Komentarz do artykułu Transmisja w lookr.tv 8 czerwca 18:00

...czyli wszystko co nie zmieściło się w innych działach a ma związek z bieganiem lub sportem.
jacek_f
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

W takim razie może co kilka odcinków robić taki program na żywo.
[url=http://bieganie.pl/forum/viewtopic.php?t=13698]Trochę o mnie[/url]
PKO
Awatar użytkownika
Yubaba
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Może być. Choć dla mnie (podkreślę znów, że jako dla osoby początkującej) fajnie by było, gdyby taki program mnie napędzał, a więc, żeby był wystarczająco częsty i systematyczny... tak jak prawidłowy trening :).
Awatar użytkownika
ooco
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Yubaba pisze:, żeby był wystarczająco częsty i systematyczny... tak jak prawidłowy trening :).
5 razy w tygodniu? to prawie jak moda na sukces :)
Awatar użytkownika
Yubaba
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

tia... miałam dodać, że nie oczekuję np. 4x w tygodniu, ale liczyłam, że mimo, iż jestem początkująca, nie będziecie mnie uważać za głupola :)

sprostowanie: 1x w tygodniu wystarczy (przy 5ciu nie znajdę czasu na bieganie :bleble: )
Awatar użytkownika
Adam Klein
Honorowy Red.Nacz.
Życiówka na 10k: 36:30
Życiówka w maratonie: 2:57:48

Nieprzeczytany post

Postaramy się.
Awatar użytkownika
Wilma
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Na lookr.tv jest już pełna relacja z doboru butów ze sklepu.
Awatar użytkownika
Adam Klein
Honorowy Red.Nacz.

Nieprzeczytany post

No tak, kilka słów komentarza droga Wilmo. :)

Uważam, że but który wybraliśmy dla Maji jest na teraz jest dobry. Na teraz.
Z tym, że jak się spojrzy na odcisk stopy Maji to jest on zupełnie normalny.
Tymczasem w filmie wyrażamy opinię, że stopa Maji jest z lekkim płaskostopiem.
To ma związek z tym, że chwilę wcześniej pokazując Maji jak stać na tej platformie Maja stanęła na niej jedną nogą. I wyszedł platfus. Ale to moja wina, bo potem stwierdziłem że sposób ustawienia stopy był taki, że musiał wyjść. No i jak już byliśmy przekonani, że Maja to platfus (sorry Maja :) ) to zaczęliśmy nagrywać. A tu nagle wcale nie wyszedł platfus jednak z naszych słów można wywnioskować, że blisko - taka autosugestia tym co wcześniej widzieliśmy.
Więc - wg mnie stopa normalna.
Ale.
Maja ma rzeczywiście bardzo mocna tendencję do stawiania palców na zewnątrz co będzie pogłębiało pronację i co wg wszelkich prawideł wskazuje na but dla pronatora.
Ale wg mnie to się zmieni i za kilka lat, może kilkanaście miesięcy Maja będzie biegała w butach neutralnych.

I jeszcze jedno - żeby nie robić wody z mózgu - to nie jest tak, że od wyboru butów trzeba zacząć bieganie. Nie trzeba. My tak akurat zaczęliśmy ale w następnym odcinku będzie już o bieganiu.

Co do doboru rozmiaru itp itd.
Jak mówiłem w trakcie programu - trzeba przez to samemu przejść - wg mnie nie ma reguły, że but biegowy musi być 1 czy 0.5 numeru większy.
Wg mnie musi być taki, żebyśmy się w nim dobrze czuli.
To znaczy, żeby dobrze trzymał stope i żebyśmy czuli że to nie jest jakiś holenderski chodak nie reagujący na nasze rozkazy. I żebyśmy nie czuli, żę nam się palce obijają o przód.

Jak sobie zobaczycie ten artykuł - http://bieganie.pl/?show=1&cat=20&id=110
to zwróćcie uwagę jak duża się wydaje różnica w rozmiarze stopy i buta na zdjęciu.
To moja stopa i mój but. :)
Jeden z najlepszych jakie miałem i czułem się w nich zawsze bardzo dobrze - ale u innych może być zupełnie inaczej.
Ja poprostu lubię mieć kontrolowalną swobodę a Adistar Control dawał mi i kontrole i swobodę.
wykastrowany kot
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Jak dla mnie (poza fatalnym dźwiękiem) OK! Wasza rozmowa takiego początkującego biegacza z pewnością zaintryguje i uświadomi mu, że dobór butów jest istotny a same buty w bieganiu najważniejsze. A chyba o to w tym wszystkim chodzi a nie żeby dać gotowe recepty.
Pozdrawiam!
wykastrowany kot
blogbiegacza.pl
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Czy jest szansa, że pojawi się część o Teście Coopera?
T.
[url=http://www.blogbiegacza.pl]Blog biegacza[/url]

[i]- You still running?
- Every day, hopefully in the right direction.[/i]
Awatar użytkownika
pozzie
Dyskutant
Dyskutant
Kontakt:

Nieprzeczytany post

mam pytanko
czy oprócz relacji ze sklepu (cesarzowi co cesarskie a sponsorowi co sponsorskie :ble: ) będą na lookr pozostałe kawałki programu. Również przeoczyłem live.

No i może nie trzeba się tak szybko poddawać tylko spróbować jeszcze kilka programów? Bo z tonu wnioskuję, że nie poszło tak jak planowaliście i teraz 'fragmenty' na youtube etc. Potraktujcie to jako pilota programu :)

no chyba że lookr albo ktoś inny strzelił focha :)

trzymam kciuki za program (chociaż tylko kawałek sklepowy widziałem) i pozdrawiam!
Awatar użytkownika
Yubaba
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Bardzo fajny film. Z całości nie wynika wprawdzie dla mnie dużo więcej niż ze skrótu, ale bardzo przyjemnie się oglądało. Ze swojego zerowego pkt widzenia nastawiłam się, że się dowiem jak ocenić stopę , żeby wybrać odpowiednie buty, ale może faktycznie, tak jak pisze wyżej Jumper, nie o to chodzi by dawać gotowe recepty. Zedrę buta to się dowiem :) (albo uważniej przeczytam artykuły n/t).
Awatar użytkownika
Adam Klein
Honorowy Red.Nacz.

Nieprzeczytany post

No właśnie - bo niestety jak rozumiem części osób nie chce się czytać - a wszystko jest napisane u nas na stronie.

To nie chodzi o to czy wyszło czy nie.
Poprostu program live jest oceniam niepotrzebnym spinaniem się na live - bo leci czas i nie można cofnąć czasu - a np po minucie stwierdzam, że gdybym coś powiedział inaczej było by bardziej przejrzyście.
Przecież na YuoTube poza tym że nie będzie tych pytań Live - to tak naprawdę niczym się to nie będzie różniło.
Awatar użytkownika
Wilma
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Ja myślę, że to nie jest kwestia tego, że komuś nie chce się czytać, tylko raczej zagubienia się w gąszczu informacji i wielu wątków na forum. Zakładam, że takich informacji szuka ktoś zupełnie, zupełnie początkujący, kto jest na bieganie.pl pierwszy raz, nie wie na co zwrócić uwagę, jak poruszać się po portalu i gdzie czego szukać.
Awatar użytkownika
Adam Klein
Honorowy Red.Nacz.

Nieprzeczytany post

Ok, no to miejmy nadzieję, że filmami coś pomożemy.
Awatar użytkownika
Adam Klein
Honorowy Red.Nacz.

Nieprzeczytany post

New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ