze stajni Saucony - Tangent 3. Aż nie chcę się wyjmować nogi z Tangenta, bardzo przyjemnie otula przodostopie. 904-ka taka nie jest. Nie chodzi mi jednak o nadmierny luz, o którym w opiniach o tym bucie można usłyszeć. Ilość miejsca jest bowiem odpowiednia. Więcej wypowiadać się nie będę, gdyż biegałem w obu butach tylko chwilę i wrażenia moje mogą być mocno subiektywne. Mogę tylko dodać w kwestii, która nie podlega co do zasady dyskusji: Chłopcy i dziewczęta z Saucony dobre buty robią, ale z kolorystyką i designem wciąż się jeszcze mocują.
Kto nie ma w głowie
Ten ma w nogach ;)
Awatar użytkownika
Jarek Gniewek
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Ciekawe czy szyld którym się chwali NB - Made in UK ma jakieś odbicie w rzeczywistości? Natomiast co do innych recenzji produktów NB jestem sceptyczny http://newbalance.pl/strona.aspx?id=291,9 Ktoś jest mocno związany z tą marką.
"Umysł jest wszystkim; mięśnie - tylko kawałkami gumy. Stałem się taki, jaki jestem,
 właśnie dzięki mojemu umysłowi".
Awatar użytkownika
beata
Ekspert/Trener

Nieprzeczytany post

Jarkovsky pisze:Natomiast co do innych recenzji produktów NB jestem sceptyczny
Ja muszę szczerze przyznać, że do testu tych butów przystępowałam z "pewną dozą nieśmiałości", żeby nie powiedzieć wręcz o niechęci. Jakoś NB źle mi się kojarzył, raczej tak trochę podwórkowo.
Rozczarowałam się jednak bardzo pozytywnie, naprawdę. Nie wiem, jak inne buty NB, ale startówki mają niezłe. A dotąd ufałam tylko Asicsom.
Awatar użytkownika
wysek
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 32:34
Życiówka w maratonie: 2:43
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Przyciągają te trzewiki :hej: czyżby NB wzięło się w garść?
Obrazek
Biegacz, bloger, trener biegania
Awatar użytkownika
beata
Ekspert/Trener

Nieprzeczytany post

Nawet, jeżeli wypuścili raptem jeden naprawdę dobry but, to zawsze jest to dla użytkownika jakaś tam pokusa, żeby sprawdzić też inne modele ...
Awatar użytkownika
run
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Mam trialowe NB 561. But stracił amortyzacje po dystansie poniżej 1000 km ponieważ wyprałem go w wysokiej temperaturze w pralce :( Gdyby nie to z pewnością służyłby mi dłużej. Ogólnie mam bardzo dobre zdanie o NB. Szkoda, że jedyny (chyba) sklep mają w Galerii Mokotów, bo ich obecność w marketach sportowych ogranicza się do najsłabszych modeli.

Umknęła mi cena za te papcie w recenzji. :hej: Nie wiecie ile kosztują?
Awatar użytkownika
Adam Klein
Honorowy Red.Nacz.
Życiówka na 10k: 36:30
Życiówka w maratonie: 2:57:48

Nieprzeczytany post

350 zł
Awatar użytkownika
Jarek Gniewek
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Ja muszę szczerze przyznać, że do testu tych butów przystępowałam z "pewną dozą nieśmiałości", żeby nie powiedzieć wręcz o niechęci. Jakoś NB źle mi się kojarzył, raczej tak trochę podwórkowo.
Dlatego jestem zadziwiony że w teście nie ma żadnych negatywów. Hmm jakoś tak dziwnie...;-)
"Umysł jest wszystkim; mięśnie - tylko kawałkami gumy. Stałem się taki, jaki jestem,
 właśnie dzięki mojemu umysłowi".
Tomek Michałowski
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

bardzo ładny designersko but, może faktycznie NB wzięło się za wzornictwo bo dotychczas robili takie kapcie, już 1063 w czerwieni był doskonały jakościowo i wizualnie oraz 749 miły dla oka, 827 też jest bardzo ładny/a

tylko to cyfrowe nazewnictwo , czy ktoś z ich marketningu nie może się połapać ,że nikt tego nie rozumie
Tomek
Jurek z Lasu
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Tomek Michałowski pisze: tylko to cyfrowe nazewnictwo , czy ktoś z ich marketningu nie może się połapać ,że nikt tego nie rozumie
1. Pewnie Oni to rozumieją i to Im wystarcza. :hej:
2. W sumie lepiej brzmi VW Golf, niż VW jakiś tam numer ... itd. Co to teraz ludzie nie robią żeby sprzedać towar; nazwać też trzeba umieć. :lalala:
3. Jeszcze raz Wielkie Dzięki za cenne uwagi i możliwość pobiegania dzisiaj w Decathlonie w różnych bucikach. Mam się nad czym zastanawiać.

Pozdro... Jurek
Awatar użytkownika
beata
Ekspert/Trener

Nieprzeczytany post

Jarkovsky pisze:Dlatego jestem zadziwiony że w teście nie ma żadnych negatywów. Hmm jakoś tak dziwnie...;-)
No bo nie ma się do czego przyczepić.
No, może do za długich sznurówek ;) - musiałam obciąć, ale za to sznurówki nie są gładkie, tylko trochę wyprofilowane, dzięki czemu lepiej trzymają.
Wolałabym też z praktycznych względów buty szare, nie śnieżno białe, ale nie zmienia to faktu, że te są ładne.
Awatar użytkownika
russian, white russian
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

no i jakby nie patrzeć w barwach narodowych... ładnie niektórym do dresu pewnie przypasują.
---------------

cyferki w nazwie są fajne, przynajmniej się nie mylą. 911 też zła nazwa?

saucony chyba też odkryło tą strategię. tangent 3, czyli po naszemu tangens z trzech = -0.142546543. ciekawe czemu takiej nazwy nie dali, swoją drogą.

dla prawdziwego polaka nie lada wyzwanie: biało czerwone NB 904, albo tangenty biało-zółte. to chyba flaga papieska, prawda?

ja póki co jestem za papieżem

zdrówko
we gather energies
ours and the ones of the nature,
in order to make this intolerable world
endurable
Awatar użytkownika
wysek
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 32:34
Życiówka w maratonie: 2:43
Kontakt:

Nieprzeczytany post

russian, white russian pisze:no i jakby nie patrzeć w barwach narodowych... ładnie niektórym do dresu pewnie przypasują.
---------------

cyferki w nazwie są fajne, przynajmniej się nie mylą. 911 też zła nazwa?

saucony chyba też odkryło tą strategię. tangent 3, czyli po naszemu tangens z trzech = -0.142546543. ciekawe czemu takiej nazwy nie dali, swoją drogą.

dla prawdziwego polaka nie lada wyzwanie: biało czerwone NB 904, albo tangenty biało-zółte. to chyba flaga papieska, prawda?

ja póki co jestem za papieżem

zdrówko
ciekawe do ktorego kilometra :hej:
Obrazek
Biegacz, bloger, trener biegania
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ