witam co pic po wieczornym bieganiu

Wszystko o bieganiu i zdrowiu
Awatar użytkownika
Skydive
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Witam jestem tutaj new brand, czy mogę pic po wieczornym bieganiu 50 min , np mrozona herbate ice tea ,lub kompot ?? pozdrawiam
Kiprun
OlekB
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Jak jesteś zdrowy i szczupły czy to takie ważne :> pij co chcesz ;)
Nic nie umiem i nic nie wiem, jestem matoł bity w ciemię...
Awatar użytkownika
Skydive
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

własnie sie odchudzam hehe;-) i dlatego pytam ;)by troche spalic;)
Awatar użytkownika
Bagadyr
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Witaj !
Po bieganiu najlepiej mi smakuje zwykła mineralna niegazowana w temperaturze pokojowej pita małymi łyczkami.

A jeśli czujesz, że potrzebujesz czegoś specjalnego to albo kupny izotonik albo napój odbudowujący domowej roboty na bazie wody mineralnej i miodu. Przepis znajdziesz na forum.
Smacznego :)
[url=http://bagadyr.mybrute.com]Fajny relaksator :)[/url]
Awatar użytkownika
Skydive
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

bo zazwyczaj pilem herbate czasem nawet zielona;)
OlekB
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Jak się odchudasz to nie pij zadnych węgli po treningu, wypij dobrą wodę, muszynianka, piwniczanka, nie widzę lepszych na rynku, herbata czerwona :)

pozdro
Nic nie umiem i nic nie wiem, jestem matoł bity w ciemię...
Awatar użytkownika
ooco
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

po wieczornym treningu najlepsze jest piweczko :)
Awatar użytkownika
Skydive
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

a po porannym mozna pic węgle??:) bo biegam dwa razy dziennie;) lub power rade mozna;)
Awatar użytkownika
piter82
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 40:32
Życiówka w maratonie: 3:22:xx

Nieprzeczytany post

ostatnio przerzuciłem się na wodę przegotowaną lub mineralną czy źródlaną, czytałem ostatnio artykuł o paliwożerności naszego ciała i uczenia go raczenia sobie bez wspomagaczy typu wegle czy inne takie, szczególnie podczas biegu jest to ważne, czasem po mocnym treningu piję węgle dla szybszej regeneracji, podczas biegu tylko na dłuższych wybiegach ale tylko woda w mysl tej właśnie zasady :-) branie na wybiegi bananów, batonów itd nie pomaga, no może tylko chwilowo bo lepiej się biegnie ale uczy organizm i przyzwyczaja do ciągłego szukania paliwa , a picie samej wody pomaga radzić sobie z tym i uczy organizm oszczędności
Ciągle do przodu pokonując własne słabości
10k - 40:32 - 05.10 15k - 01:04:39 - 09.10 21,097k - 1:29:57 - 09.10 42,195k - 03:22:36 - 09.09
Mój Blog Aktywni Sportowo
GG 730243
gasper
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

ja pije kwaśne mleko z owocami :)
Awatar użytkownika
trinity
Stary Wyga
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

Moim zdaniem jako napój wszelki na wszelkie okoliczności najlepsza jest woda, ja piję oligoceńską, ale jakaś mineralna niegazowana też ujdzie.

Izotonic... też można, tylko w jakim celu. Butelka wspomnianego Powerade składa się ze 120kcal zawartych w węglowodanach i sodu.
Jeśli potrzebne jest szybkie uzupełnienie węglowodanów i sodu podczas długiego biegu ( szczególnie na zawodach ) to O.K., ale po zwykłym treningu, szczególnie jeśli ma na celu schudnięcie... nie znajduję argumentów za Poweradem.
Awatar użytkownika
fotman
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Słotwinka- prawdziwa woda mineralna. Można ją dostać w sieci Auchan w wygodnych 5-litrowych baniaczkach z kranikiem.
Awatar użytkownika
Nagor
Ekspert/Trener

Nieprzeczytany post

Sporo racji jest w tym, co pisze Piter. Na ten temat czytałem kiedyś wypowiedź jednego z bardziej znanych na świecie trenerów-fizjologów, opowiadał on o swoich doświadczeniach z płynnymi węglowodanami. Konkluzja była taka, że w tej chwili nie stosuje on w treningu niczego poza wodą, bo powoduje to najbardziej pozytywne zmiany w organizmie.

Przyznam jednak bez bicia, że w przypadku amatora, który biegnie maraton 3-4 godziny, sytuacja może być trochę inna i przynajmniej na niektórych długich treningach być może skorzystacie bardziej jeśli nauczycie się przyjmować węglowodany. Na pewno wymaga to wielu prób i znalezienie swojej własnej drogi.
Awatar użytkownika
piter82
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 40:32
Życiówka w maratonie: 3:22:xx

Nieprzeczytany post

kiedyś przed i po piłem odżywkę po każdym treningu, po odstawieniu zupełnie odżywek przez pare dni biegało się trochę inaczej ale później już lepiej i teraz piję węgle tylko po interwaląch i tepmówkach i długich wybieganiach dla szybszej regeneracji, bo po nich zachodzi ona najdlużej. tak wolę po treningu wypić wodę mineralną i jakieś owoce czy zjeść chleb razowy, ryż z kaszą czy makaron, po regeneracja jest chyba najważniejsza, szczególnie te pierwsze 30-40 min, oczywiście obowiązkowo prysznic na nogi lodowatą wodą to chyba daję największą ulgę i pomaga w szybszej regeneracji :-) kiedyś czytałem o jakiejś mistrzyni olimpijskiej co obowiązkowo po każdym treningu zanurza się w wannie z lodowatą wodą z 2 wiadrami kostek lodu na kilka minut
Ciągle do przodu pokonując własne słabości
10k - 40:32 - 05.10 15k - 01:04:39 - 09.10 21,097k - 1:29:57 - 09.10 42,195k - 03:22:36 - 09.09
Mój Blog Aktywni Sportowo
GG 730243
skoczekM
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

ja sobie pije wode zywiec zdroj niegazowana ( bez zadnych smakow ) i wlasnie tutaj moje zapytanie czy to dobre rozwiazanie ? do tego 0.5 L izotoniku w proszku dokladniej rzecz ujmujac iso plus ... dodam jeszcze ze nie odchudzam sie tylko chce lepiej wygladac ...
ODPOWIEDZ